Şimdi Ara

Türkiye’de bedava internet dönemi resmen başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
0
Favori
5.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye’de bedava internet dönemi resmen başlıyor

     

    Kasım 2015 genel seçimlerinde AK Parti’nin en çok konuşulan seçim vaatlerinden biri de gençlere ücretsiz internet sunulacağı yönündeki planlamaydı. Başbakan Ahmet Davutoğlu bu konuda gerekli çalışmanın yapıldıktan hemen sonra hayat bulacağını bir çok defa konuşmalarında dile getirmiş, AK Parti’nin de seçim vaatlerinde yazılı olarak yer bulmuştu.



    Bu konudaki çalışmalara ilişkin son haber ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’ndan geldi. Fatih Projesi kapsamında öğrencilere dağıtılan tabletlere rağmen yoksul aile çocuklarının internete erişebilmek için başka mekanlara gitmek zorunda olduğunu ve buralarda bir çok tehlike ve tehditle karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi.



    Buradan hareketle aktif olarak öğrenim gören yoksul aile çocuklarına ücretsiz olarak internet erişim imkanı sunulacak. Maliyeti bakanlık bütçesinden karşılanacak hizmetten faydalanabilecek aileler de şimdiden yapılan çalışmalar ile belirlenmiş durumda. Şartlar netleştikten sonra başvurular da yapılarak, yoksul aileler ücretsiz internet hizmetinden faydalanabilecek.



    Konunun resmiyette nasıl işleyeceğine dair henüz kesinlik kazanmış bir bilgi yok ancak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, projeyi diğer bakanlıklar ile koordineli bir şekilde yürütecek. Gerekli çalışmalar tamamlandıktan sonra da kısa süre içinde internet hizmeti sunulmaya başlanacak.







  • Gençlere diye başlayıp yoksul aileler adı altında yandaşlarına dağıtmazlar umarım sadece

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konunun detayına inmeden baktığınızda ne kadarda güzel bir şey diye yorumlayabilirsiniz. Detaya inelim:

    Konuyla ilgili tüm bilgiler verdiğim linkteki pdf'te anlatılmış:

    http://www.bilgitoplumustratejisi.org/tr/doc/8a9481984680deca014bea4232490005

    Pdf'in 116. Sayfasında 33 Numaralı "İnternet Erişiminin Yaygınlaştırılması" başlığında bu konu ile ilgili detaylı bilgi verilmiş. Yazı uzun. O kısmı ekran görüntüsü ile paylaşıyorum:

    http://i.hizliresim.com/or14Rk.png

    Tüik verilerine göre internet erişimine sahip olmayan insanlara sebepleri sorulmuş. Yüzde 31.9'u internet ücretlerinin pahalı olmasını gerekçe göstermiş. Başka bir araştırma şirketi bu oranı yüzde 25, ekonomik durumun müsait olmama gerekçesini de yüzde 35 bulmuş. Yani ekonomik sebeple internet bağlatmayanların oranı da bu araştırma şirketinin verilerine göre yüzde 60. Yine OECD araştırmasına göre satınalma gücüne oranla en yüksek internet fiyatları sıralamasında 3. olduğumuz belirtilmiş. Özetle internet pahalı ve "fakir" aileler internete erişemiyor.

    Bu gerekçelerin ardından Fatih projesiyle 10.6 milyon tabletin dağıtılacağı bu internet gereksiniminin daha da artacağı belirtilmiş. Bakınız Fatih projesi ne halde:http://www.tknlj.com/fatih-projesi-icin-ozur-dileme-zamani/ (Yazının altında ikinci bir haber var. Ona da bakmanızı tavsiye ederim.)

