Şimdi Ara

Microsoft ve GoPro lisans anlaşması imzaladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft ve GoPro lisans anlaşması imzaladı 

    GoPro ve Microsoft bulundukları sektörde lider şirketler arasında yer alıyorlar, ancak ikilinin ismi bugüne kadar hiç yan yana gelmemişti. Bu birlikteliğe ilk kez sebep olan durum ise kısa bir süre önce yapılan lisans anlaşması.

     

    Anlaşmanın içeriği tam olarak paylaşılmasa da "dosyalama ve diğer sistem teknolojileri" olarak söz ediliyor. Bu durum ise ilk olarak akıllara GoPro'nun kullandığı exFAT dosyalama sisteminde değişiklik yapılacağını gösteriyor. exFAT sisteminde 64 GB boyutunda bir hafıza kartı kullanılsa da dosyalar maksimum 4GB'lık parçalarda tutulabiliyor, bu durumda uzun süreli videolar istemsizce parçalara ayrılmış oluyor. Anlaşmayla birlikte bu problemin aşılması bekleniyor.



    Görünen o ki geçtiğimiz günlerde uygun fiyatlı modellerin fişini çeken GoPro yeni modellerde 4K kayıt desteğine daha büyük önem verecek. 4K kayıtların oldukça büyük yer kapladığını düşünürsek bu anlaşmanın ana sebebi olduğunu görebiliriz. Lisans anlaşmasıyla ilgili detaylı bilgilerin paylaşılmasıyla birlikte detayları sizlerle paylaşacağız.







  • Nokia'nın telefon birimini aldığı gibi bununda yarısını alır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gopro uygun fiyatlı ürünlerin fişini mi çekti??? Tam tersi potansiyeli gördüğü için uygun fiyatlı modeller çıkardı (bu konuda sjcam ve Xiaomi'ye teşekkür borçluyuz)

    Daha önce 350-450$'dan aşağı kamera satmayan gopro 130$'a hero modelini duyurdu. Ardından dokunmatik ekranlı hero+lcd modelini çıkardı ki hero3 siver bile dokunmatik değil. Keza uygun fiyatlı (200$) hero4 session 4k video çekebiliyorken 350$'lık üst model (hero4 silver) 4k çekemiyor.

    Yani sonuç olarak gopro (bence) akıllıca hamle yaparak daha yeni yeni büyümeye başlayan pazarda liderlik konumundaki yerini sağlamlaştırdı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenomenon -- 7 Şubat 2016; 18:08:47 >
  • Fenomenon kullanıcısına yanıt
    Daha önce yapıyorlardı zaten, ancak geçtiğimiz günlerde artık uygun fiyatlı model çıkarmayacaklarını açıkladılar.
  • Okisht kullanıcısına yanıt
    O zaman sözümü geri alıyorum. Gopro yanlış yolda. Aksiyon kameraları bulunmaz hint kumaşı değil artık.
    Fiyatları kendi sitesinden kontrol ettim şimdi
    Hero4 black - 530$
    Hero4 silver - 430$
    Hero4 session - 220$
    Hero - 130$

    Gopro ucuz kameraların fişini çekerse kendi fişini de çeker. Hero4 black satışı düşmez elbette hatta artarak devam eder. Ancak 100$ civarı uygun fiyatlı aksiyon kamera satışları patlama yapacak önümüzdeki 2-3 yıl içinde. Gopro bu satışlardan pay alamaz. Oysaki şaka maka piyasa 4k çeken en uygun fiyatlı kameralardan biri hero4 session'dı.
    Kendileri bilir tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fenomenon kullanıcısına yanıt
    Aslında şirket geçtiğimiz dönem de zarar açıkladı. Belki kendi pazarlarındaki premium marka olmaya devam ederlerse tekrar kâr etmeye başlayabilirler. Sanırım amaçları aksiyon kamera pazarının Apple'ı olabilmek, yani yüksek fiyat ve yalnızca tepe modeller.
  • GoPro dikkat et senide batırmasın...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.