Şimdi Ara

Alan ölçümü için el tipi gps cihazı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Biz tarım sektöründe kullanılmak üzere alan hesaplama yapabilen mümkünse el tipi GPS cihazı almayı düşünüyoruz.

    Cihazı arazilerimizde alan ölçme amaçlı kullanacağımız için hassasiyet(hata oranı) bizim için önemli. Ayrıca cihazı meyve bahçelerinde de kullanıp, her bir ağacı işaretleyeceğiz.(işaretlenecek ağaç sayısı yaklaşık 35.000.Bunu belirtmemin amacı araştırdığım cihazlarda nokta kaydı sayısı olarak 2000 adet göstermesi. Bu durumda ben 2000 adetten fazla nokta yani ağacı işaretliyemiyecekmiyim?). Tam olarak aradığımız üründeki istediğimiz özellikleri madde madde aşağıda belirtiyorum.

    1) Hata oranı düşük alan hesaplama (%1 den düşük hassasiyet - 100 dönümlük bir arazinin alanındaki hata oranı 1 dönümden kesinlikle az olmalıdır )

    2) Ağaç işaretleme (sanırım nokta işaretleme özelliği olarak geçiyor GPS cihazlarında. Yukarıda da belirttiğim gibi burada ağaç sayısı çok olduğu için sonsuz nokta işaretleme veya fazla sayıda nokta sayıda işaretleme olanağı olan bir model arıyoruz. Ayrıca farklı ağaçları,örneğin nar,fıstık farklı renklerde işaretleme ve her ağaç için not girebilme özelliği aradığımız bir başka özellik)

    3) Hesaplanan alan ve işaretlenen noktaları harita olarak bilgisayara export etme özelliği. (aynı zamanda cihazın ekranında görebilme)

    4) Noktalara girilen notları veya nokta renklerini kolay şekilde filtreleme özelliği.( Örneğin aynı tarlada fıstık ağaçları arasında bağ dikilmiştir.Bunu harita olarak görmek istediğimizde sadece bağları filtre edebileceğimiz gibi, fıstıkları da filtre edebileceğimiz bir özellik aramaktayız)

    5) 2 nokta arası kot (yükseklik) farkının ölçülmesi.

    6) Noktaların rakımının ölçülmesi

    Bu duruma göre fiyat-performans ilişikisini de göz önünde bulunduracak olursanız bana öneribileceğiniz bir model varmıdır. (fiyat mümkünse max 1000 tlyi geçmesin)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Selamlar,

    Bu konu biraz Amatör kullanımın dışına çıkmakta, bu nedenle bütçeniz az gelebilir. Tabii 2. el cihazlar araştırmak da seçenekleriniz arasında.

    GPS alıcılarında "hassasiyet" 1cm.'e kadar iniyor. Garmin ve Magellan cihazlar benim favorim. Her ikisinin de Türkiye ithalatcısı ile direkt temas kurabilirsiniz.

    Saygılar.
  • Seo Hocası kullanıcısına yanıt
    Ayrıca, Şu yazılımın da kullanışlı olduğu konusunda yorumlar okumuştum. Android Tabanlı uygulamadır, telefon veya tablette kullanılıyor; denemenizde fayda var. Hassasiyetini test ederek bulabilirsiniz.

    MapPad

    Kolay gelsin.
  • DD252Admin kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim,iyi forumlar @DD252Admin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.