    Tüm bunların ışığında sorulması gereken çok önemli sorular var:

    1. Fahiş internet fiyatlarına neden olan kurum kim? BTK niye var? Devlet özel firmaların fiyat politikaları konusunda aciz mi?
    2. Tüm iletişim ağını(İnternet ve Telefon) neredeyse(TT'nin yanında küçük ölçekli firmalar var, biliyorum) tek başına kontrol eden Türk Telekom firması niçin satıldı? Ve niye haraç mezat(Türk Telekom'un özelleştirilmesi ayrıca irdelenmesi gereken bir konu)?
    3. Tekel oluşmasına neden olan ne? Niye alternatif firmalara imkan sağlanmıyor? (Telkoder konusunu incelemeniz gerek)

    Vesayre vesayre. Sorulması gereken başka sorularda vardır muhakkak. Bu işin yalnız "ücretsiz" internet vermekten farklı bir yönü var. Bunu görmek gerek. Devlet eliyle "Güvenli" internet merakı. Bu vahim bir tablo. Her konuda özelleştirmeyi, şahsi mülkiyeti savunan bir iktidarın bu konuda bu kadar yardımsever olmasına şüpheyle yaklaşılmalı.

    Yapılan her işi alkış sesleri arasından sıyrılıp, irdelemeli. Zira burada kullanılan paralar, sizlerin, bizlerin vergileri. Başkasının parası değil. Bugün bindiği arabanın, uçağın benzin parası dahi bu halkın ödediği vergilerle karşılanıyor. Her birey ödediği verginin hesabını sormalı. Yapılan her şeye alkış tutmadan önce gerçekten faydalı olup olmadığını sorgulamayabilmeli.


    Düzenleme: İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soul741 -- 8 Şubat 2016; 17:28:39 >




  • Adı bedava ama parasi aynen kacak elektrik bedeli gibi senden benden cikar kesin...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DarthLuca

    Adı bedava ama parasi aynen kacak elektrik bedeli gibi senden benden cikar kesin...


    "Maliyeti bakanlık bütçesinden karşılanacak hizmetten faydalanabilecek aileler de şimdiden yapılan çalışmalar ile belirlenmiş durumda."

    Bakanlığın bütçesi de vergilerden oluştuğuna göre parasını vatandaş ödüyor aslında ama önemli olan bu bütçenin efektif kullanılması. Doğru kişiye yardım yapıldığı sürece doğru bir uygulama olur diye düşünüyorum.

  • 4 mü? Ben ayın ortasından sonra 35Mbps yerine 3Mbps kullanıyorum hem de iptal edemediğim, kurtulamadığım bir telefon hattı ve onun ücretini de "mecburi" olarak ödüyorum. Telefonu iptal edince yalın ücreti diye yine o parayı alıyorlar.//Devamı habere konu olan duruma yorumum.

    Devlet yaptığı hataların sonucu olan zararın sadece bir kısmını kapatmak için yanlışa, yanlışla karşılık veriyor ve toplanan vergiler bir tur daha atıyor ve birileri nemalanırken karşılığında göstermelik bir iş yapılıyor. Bu son 10 yıldır fazlasıyla böyle yapılıyor. Sınırsız 1Mbps internet çok ama çok ucuz olmalı. Aylık 5-10 liraya 1Mbps sınırsız veya günlük 5GB kotalı olabilir. Sırf herkes erişebilsin diye yapılsın. Verilecek internetin niteliğinden de bahseden yok. Gençlere burs ve internet sunulacağı vaatlerinde olduğu gibi. Hangi şartlarda nasıl bir hizmet vereceksin? Her sene sokağımızı kazmak yerine bir defa kazıldığında neden fiber altyapıyı döşemeyi zorunlu yapmadın? Neden buna destek çıkmadın? Son 5 yılda 8 defa sokakta veya kaldırımlarda kazı oldu, bütün kaldırımlar söküldü, asfalt defalarca kazıldı ama altyapı için bir çivi çakılmadı hiç birinde. Hepsi benim verdiğim vergiyle yapılıyor ve sen resmen benim paramı alıp birilerinin cebini dolduruyorsun. Ama halkımıza müstehak. Ölümüne savunuyor. O yüzden acımıyorum artık. Halk bunu seçti, bunu yaşayacak.




  • ülkede yoksul olanda ne arıycak telefon tablet pc adı üstünde yoksul,ha madem pc tablet gsm var elinde o zaman zaten yoksul değildir,bu kanunun amacı ne bilmiyorum onun yerine internetten sadece sbait ücreti kaldırsalar yeterli bizim belimizi yıkan sabit ücret ve kota.

