Şimdi Ara

İngilizce ögrenme yöntemi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
2
Favori
1.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ingilizceye yeni başladım da biraz araştırdım daha çok alt yazılı dizi öneriyolar öğrenmede etkin oluyormuş doğrumu bende denemek için şöyle bir yöntem ile başladım

Yeni başlıyanlar için uygunmudur teşekkürler :)

İngilizce ögrenme yöntemi?

• Şahsi fikrimi sorarsan

1) Bu yöntem çok verimsiz bir yöntem tavsiye etmem.
    2) Yeni başladım dedin ama ne kadar yani temelin var mı ? seviyen tam olarak nedir onları söylersen yardımcı olabilirim.
  • Bak bbc nin ingilizce videoları var altyazi felan yok basit duzeyde ona bakmani tafsiye ederim
  • Attila28 kullanıcısına yanıt
    Yeni daha önce hiç egitim almadım sadece youtube üzerinden özkan celenin videolarını izledim biraz yani gramer bilgim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuna0788 -- 12 Şubat 2016; 3:20:48 >
  • Ben sana kendi geliştirdiğim şekli söyleyeyim en azından başlangıcı.

Bütün grameri çalışma.
    Önce eline seviye 1 okuma kitabı ve bunun audiosunu al.(internette bolca mevcut)

http://www.ekremuzbay.com/tenses adresinden
    THE SIMPLE PRESENT TENSE
    THE PRESENT CONTINUOUS TENSE
    THE SIMPLE PAST TENSE

ve
    http://www.ekremuzbay.com/kategori/ingilizce-dilbilgisi adresinden
    ADJECTIVES
    ADVERB CLAUSES
    ADVERBS
    PREPOSITIONS
    NOUNS

1 ay boyunca veya daha fazla bu konulara çalış. Bu arada her gün seviye 1 kitabına ve audiosuna çalış.
    Bilmediğin kelimeleri cümle içerisinde öğren. Yani sözlüğe bak geç hiç bi işe yaramıyor. Günlük olarak o kelimelere tekrar bakmalısın. Yoksa unutursun

Kitabı okurken ilk başta bir şey anlamayacaksın belki ama olsun kitabı bitir kelimeleri telaffuzlarıyla(çok önemli) öğren.

Peki ne zamana kadar bu kitabı okuyacaksın ve dinleyeceksin?
    O kitabı okurken ve dinlerken çevirmeden anlamaya başlayana kadar çalışacaksın.

Peki sonra ?

Sonra başka bir seviye 1 kitabı alacaksın ve onu tam anlayana kadar çalışacaksın.
    İlk kitaplarında çok acı çekeceksin, sıkılacaksın ama pes etmezsen bi yerden sonra otomatikleşmeye başlayacak. İşte o andan sonra sadece oku ve dinle. Bİr kitap için 10 kelime sınırı koy. Yani kitabı okurken en fazla 10 tane bilmediğin kelimeyi öğren diğerlerini oku geç. zaten önemli kelimelerse ilerde tekrar karşına çıkacaklar.

Hızını 4-5 ay hiç kesmeden peş peşe seviye 1 ve 2 kitaplarını oku ve DİNLE. Dinlemek çok önemli hele o kelimeleri okunuşlarıyla öğrenmezsen ilerde çok sıkıntı çekersin.

Artık bi yerden sonra zaten sana yetmemeye başlayacak bildiklerin sonra kademeli olarak hikaye kitaplarının seviyesini ve gramer bilgini yükselt.

Seviye 3-4 e geldiğin zaman farklı bir yol çizmek gerekecek bunlar yetmeyecek onuda o zaman konuşuruz.

Benim açımdan en önemli nokta okuma. Neden? diğer yetenekler örneğin dinleme yazma konuşma yavaş ilerleyen alanlar. Okuma daha hızlı geliştiği için seninde "öğrenemiyorum olmuyor " gibi düşüncelere düşmeni engeller. Ama dediğim gibi okurken okunuşunu bilmediğin kelimelere kesin bakmalısın eğer hata kemikleşirse o seninle gider yıllarını verirsin 1 kelimeyi düzeltmek için.

• Ben de böyle yapmaya başladım.
    Yıllardır altyazılı filmler diziler izlerim ,ama sadece kulak aşınalığı var ve bildiğim şeyleri anlıyor duyuyorum.Ve tabi kısa cümleleri..Onun dışında yok yok !

Millet böyle nasıl öğreniyor anlamıyorum şaşıyorum.Ben de mi sorun var diyorum ?

2 altyazı açınca bir nebze daha iyi oluyor.Hem daha çok cümle kalıbı görmüş oluyorum.Şu anda daha 2 ay oldu yapalı pek gelişme yok.Fakat rahat 10-20 cümle kalıp ,kelime öğrenmişimdir.Faydası var yani.

