Şimdi Ara

Basit haber sitesi için wordpress uygun mu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar, basit haber sitesi için word pres kullanmayı düşünüyorum. doğru seçim mi ? arada güncelleme resim yükleme falan yapacağım. ben önce siteyi bilgisayarda hazırlayıp sonra yüklemek istiyorum. wordpresi bilgisayara kurdum ama çalıştırması nasıl olacak bildiğimiz programlar gibi değil mi ? çalışan exe dosyası yok mu?



  • Yolun çok başındasın hocam :) Öncelikle wordpress'in exe dosyası yok. Localden yani kendi bilgisayarınızdan çalıştırabilirsiniz ama bunun için öncelikle bi server programı kurmanız gerekmekte. Ben appserv kullanıyorum. Appserv kurulumlarını resimli olarak nette bulabilirsiniz. Kurulumu tamamladıktan sonrahttps://tr.wordpress.org/wordpress-4.4.1-tr_TR.zip linkteki dosyayı C: > Appserv > www klasörüne yeni bir klasör oluştur(Ör habersitesi). Daha sonra linkte indirdiğin zipli dosyayı klasörün içine çıkart.

    Buraya kadar işlemleri tamamladıktan sonra tarayıcının adres kısmına localhost/habersitesi yazarak veritabanı için gerekli işlemleri yapmalısın. Wordpress çok ayrı bir konu. Tema yükleme, plugin ekleme alan güncelleştirme gibi bir çok detaylı alanları var. Bunları nette eğitim setlerini izleyerek, araştırarak öğrenebilirsin temel olarak.

    Haber sitesi için wordpress uygundur. Blog tarzında haberlerinizi paylaşır en azından mantık olarak işlemlerin ve süreçlerin işleyişini kavramış olursunuz. İyi forumlar...




  • İstersen kurabilirim sana hocam yani bilgisayarda/localhost ile yaparak zaman kaybetmeye gerek yok hızlıca istediğin gibi bir site hazırlayabilirim ama okullar başlamadan 1-2 gün içinde karar ver bir ara özelden konuşalım basit bir şey bu arada ücret falan istemem ama logo vs tasarla dersen profesyonel olarak yaratıcı bir logo tasarlayamam hem üzerine düşünmek gerekiyor hemde bu alanda çok uğraşmadım, benzemesini istediğin bir şey varsa yollarsan olur. Gerisi teferruuat :)
  • peki normalde wordpresi kendi bilgisayarıma kurmadan nasıl çalıştırırım? direkt olarak kendi domainime siteyi nasıl kurarım?
  • ps3xbox360 kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi host hesabınız vardır, girin tek tıkla kurma varsa panelinizden rahatça domainizin kurup başlayabilrsiniz yoksa manual kurabilirsiniz. Bu arada domaini başka bir sağlayıcıdan aldıysanız önce hosting hizmeti aldığınız hesaba taşımanız lazım.
  • aftih A kullanıcısına yanıt
    Öyle bir zorunluluk yok. Nameserver ile yönlendirme yapılacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte ben onun basit şeklini yazdım daha anlaşılır olması için ve yapmanizda cok basit sadece domain aldığınız firmada kendi panelinizden nameserver kısmını hosting saglayicinizin verdiği adresler ile degistireceksiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.