Şimdi Ara

Amazon kendi oyun motoru Lumberyard'ı tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Amazon kendi oyun motoru Lumberyard'ı tanıttı
    Amazon'un oyun dünyasında önemli hedeflerinin olduğunu biliyoruz. Double Helix gibi çeşitli geliştiricileri satın alan Amazon kendi oyunlarını geliştirmek istiyor. Bunun yanında donanım işine de ciddi bir şekilde girebileceği belirtilen firma kendi oyun motoru Lumberyard'ı da yayınladı.
     
    Lumberyard geçen yıl Nisan ayında Crytek ile varılan anlaşma sayesinde CryEngine tabanlı olarak geliştirildi. Yani PC (Windows Vista, 7, 8 ve 10) Xbox One ve Playstation 4 gibi platfromlarda "AAA" olarak tabir edilen üst düzey grafikli-bütçeli oyunlarda da kullanılabilecek. Zaten Amazon bu oyun motorunun konsollarda kullanılması için Microsoft ve Sony ile anlaşmaya vardığını da açıkladı. Şu an bu oyun motorunun VR teknolojilerde ve mobil platformlarda kullanılması için de çalışmalar devam ediyormuş.
     
    Şu an Lumberyard'ın beta sürümü geliştiricilerin hizmetine sunuldu. Tamamen ücretsiz olarak yayınlanan motor Twitch ile Amazon Web Services hizmetlerini önplana çıkarıyor ve kullanıcılardan üyelik ücreti veya telif hakkı istemiyor. Yine de Amazon'un şart koştuğu önemli bir şey var. Geliştiriciler 1. parti sunucuları her ne kadar ücretsiz kullanabileceklerse de, 3. parti sunucular için Amazon'un servisi Gamelift'i kullanmak zorundalar. Amazon kendi servisinde her 1.000 kişi için 1.5 dolarlık ücret istiyor.
     
    Lumberyard'ı kullanabilmek için bir masaüstü PC veya laptop'a ihtiyacınız var. 4 çekirdekli hızlı bir işlemci, 8 GB'lık bellek, diskinizde 200 GB'lık boş alan ve 2 GB'lık DX11 destekli üst düzey bir ekran kartı oyun motorunun kullanımı için şart koşuluyor.
     








  • Telefon haberi olsaydı millet birbirine dalardı şimdi. Tüketmek adetimiz ne de olsa.
  • Cryengine frosbite falan hikaye aslinda. Tamam guzel motorlar ama bana gore en basarili motor source. Ustune dusulup biraz gelistirilse inanilmaz isler basarabilir. 2004 yilinda cikan motorun portal 2 de cs:go da basardigi seyler cok iyi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dh sosyal sorumluluk projesi yapsa bu motor olmasa da en azından unreal engine 4 motorunu tanıtma, ders niteliğinde faydalı içerikler sunsa çok güzel olur. Belki ileride herkes bir ucundan tutar ortaya eğlenceli bir oyun çıkar
  • Resimdeki evde gölgeler falan hoş görünüyor...

  • Cryengine hiç kullanıcı dostu değildi kullanmayı öğrenmek bile çok zordu. kullanıcı dostu bir motor yapmışlardır inşallah da cryengine'nin gücünü daha fazla oyunda görürüz.

  • Haberin 2.el bölümünde ne işi var sanki çok önemli bir haber

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 çekirdek zorunluluğu üzdü :(

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.