Şimdi Ara

Hata 53 için Apple'a karşı hukuk mücadelesi başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hata 53 için Apple'a karşı hukuk mücadelesi başlıyor





    Apple'ın yan sanayi olarak tamir edilen iOS cihazlarını kullanım dışı bırakmaya başlaması gündeme bomba gibi düşmüştü. Touch ID sensörünün riske atılmaması için uygulanan bu yöntem, Apple tarafından da ısrarlı bir şekilde destekleniyor ancak hukuk büroları işin peşini bırakmamakta kararlı. 




    İngiltere ve ABD'deki bazı hukuk büroları, Apple'ın bu stratejisi nedeniyle mağdur olan kullanıcılar adına Apple'a dava açmaya hazırlanıyor. Bürolar, Apple'ın Touch ID ile ilgili bileşenlerin tamiratı için sadece teknik servisleri yetkili kılmasını ve orijinal parçalar istemesini, tüketici kanunlarına aykırı buluyor. Zira bununla ilgili kullanıcılara yapılmış bir bilgilendirme yok. 








    Apple'ın bu kararı sonrasında binlerce iPhone kullanıcısının mağdur olduğu ve cihazlarının çalışamaz hale geldiği ifade ediliyor. Hukuk büroları, iOS 9 güncellemesi sonrasında cihazları kullanım dışı kalan müşterilere çağrı yapmaya başladı. Gerekli görüşmeler yapıldıktan ve başvurular alındıktan sonra, mağdurlar adına mahkemeye başvurulacak. 




    Şimdilik bu hareketlilik ABD ve İngiltere'de yaşanıyor. Elde edilen sonuçlara göre, dünyanın pek çok ülkesine yayılabilir. Bu durumda Apple'a karşı çok geniş kapsamlı bir hukuk mücadelesi başlamış olacak. Apple'ın bu hamleye karşı nasıl bir cevap vereceği ise merak konusu. 

     







  • Çakallar, sözde müşteri güvenliği için yapıyorlarmış, laf ü güzaf. Çok ciddi tazminatlar ödeyip, bu uygulamadan vazgeçmek zorunda kalacaklar gibi görünüyor. Hem belki bu sayede Apple kaşık ile verip, kepçe ile alma politikasından vazgeçer de aldığı paranın hakkını vermeye başlar belki. Bu kadar sadık ve az sorgulayan bir müşteri kitlesine sahipken bu öngörümün gerçekleşmesi zor bir ihtimal ama hayırlısı.

    https://www.youtube.com/watch?v=-QAaVkU2XR8



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vega -- 9 Şubat 2016; 10:29:02 >
  • Sonunda mantıklı bir iş için dava açılmış. Kuzenimin telefonunun ekranı kırılmıştı apple servisi yerine başka yerde ekran değişimi yaptırdı değişiklik yapan firma touch id de değiştirmiş. Şimdi telefon tamamen çöp oldu. Saçma bir uygulama ben 2500-3000 lira para verip alıyorum ister sana istersem başka firmaya yaptırırım.

  • tamam apple ın kendince haklı sebepleri var. mesela birçok banka uygulaması touch id ile açılıyor ve ben de kullanıyorum bunu. riske atılmaması gereken bir mesele

    ama bunu daha telefonu alırken ve garanti kapsamında belirtmesi gerekiyordu.



    apple tamamen haksız bu konuda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deoksiriboz1001 -- 9 Şubat 2016; 11:22:55 >
  • Telefonlarından kaldırmayı düşündüğü 3.5mm Jack konusunda bir gelişme var mı?

    Amaçları firmanın isteği haricinde bir kulaklığı bile kendi zevkinize, isteğinize göre alamamanız.

    Telefonu benden yüksek bedellerle alıp kurtulamazsınız. Donunuza kadar alacam mantığı. :)))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok enteresan,

    Zira es kaza telefonu düşürdünüz ve tuşun olduğu kısım koptu. Gidip yenisini almanız daha mantıklı. zira 1000 liradan fazla onarım bedeli var. Gidip rastgele bir telefoncuya bile yaptırsanız 600-800 arası bedel çıkıyor ki onlar da yan sanayi takamıyorlar. Taktıklarında ise telefonu güncelleyemiyorsunuz. Para kazanmaya çok güzel yol bulmuşlar
  • Bizde olsa kimse sesini çıkaramaz. Çıkarsa dahi hukuk işlemez. Adamlar şimdi nasıl söke söke hakkını alacaklar göreceğiz. Ne duyarlı insanlar keşke biz de böyle olabilsek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendini ferrari sandı telefona sanki lpg takacak millet....

  • Şu adamlardan hala telefon alan varya yazık.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Neyinkafasi

    Şu adamlardan hala telefon alan varya yazık.

    Ama iPhone premium telefooon, iPhone 7 satışa çıksa da mağazanın kapısında yatıp ilk ben alsam
  • Guvenlik icin telefonu atalim cope o zaman alternatif yontemler bulunabilirdi. Az para degil sonucta

  • Bu nasıl bir saygısızlık böyle. Apple gibi bir şirkete bu saygısızlığı nasıl yapabiliyorlar? Haksızken nasıl böyle bir dava açabilirler Apple'a? Halbuki Apple sadece ve sadece kullanıcılarını düşünüyor. Telefonunuz arızalandığında Apple'ın bu uygulaması sayesinde tamirli telefon kullanmamış oluyorsunuz. Gidiyorsunuz sıfır, gıcır gıcır Iphone 6S alıyorsunuz ve yeni bir telefon sahibi oluyorsunuz.

    Ya insanlar bu Apple'da ne buluyor anlamıyorum. 3000-4000 TL veriyorsun, bluetooth ile aktarım yapamıyorsun, sd kart takıp hafızayı arttıramıyorsun. Şarj kablosu arızalanırsa yine Apple'ınkini alman lazım. Ben LG G2'mde ekran gelene kadar kablosuz fare takıp onunla kullanmıştım telefonu. Evet biraz tuhaftı ama oluyordu yine de. Ekranı da alıp kendim değiştirmiştim ve sorunsuz çalışıyor. 3000-4000 TL veriyorsun ve 1000 TL'lik telefonla aynı şeyleri yapıyorsun. (Tek Siri yok Android tarafında) Hatta aynı şeyleri yapamıyorsun kimi zaman. Her yönden kısıtlı durumdasın. Bir de bozulunca paranla rezil oluyorsun. Bu kadar şeye rağmen hala bu kadar tercih edilmesi tuhaf...





  • Neyseki bu davalar ülkemizde değilmiş. Ülkemizde olsa kesinlikle tüketici haksız olurdu. Bankalar her seferinde tüketiciden para koparıyorlarken bu konuda BDK pek birşey yapmıyor. Yapsada sağlam birşey çıkmıyor ortaya.Ayrıca BTK bilişim şirketlerinin üzerine gitmiyor. İstedikleri gibi at koşturuyorlar ülkemizde... APPLE haksızdır. İstediğimiz yerde telefonumun Touchid i değiştiririm sana para vermek zorunda değilim diyebilirler...

  • başlasın iyi olur yanlış yapıyorlar...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.