Şimdi Ara

Bataryası bir hafta giden telefonlar iki yıl uzağımızda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Bataryası bir hafta giden telefonlar iki yıl uzağımızda





    Akıllı telefonların bataryaları konusunda henüz somut iyileştirmeler sağlanabilmiş değil. Daha uzun kullanım süreleri için üreticiler ya batarya kapasitesini artırıyor ya da bileşenlerin üretim geometrilerinde gelişmeler sağlayarak daha az enerji tüketmesi için çabalıyor. Şarja takmadan kullanabileceğimiz akıllı telefonlar için en az iki sene beklememiz gerekiyor. 




    Yakıt hücreleri konusunda uzman İngiliz firması Intelligent Energy Holdings, önemli bir akıllı telefon üreticisinden 7.6 milyon dolar yatırım aldı. Üretici IEH'den tek bir şey istiyor: Bir hafta kullanım süresi sunabilen yakıt hücreli bataryalar. Batarya sudan, sistem içerisindeki dönüştürücü yardımıyla hidrojen elde ederek ardından elektrik enerjisine dönüştürüyor. Bu esnada fark edilemeyecek kadar az bir buhar dışarı veriliyor.








    IEH, ülkesinde önemli projelere imza atmış bir firma. Örneğin, Londra'da Black Cabs adındaki taksilerde, yakıt hücreleri kullanarak karbon salınımının azaltılması için çalışıyor. Firma, yakıt hücrelerini temel alan bir prototip geliştirecek ve müşterisinin beğenisine sunacak. Sonrasında ise seri üretime geçilecek. Elbette bunun gerçekleşebilmesi için en az iki yıllık bir süreç gerekiyor. 




    Yakıt hücreleri, akıllı telefon pazarında yeni bir konu değil. Hali hazırda Jaq adında yakıt hücreleri ile çalışan harici bir şarj istasyonu bulunuyor. Jaq, küçük yakıt kartuşları ile kullanıcıya 1800mAh kapasiteli bataryalar sunuyor ancak tek dezavantajı, adaptörüne taktığınız andan itibaren çok hızlı boşalmaya başlaması. Yani standart Li-Ion bataryalar gibi belirli bir oranda ve sürekli enerji çıkışı yeteneği mevcut değil. IEH muhtemelen bu tür dezavantajların üstesinden gelmeye çalışıyor. Yine de bir hafta giden bir akıllı telefon için iki yıl beklemeye değer.  

     







  • daha çok var ne 2 yılı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Süper haber !

  • bence 2 yildan daha uzakta... 2 yil sonra bu konuya donup bakariz...

  • simdi bu habere kadirirdem gelir 2 sene icinde bunun mumkun olmadigi yorumunu yaziverir, bekleyelim gorelim.
  • 2 yıl sonraki takvimime ekledim.

  • 2 yıl sonra tam anlamıyla üretime geçer sonraki 4 yılda da bize belki gelir, kafadan 6 yıl var o zamana kadar telefonu bırakırız herhalde...

  • telefonlarla ilgili tek ilgilendiğim yenilik haberi bu! bilmem kaç çekirdek olmuş, bilmem ne çözünürlükte olmuş artık zerre ilgimi çekmiyor.

  • Batarya tarafında rekabet yok. Eğer olsaydı işlemciler ve ekranlar gibi yılda Bilmem kaç kat gelişirlerdi.. Maalesef ben batarya tarafında pek bir rekabet göremiyorum...

  • son zamanda gördüğüm en iyi haber oldu 2 yılda gelirse süper olur...

  • yav he he.Anca laf

  • Bahsedilen yatırımı yapan akıllı telefon üreticisi kim? Sony olamaz diyorum, kendi batarya teknolojileri üzerinde çalışıyor. Çinlilerden hiçbirine ihtimal vermiyorum yatırım için. LG ve Samsung kendi ülkesinden bi şirkete yatırım yapmayı tercih eder. Microsoft desem adamların telefon pazarında kalacağı şüpheli. Geriye HTC ve Apple kaldı gibi.

    Bunun dışında resimdeki bataryayı tutanın elleri de tırnakları da fena halde, bakınca içim bi garip oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UML -- 9 Şubat 2016; 3:06:04 >
  • Jaq ile ilgili bir kullanıcı incelemesi izlemiştim; hiç memnun değildi üründen.

  • Ben umudimu kestim genelde cikanlarda tek kullanimlik oluyor.

  • 5-10 sene toshiba dizüstü PC lerinde yakıt hücresi prototiplerini deniyordu. Ne oldu?

  • En az beş senesi var. Öyle durduk yere bu kadar geliştirmezler. Azar azar vererek yeni telefonların satışını garanti altına alırlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Surekli boyle haberler standart olarak yapilir. Ancak ortaya birsey cikmaz. Genelde degismez bu kural.

  • Bence 2 yıl sonrada 16k ekran 22 çekirdekli işlemci 16gb ram derken yine 1 günü geçemeyen şarjlarla uğraşırız.

  • "Jaq, küçük yakıt kartuşları ile kullanıcıya 1800mAh kapasiteli bataryalar sunuyor ancak tek dezavantajı, adaptörüne taktığınız andan itibaren boşalmaya başlaması. Yani standart Li-Ion bataryalar gibi belirli bir oranda ve sürekli enerji çıkışı yeteneği mevcut değil."

    şu kısmı anlayarak mı yazdınız merak ediyorum? bir batarya adaptörüne takılınca neden boşalsın? adaptr denen nedir? hadi diyelim ki doğru, sürekli boşalıyor diyorsunuz, sonra li-ion gibi sürekli enerji çıkış veremiyor diyorsunuz.

    ya ben anlamadım, ya yanlış ifade ettiniz, ya da siz de anlamadan yazdınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: balcis

    "Jaq, küçük yakıt kartuşları ile kullanıcıya 1800mAh kapasiteli bataryalar sunuyor ancak tek dezavantajı, adaptörüne taktığınız andan itibaren boşalmaya başlaması. Yani standart Li-Ion bataryalar gibi belirli bir oranda ve sürekli enerji çıkışı yeteneği mevcut değil."

    şu kısmı anlayarak mı yazdınız merak ediyorum? bir batarya adaptörüne takılınca neden boşalsın? adaptr denen nedir? hadi diyelim ki doğru, sürekli boşalıyor diyorsunuz, sonra li-ion gibi sürekli enerji çıkış veremiyor diyorsunuz.

    ya ben anlamadım, ya yanlış ifade ettiniz, ya da siz de anlamadan yazdınız.



    Çok hızlı boşalıyor. Biraz eksik ifade olmuş.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.