Fakat temelim var yani.Öyle en başında değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 12 Şubat 2016; 12:00:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dil Öğrenme Uygulaması
    3 yıl önce açıldı
    ingilizce öğrenme
    11 ay önce açıldı
    İng Öğrenme Uygulaması
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence yanlış yapıyorsun. Önce belli bir temel ve kelime bilgisi kazanman lazım ve yabancı dizileri ingilizce altyazıyla izlemen lazım. Bilmediğin kalıp ve kelimeleri bi yere not et ayrıca
    Merhaba hocam bende başlardayim daha elemantary eğitimi almıştım 2 sene önce yds academy kursunda ve derste verdikleri kitaptan dün tekrardan başladım çalışmaya ama sizin taktikleriniz sanki daha iyi olur çalışmak için çünkü yds academy ders kitapları hem türkçe anlatmiyor hem de konudan konuya geçiyor mesela çoğunluğu kesit hikâyelerden oluşuyor beni sıkıyor buda.mesela geniş zamandan bahsediyor ondan sonra küçük bir hikaye koyuyor onlari okuyorsunuz sorular soruyor size.bana geniş zamanı açık açık söyle kurulur böyle cevaplanir demiyor.

Bu bahsettiğin kitapları araştırdım ama bulamadım site var mi bildiginiz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Peki neden özellikle o konular? Var mı bir sebebi?
  • hayalperest44 kullanıcısına yanıt
    Çünkü bu konular seviye 1 hikaye kitaplarını okuyabilmeniz için gerekli başlangıç gramer konuları.
    Tabi siz bu seviyede değilseniz dikkate almayın zaten pre-inter ve ileri seviyeler için gramer konuları zaten bitmiş olması gerek. Eksiğiniz varsa önce gramer konularını tamamlamanızı öneririm.
  • Ben şahsen bu yöntemi çift altyazı yöntemini 1 aydır kullanıyorum ve faydasını gördüm,görüyorum.Gözüm o kadar alıştı ki neredeyse türkçe altyazısına bakmıyorum bile.
    Ama çoğu cümleyi altyazı olmadan anlayamıyorum da .Böyle bir şey de var.Bunu da ileride halledeceğim umarım.
  • ingilizce altyazının dışında izlediğiniz yöntemler yanlış.

İlk dizi izlemeye başladığımda bundan 8 ay önce toplasan 800 kelime haznem anca vardı. Şuan 3000 civarı yüzlerce kalıp öğrendim listening gelişti insanın öz güveni geliyor. Speaking yönünden eksiğim var onuda yurtdışına çıkıcam 6 ay öyle geliştirmeyi planlıyorum.

Lost extra english viking friends prison break new girl
    Sayısız youtube üzerinden bişeler izledim
    Yani kısaca ben dizi seven bir insanım takıntılıyımda bu takıntımı ingilizceye odakladım 1 bölüm izlemediğim gün kendimi kötü hissediyorum :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok tehlikeli bir yöntem, bu yöntemi kullanacaksanız tek seçenek direkt İngilizce altyazı ile izlemek. Eklediğiniz resimdeki altyazıyı bile yanlış çevrilmiş. Grammar kurallarına tamamen bağlı kalarak bu işi yapan profesyonel çevirmen az piyasada. Uzun vaadede birçok probleme yol açabilir bu çift altyazı olayı. Dil geliştirmek için film izlemeyi seçiyorsanız ne Türkçe altyazı ile izlemek ne de çift altyazı ile izlemek fayda etmez. İngilizce altyazı geliştirir sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82BEAE867 -- 7 Nisan 2016; 21:03:44 >
  • Türkçe altyazılı dizi&film izlemenin İngilizce'yi geliştirdiği kocaman bir yalandan ibarettir. Çift altyazılı da izlemeni önermem, İngilizce altyazılı izlemek ise gerçekten faydalı oluyor. Aslında İngilizce geliştirmenin en iyi yolu onu kullanmaktır. Örneğin ana dili İngilizce olan birileriyle konuşmak ya da o dilde günlük yazmak gibi. lang-8.com'a bakmanı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mavi Penguen -- 7 Nisan 2016; 22:08:10 >
  • Bence bu şekilde başlaman iyi olmuş daha sonra altyazılı olmayan dizileri filmleri izleyip anlamaya çalışarak ilerleyebilirsin.Anlama yeteneğini geliştirmiş olursun.
  • Engoo Türkiye'ye bir bakın derim.

http://forum.donanimhaber.com/m_114746233/tm.htm
  • hocam hem alt hem üst yazı nasıl yapıyorsun?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.