Şimdi Ara

Hava taşıtlarına emisyon standardı getiriliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hava taşıtlarına emisyon standardı getiriliyor


    Son günlerde de sıkça adını duyduğumuz üzere, günümüzde kullandığımız otomobil, motorsiklet ve benzeri karayolu taşıtlarında çevre kirliliğine karşı önlem olarak bazı emisyon değeri kuralları uygulanıyor. Ancak iş havayolu taşıtlarına geldiğinde ise herhangi bir kısıtlama yada kural bulunmuyor. Yeni kabul edilen bir anlaşmaya göre ise bu durum değişeceğe benziyor.

     

    Toplamda 23 ülkeden oluşan komisyonun kabul ettiği yeni Uluslarası Sivil Havacılık Örgütü kuralları neticesinde 2020 yılı itibariyle hava araçlarına da emisyon değeri standardı getiriliyor. Yeni standart neticesinde ilk etapta 2020 ve sonrasında piyasaya çıkan yeni modellerden belirlenen emisyon değerlerine sahip olması bekleniyor. Daha sonrasında ise 2023 yılına kadar günümüzde halen üretimi devam eden modellerin de bu emisyon değerlerine uygun olarak uçuşlarını gerçekleştirmesi istenirken, kurulun belirlediği kırmızı çizgi olan 2028 yılı itibariyle belirlenen emisyon değerini karşılayamayan uçaklara uçuş izni verilmeyecek.

     

    Hesaplamalar neticesinde eğer istenilen başarıya ulaşılırsa 2020 ile 2040 yılları arasında 650 milyon ton karbon dioksitin (CO2) doğaya salınımının engelleneceği düşünülüyor. Bu değerin önemini belirtmek için ise engellenecek miktarın, 140 milyon arabanın 1 yıl boyunca çalışmasına denk geldiği belirtiliyor. 

     

    İleriye yönelik her ne kadar sevindirici bir haber olsa da küresel iklim değişikliğini daha da fazla hissetmeye başladığımız son dönemde, ileride yaşanabilir Dünya'ya sahip olmak adına örneklerinin artması gerekiyor.

     










  • Hah, fiyatlara da zam olur bu bahaneyle...

  • Havacılığın çevreci olması öngörülebilir bir gelecekte mümkün değil. Açık ara en zararlı toplu ulaşım aracı uçaktır. Elektrikli veya hibrit otomobiller üretiliyor ve hızla yaygınlaşıyorken, gelecek 30 yıl için planlanan bile emisyonsuz veya düşük emisyonlu uçak yok. Bugün bahsettikleri küçük bir miktar emisyon düşüşü o kadar. Otomotivdeki dizel motorlarda her yıl olan küçük iyileşmeler gibi. Onu da çevrecilikten ziyade yeni uçak satışı hızlandırmak için istiyorlardır ve 12 yıllık bir sürece yayılmış. 2028 yılında eski uçakları uçmalarını engellemeye çalışan ne olur? İnsanlığın çok daha kısa süre içerisinde gerçekleşecek çok daha radikal bir değişime ihtiyacı var.

  • Neden acaba bu kadar uzun zaman aralıkları belirliyorlar? 2020, 2028... 2020 ile 2040 yılları arasında vs.


    İyi ki 2100 yılına kadar karbon emisyon değerlerini 5% azaltacağız diye bir karar almamışlar.

  • Bütün dünya salak bence.
    Bak Türkiye'ye motor hacmine ve donanıma göre vergi mis gibi birtek bizde var orjinal de hem...
    Dünya kirleniyormuşta, emisyonmuşta vs saçma sapan... İlk gaza basışta 2 kilo CO2 veren 1.4 motordan daha mi iyi 2.0 motor daha mi iyi bilecek bu adamlar bizden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artenis -- 10 Şubat 2016; 12:13:56 >
  • Sistem çöküşe gidiyor, yeni uçakları ve türbinleri kime satacaklar? Elbette savaşanlara.
  • 7 milyar insanın çıkardığı gaz ( metan) şu ana kadar hesaplanmamıştır ama eminim transatlantikler kadar salıyoruzdur havaya.

    Nufüs artışının acilen yavaşlatılması gerek bir süreliğine en azından, yoksa zaten doğa kendi kendine nufusu dengelemeye başlayacak. Yalnız doğa nufus planlaması yapmaya başladığında beşer onar değil, yüzbinlerle milyonlarla çalışıyor !

  • bu sefer fiyatlarına zam olarak yansır.....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeepNote

    7 milyar insanın çıkardığı gaz ( metan) şu ana kadar hesaplanmamıştır ama eminim transatlantikler kadar salıyoruzdur havaya.

    Nufüs artışının acilen yavaşlatılması gerek bir süreliğine en azından, yoksa zaten doğa kendi kendine nufusu dengelemeye başlayacak. Yalnız doğa nufus planlaması yapmaya başladığında beşer onar değil, yüzbinlerle milyonlarla çalışıyor !



    İnsanların çıkardığı metan gazı bazı hayvanlara kıyasla çok çok düşük.
  • UML kullanıcısına yanıt
    Hocam eyvallah da 7 milyarla çarpınca baya bir yekün eder :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.