Şimdi Ara

Galaxy S7'nin muhtemel yeniliği 'Ekran Daima Açık' özelliği ile ilgili ipuçları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Galaxy S7'nin muhtemel yeniliği 'Ekran Daima Açık' özelliği ile ilgili ipuçları


    Samsung'un 21 Şubat tarihinde düzenleyeceği etkinlik hızla yaklaşırken Galaxy S7'ye ilişkin yeni sızıntılar da gelmeye devam ediyor. Önceki gün yeni amiral gemisinin ilk canlı görüntüleri sızdırılmıştı ve bugün de "Always On Display" (Ekran Daima Açık) özelliğiyle ilgili yeni detaylara sahibiz.




    Geçtiğimiz Ocak ayında yayınlanan bir rapor, Galaxy S7 ve S7 Edge modellerinin Always On Display olarak adlandırılan bir özellikle geleceğini gösteriyordu. Şimdi ise ABD Patent ve Marka Ofisi'ne (USPTO) yapılan bir marka tescil başvurusu bu söylentileri doğrulamış oldu. "Ekran Daima Açık" özelliğiyle birlikte ekranın açılmasına gerek kalmadan saat, tarih, hava durumu, mesajlar ve bildirimler görüntülenebilecek.

     

    Galaxy S7'nin muhtemel yeniliği 'Ekran Daima Açık' özelliği ile ilgili ipuçları 

    Ekranın küçük bir bölümünde siyah bir arka plan üzerinde sürekli olarak gösterilecek bildirimlerin cihazın güç tüketimini neredeyse hiç etkilemeyeceği bildiriliyor. Galaxy S7 varyantlarının daha büyük bir pille donatılacağı göz önüne alındığında, saatte yüzde bir oranında bir şarj tüketimi yapması beklenen bu özellik kullanıcıların canını sıkmayacak gibi görünüyor.




    Ekranın belirli bir bölümünün sürekli açık kalmasını sağlayan benzer bir mod daha önce Nokia (Glance Screen) ve Motorola (Ambient Display) tarafından üretilen akıllı telefon modellerinde kullanılmıştı. Samsung'un yeni nesil akıllı telefonlarına benzer bir özelliği dahil etmeyi düşündüğünü görmek sevindirici.

     








  • Saatte %1 çok.24 saatte %24 olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tolgá

    Saatte %1 çok.24 saatte %24 olur.

    24 saat içinde hiç şarj etmeden %30 gibi bi şarj seviyesi ile güne devam eden sanıyorum çok yoktur, o zaman pek sorun olmayacaktır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tolgá

    Saatte %1 çok.24 saatte %24 olur.


    Saate bakmak gibi basit fonksiyonları kontrol etmek için telefonu uyandırmayacağın için kazancı daha büyük aslında. Sen her telefonu açtığında bildirim gösteren göstermeyen nerdeyse bütün uygulamalar bir kere çalışıyor.

  • Symbian Belle'de vardı bu özellik. Ekran kapandığında ekranda saat gösterilebiliyordu. Bu özelliğin biraz gelişmişi olacak anlaşılan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 9 Şubat 2016; 18:28:26 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tolgá

    Saatte %1 çok.24 saatte %24 olur.

    Akşamları her türlü cihazı şarja takacaksın. 2 gün gitsin istersen, güç tasarrufu modunda ekran en kısıkta kullanman gerekir. Normal kullanımı etkileyecek bir şarj tüketimi söz konusu olarak gözükmüyor.
  • Yeni bir şey değil,Lumialarda glance screen

  • O zaman bildirim ışığı yok?

  • Kaç senedir kullanıyorum zaten

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung bu senede devrim yaptı telefon konusunda.Piyasaya yön veren firma oldu geçen senede S6 çok konuşuldu bu senede S7 çok konuşulacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lumia'daki Glance Screen özelliklerinin hepsi bunda da olacaksa batarya tüketimi sorun olmaz. Örneğin yakınlık sensörü ile telefonun çantada veya cepte bulunması gibi durumlarda ekran kapalı durabilir.

  • Bunu yazılımsal olarak S6-s5 ve note grubuna verebilirler. Ekranda çok bir yenilik yoksa eğer onlardada aynı tüketim olacaktır. arka planı siyah yapınca telefonun ekran süresi artıyor. tamamen siyah bir ekranda problem yaşamaz.

  • Nokia nin C7 modelini kullanmistim. Sanki ekranin diger pikselleri calismiyormus gibi ekranda bildirimler oluyordu. Saat oluyordu. Ben zaten S3 ten beri diyorum neden yapilmiyor diye cunku amoled bu is icin cok uygun.
    Acaba donanimsal bir ozellik mi ? S6 ya da beklerizzz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amoled ekranlarda zaten kısmi aydınlatma özelliği vardı şimdi bu şekilde düşünülürse mantıklı olur bazen kim yazmış diye gerekli gereksiz açmaktan kurtarır işlemci de rahatlar en kötü ihtimalle yeni birşey denemiş olur samsunh un bu yenilikçi anlayışını seviyorum sanırım samsung ve lg olmasa android tarafı sıkıcı bir hal alır

  • Benim gibi ikide bir telefonun ekranına bakıp saati öğrenmek isteyenler için çok iyi olmuş. İstemeyen bu özelliği devre dışı bırakır.Zorunlu olacağını zannetmiyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrtrhn

    Bunu yazılımsal olarak S6-s5 ve note grubuna verebilirler. Ekranda çok bir yenilik yoksa eğer onlardada aynı tüketim olacaktır. arka planı siyah yapınca telefonun ekran süresi artıyor. tamamen siyah bir ekranda problem yaşamaz.

    Bu olayın az enerji tüketebilmesi için ekranın dahili hafızası olması gerekli , bir bildirim geldiğinde ana işlemci çalışıp ekran hafızasına bildirimi kaydediyor. Ve ekran verileri hafızadan çekiyor , yani ana işlemci devamlı çalışmıyor uykuya dalıyor. Böylece şarj uzun gidiyor nokia telefonlarda bu iş böyleydi. Yazılımla getirtenilebilir fakat ekran hafızası olmazsa şarj hızlı gider

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Opsiyonel bir özellik olur heralde. O yüzden şarj meselesini sıkıntı yapmaya gerek yok. Bence asıl sorun oled ekranlardaki iz kalma sorunu. Oled ekranlarda ekranın bir yerinde sürekli olarak aynı şey gösterildiğinde iz kalabiliyor. En azından S2'yi kullandığımda böyleydi daha sonra bu sorunu aştılarsa bilemem. Daha önce de forumda Lg'nin bir oled televizyonunda bu sorundan bahsedildiğini okumuştum.

  • S6 edge plus'ta var zaten şu an? Daha geliştireceklerdir sanırım.
  • yeni değil ama gelmesi yinede sevindirici...

  • Bu yararlı bilgiler için teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.