Şimdi Ara

Askerlik Tecil Durumu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
5.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar;
    Arkadaşlar bu konuda fazla bir bilgim olmadığı için sizlere danışmak istedim. 2014 yılı 6. ayda mezun oldum (4 yıllık) 2 yıl tecil hakkımı kullandım ve askeriyeden durum belgesi aldım. Aldığım belgeye göre 30/09/2016 tarihine kadar askerlik yönünden bir sakıncası yoktur yazıyor buraya kadar her şey normal. Fakat e-devlet üzerinden baktığımda 09/06/2016 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur diyor. Bu farklılığın sebebi nedir? Bunu sormamın sebebi eylül ayında YL programına kayıt yaptıracaktım eğer e-devletteki tarih geçerliyse sıkıntı olacak çünkü YL'lerde de askerlik durum belgesi isteniliyor. Bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

    İyi forumlar.



  • Constantine kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Sizdeki durum iki gün önce benimde dikkatimi çekmişti. Anladığım kadarıyla e-devlette yazan tarih, şubede aldığınız kağıtta ki "Erteleme Bitim Tarihi"dir. Yani bu tarihe kadar tecil ettirebiliyorsunuz. Şubede yazan tarih ise artık tecil bittiğinden dolayı size 1.09.2016-30.09.2016 tarihleri arasında sevk öncesi hazırlık işlemi yapman için sana verilen süre. Dolayısıyla 09.06.2016 tarihine kadar YL programına kayıt yaptırmanı öneririm.
    EDİT: Bazı arkadaşlar şubeye durumu izah ederek ek süre almış. Ne kadar doğrudur bilmiyorum. Bu durumu bizzat şubeyle görüşmek gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gfb_87 -- 9 Şubat 2016; 13:16:43 >
  • gfb_87 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar;
    Bildirim gelmediği için mesajınızı göremedim kusura bakmayın. Yeni gelişmeler olduğu için konuya bakma gereği duydum.
    Benim mevcut YL kaydım vardı zaten, ders seçimi yapmamıştım lakin bu erteleme durumları için ders seçimi yapmak zorunda kaldım. Dersleri seçtim, enstitüde erteleme formunu doldurup ilgili askerlik şubeme gönderdik buraya kadar bir sıkıntı yok. Sıkıntı bundan sonrasında başlıyor;
    Edevlet'ten durum belgesi sorgulattığımda hala 09/06/2016 tarihine kadar bir sakıncası yoktur diyor lakin erteleme kısmına baktığımızda '35E2-2 YURTİÇİ LİSANS ÜSTÜ ERTELİ' yazmakta. Yani ilgili evrak askerlik şubesine ulaşmış ve işleme alınmış fakat buna rağmen tarihte bir değişme olmamış.
    İnternette araştırma yaptım fakat bir yanıt bulamadım, forumdan da bilen birileri çıkmazsa bu hafta içi şubeye gideceğim. Gerçi orada da kimsenin bir şey bildiği yok ama yinede şansımı deneyeyim .
  • Constantine kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı durum söz konusu. Şubeden bir cevap verdiler mi hocam?
  • Maalesef işlerim nedeniyle gidemedim, ilk fırsatta gideceğim. Aynı durumda olan iki arkadaş daha var forumdan ulaşan, onları da ekleyelim koordinasyon halinde oluruz.
  • Arkadaşlar bende aynı durumu yaşayanlardanım haftaiçi izin alamıyorum gidemedim de hep kafamı kurcalıyor bu konu haziran da yaklaşıyor
  • Zaten her halukarda kasim
    Celbi oldugunuz icin muayne olmaniz adina o tarihe atmislardir islemlerinizi yaptirabilmeniz icin sknti yok yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende de aynı durum var. doktoraya başladım haziran 2016'da tecilim bitiyordu. erteleme sebebim değişmiş ama tarih hala aynı. ne olduğunu öğrenen biri varsa beni de bilgilendirsin lütfen.
  • Constantine kullanıcısına yanıt
    bende bugün baktım bende de aynı durum söz konusu. yanlış hatırlamıyorsam daha önce tarihte sorun yoktu. siz birşeyler öğrendiniz mi? bende en yakın zamanda şubeye gidecem.
  • Arkadaşlar şubeye gittim, merak edilecek bir şey yok sizinde gitmenize gerek yok şöyle ki;
    E-devlet'te ki tarih güncellenmemiş sanırım, şubeye gittiğimde ilgili personel zaten şuan tecillisiniz şeklinde cevap verdi. Evrak talep ettim aldım ve 2017/Kasım'a kadar askerlikle ilişiği yoktur yazılı evrakı aldım. Kısacası problem e-devlet kaynaklı, askeriyede askerliğiniz tecilli.
  • Constantine kullanıcısına yanıt
    sizin tecil 30.09.2016 değilmiydi? 2017 kasıma kadar ertelediler mi ?
  • subaşı kullanıcısına yanıt
    Hmm, siz ilk mesajımı okumuşsunuz 2.yi atlamışsınız hocam. İlk mesajda ki olay çözüldü 2. mesajda arkadaş yazmış onun cevabını. Güncel problemimiz yüksek lisans yapmamıza rağmen tecilli gözükmeme durumumuzdu e-devlette. Onun sebebi de e-devlet güncellememiş tarihleri o nedenle öyle olmuş sanırım çünkü şubede tarih olması gerektiği gibi 2017/12 gözüküyordu.
  • universiteden mezun olduktan tecil ettirdim, belgemde sunlar yaziyor..

    erteleme bitim tarihi: 10 eylul 2016
    celp:2017 subat
    31 aralik 2016 tarihine kadar askerlik yonunden sakincasi yoktur.. ancak bugun e devlet'e girip baktim, orada 10 eylul 2016 ya kadar askerlik yonunden sakincasi yoktur yaziyordu.. yanlislik mi var elimde kapi gibi belge var sizce ne yapmaliyim arkadaslar ?
  • Arkadaşlar merhaba,

    İki dönemdir kayıtlı olup, işlerimin yoğunluğundan dolayı gidemediğim tezli yüksek lisans programıyla 1-2 hafta içerisinde ilişiğim kesilecek. Okulum Askerlik Şubesi'ne yazı gönderip tecilimi iptal ettikten hemen sonra bir uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans programına kaydolsam askerliğimi tecil ettirebilir miyim? Tezliden sonra tezsize başvuruyor olmam tecile engel olur mu?
  • tog-teber T kullanıcısına yanıt
    Engel olmaz lakin askerlik şubesine durumu bildirirlerse ertelememiz kalkar. Yeni yüksek lisans kaydı yaparken askerlik ile ilişiği yoktur belgesi isteneceği için temininde zorluk yaşarsınız.



    Bu nedenle kaydınız silinmeden başka üniversiteye kayıt aşamasına gelin orayı sildirdikten sonra diğerine kayıt yaptırın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.