  • bu mıllet birşey sorgulamıyor

    oy verirken analiz yok araştırma yok yapılan üretimler gelir gider hesabı yok hiç bişiy yok takım tutar gibi oy veriyor

    sonra mıllet böyle ufak tefek şeylere kanıyor yok ben nerdeyse açlıktan geberecekmişimde bana öyle internet vericekmiş insanlarda bak bunu yaptı deyıp yıne oy verıyor bu işlerle ülke yürümez yürümüyoda zaten bir sürü büyük firma yavaş yavaş çekiliyor türkiyeden 10 yıl içinde olacak ekonomık çokusun ayak sesleri başladı resmen tabi duyana koyuna değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOLDVIPER -- 8 Şubat 2016; 18:03:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sistemli adam

    Başkaları konuşur, ak parti yapar.

    o butceyi bana ver bende yaparım.hatta 10 kat daha yararlı isler yaparım ustune kendi cebime parayi doldurmam.
  • Ayvayı yedik yakında ek vergiler gelir, bu hükümetin en iyi yaptığı şey 1 verip 100 almak. Hadi gecmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç olmazsa vergiler boşa gitmiyor , karşılığında hizmet veriliyor.

  • Suriye'lilere harcanan 30 milyar dolar ile ülkedeki her vatandaşa bedava internet sağlayabilecek altyapı kurulabilirdi.

    Durmak yok, arap sevdasına devam...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gss siliyoruz...
    ama sadece mezun olduktan sonra ikiseneyi biz moktan bir ülke olarak işsizden muhtaçtan bile vergi prim almayı biliriz ! hepsiciği suriyeli din iman kardeşlerimiz için...
    gençlere bedava internet...
    aileniz kuru ekmeğe muhtaç olucak dilencek vesayre o şartla pompişler siz ne sandınız?
    hedef 2023 çakma arabistan!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 8 Şubat 2016; 19:59:55 >
  • Bende yoksulluk sınırının altındayım herkese indirim yapılsa daha iyi olurdu.
  • Bir müddet sonra bakın yoksullardan çok yandaşlara bedava verildiğini göreceksiniz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MustafaC53

    ulan Devletin bedava yaptığı işlerin bile altında bit yenigi arayan yavşaklara ( Bit yavrusu ) hayret ediyorum.

    millete hakaret etmeden önce sen ilk önce biraz kafanı çalıştırda bu işin bedava mı değil mi olduğunu öğren.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackzeros -- 8 Şubat 2016; 18:29:39 >
  • O internet bize gelene kadar biz yaşlaniriz ??

  • yahu bilidiğiniz yoksulluk sınırı değil o zaten oyle değerlendilse ülkenin %60 a yakını yoksul zaten....şoyle hesaplanıyor 1. ananızın babanızın malı mülkü olmuycak kirada oturcaksınız! 2.babanızın(ailenizde tüm çalışanların toplam kazandığı ücretde eklenip) aile bireylerine bölüncek kişi başı gelir 300 tl geçmiycek !!.....devlet anca sizi ozaman yoksul sayıyor.. yani bu bedeva internet nerdeyse yaşayana...umarım anlaşımıştır kankitolar....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 8 Şubat 2016; 18:39:52 >
  • Gençlere bedava internet deniyordu bakalım o iş ne olacak

  • Matbaa inadina bile bile Osmanli pasalari Muslumanlara izin vermedi seytan icadi diye vaaz veren hattat zenaatcilarin yuzunden satilmis hocalarcas siparis vaazler verildi .. Ne oldu Gayrimuslim bilgiye daha cok eristi egitimli oldu zenginligi daha da artti . Musluman cahil kaldi hatta ic savas bile cikti Padisahlar ekstra vergiler cikardi Gayrimuslimleri de somurduler . ...

    Sonuc Osmanli yikilmasina vesile oldu.

    Benzer durum bilgi cagi olan Internet icin de oyle. Bircok fakir birakin sade bilgi amacli interneti kotali interneti bile baglatmiyor malum herseye daha da zam geldi gelecekte ... O insanlar icin internet luks ...

    Hani genis ag internet WIMAX filan acik alanda koy gibi yerlerde ucretsiz ve hizli olacak sozu verilmisti yillar once ... Ne oldu sayin devlet buyukleri ?!! Demezler mi ...

    Koca bir yaniltici algi yaratma var Turkiye de her alanda oldugu gibi.


    Gelirler artmadan cozum uretilemez ...

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.