Şimdi Ara

Kuzey Kore Uydusu kontrolden çıkarak dünyaya düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Kuzey Kore Uydusu kontrolden çıkarak dünyaya düştü


    Geçtiğimiz hafta dünya gündeminde konuşulan önemli konulardan birisi de Kuzey Kore'nin uzaya fırlattığı uydu roketiydi. Kuzey Kore her ne kadar fırlatılan roketin uydu taşıdığını iddia etse de ABD bu fırlatma denemelerinin uzun menzilli roketler için test olduğunu savundu. Nükleer çalışmalar da yaptığı bilinen Kuzey Kore'nin uzaya uydu fırlatması ise aynı zamanda ABD'yi vurabilecek roketler geliştirebileceğini de gösteriyor.



    İddiaları bir kenara bırakırsak fırlatılan roket ile ilgili de önemli bir gelişme yaşandı. Kwangmyongsong-4 (Parlayan Yıldız-4) adındaki uydu yörüngeye oturduktan bir süre sonra kontrolden çıkarak patladı. Uydunun parçaları tekrar dünyaya düşerken kazanın sebebi henüz bilinmiyor.

     

    Son dönemlerde uzun menzilli roket ve uzay konularına fazlaca yoğunlaşan Kuzey Kore'nin casus uydular fırlatmasından da şüpheleniliyor. ABD Strateji Komutanlığı ise Kuzey Kore uzaya roket fırlatır fırlatmaz basın bildirisi ile durumu kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor. Bu davranış da ABD'nin durumu sıkı takip ettiğinin göstergesi.

     

     







  • Bir yerde abd'nin ismi geçiyorsa o haber hakkında iddia edilen şey ne derece doğru bilemiyorum.

  • Valla adamlar yokluk içinde bu tür teknolojik atılımları yapabiliyorlarsa helal olsun adamlara. biz sözde dünyanın 20 büyük ekonomisinden biriyiz,bizim nükreel başlığımız yok,ama adamların var. kendi uydularını kendileri yapabiliyor, bizde ordan burdan parça alıp monte edip üstüne Türk damgası vurup nedir yerli uydu yaptık diye övünüyoruz.
    kuzey kore ye ambargo uygulanmasa ihracat yapabilseler kim bilir daha ne başarılara imza atabilecekler.

  • Diyorum bak; Kuzey Kore bir gün dünyayı havaya uçuracak, belki de kıyametin öznesidir.
  • Şu kuzey kore ve Abd olayını her gördüğümde aklıma Homefront oyunu geliyor .

    2 . OYun da çıkıyor heyecanla bekliyoruz
  • Oh iyi olmuş
  • Amerika dusurmustur,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuzey Kore Rusya'nın, Güney Kore ise Amerika'nın piyonudur. Kendilerinin aslında pek yoktan bir şey üretmeleri mümkün değil. Birine Rusya mühimmat sağlar, diğerine Amerika. Tabi lokasyon açısından Amerika daha avantajlı. Adam uzakta, Rusya yakında. O yüzden Kuzey Kore'nin uydu hamlesine karşı, Güney Kore'de Amerika'nın THAAD(Yüksek İrtifa Terminal Alan Savunması) hamlesini oynadı.

    Bu sebeple Rusya'nın acilen Güney Amerika'daki zayıf ülkelerden birisinin içerisine sızması gerekli. Mesela Meksika'yı Kuzey Güney Meksika diye bölse, oraya da ben THAAD yerleştiriyorum dedirtse, bu sefer Amerika şapa oturur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spiderhip

    Kuzey Kore Rusya'nın, Güney Kore ise Amerika'nın piyonudur. Kendilerinin aslında pek yoktan bir şey üretmeleri mümkün değil. Birine Rusya mühimmat sağlar, diğerine Amerika. Tabi lokasyon açısından Amerika daha avantajlı. Adam uzakta, Rusya yakında. O yüzden Kuzey Kore'nin uydu hamlesine karşı, Güney Kore'de Amerika'nın THAAD(Yüksek İrtifa Terminal Alan Savunması) hamlesini oynadı.

    Bu sebeple Rusya'nın acilen Güney Amerika'daki zayıf ülkelerden birisinin içerisine sızması gerekli. Mesela Meksika'yı Kuzey Güney Meksika diye bölse, oraya da ben THAAD yerleştiriyorum dedirtse, bu sefer Amerika şapa oturur.

    Meksika zayıf bir ülke mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine de denemiş adamlar abi :) Biz ne yaptık hiçbir şey. Şu anda başarısız olmuş olabilirler ancak denemeye devam ederlerse başarırlar.

  • Gelir şimdi komplo teorisyenleri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abd ye bak. Sanki evren onların.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkiye dusurmustur ...

  • Bigün yanlışlıkla(!) abd'ye gönderecekler füzeyi :)

  • Hehehehe

  • Nazar nazar

  • ABD ya da başka bir ülke bunlara sağlam ayar verecek. O günler çok yakın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abd vurmuştur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

    quote:

    Orijinalden alıntı: Spiderhip Amerikanın etkisinde olan bir ülke. Bu açıdan zorlu elbette. Ama ben sızmaktan, böl ve yönetten bahsediyorum. Parti başkanlarını satın alırsın, hatta kendi ajanlarını sokarsın. Daha sonra o partiyi başa çıkartırsın. Hatta tabi başbakanı da satın almayı deneyebilirsin. Ufaktan ayrılıkçı tohumlar serpiştirirsin. Kanalları ele geçirir, ufaktan propaganda yaparsın. Ya işte Türkiyeyi inceleyin, Amerika ne yapıyor onları uygulayacaksın işte. Meksika gibi ülkelerin Türkiye gibi sağlam geçmişi de yok. Amerika nasıl bop eşbaşkanları yetiştirip, yerleştiriyor. Sende Amk eşbaşkanları yetiştirir, sokarsın. ^^
    Güney Korenin Amerika ile bir ortaklığı olduğunu zannetmiyorum.Ortaklık olsa ne diye Apple ile Samsung sidik yarıştırsın ? Birbirlerine onlarca dava açıp uğraştırsın ? Fakat şu konuda katılıyorum.Amerikayı ayakta tutanlar aynı zamanda Güney Koreyi de ayakta tutuyorlar.Aslında Güney Koreye bir şey kazandırmaktan ziyade orada yüklü miktarlarda işler yaparak ekonomi piyasasını ele geçirmiş olabilirler.


    Samsung ve Apple özel firmalar, bazı konularda devlete bağımlı olsalar da aralarındaki rekabet devletleriyle pek alakalı değil. Aynı ülkenin firmaları bile ölümüne rekabet edebiliyor.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: SgtLittleNoob

    Projede yer alan çaycıdan, son vidayı sıkan teknisyene ve mühendislere allahtan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Artık köpeklere güzel mama yapar onları Kim Jong-un.

    Valla Allah rahmet eylesin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.