Şimdi Ara

sıralı sistem lpg ile ilgili tüm sorularınız cevap bulacak (109. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.391
Cevap
17
Favori
323.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba.
    landi renz da meme çapı ayarı diye bir durum söz konusu değil.bu tarz ayarlamaların yapıldığı sistemlerde hem fiyat olarak uygun hemde kapasitesi düşük ürünlerdir.landi renzo da ayar direk bilgisayardan yapılır.
    saygılarımla.
    quote:

    Orijinalden alıntı: mcoskun38

    Sn ac öncel aracımda landi renzo omegas mevcut. Bu omegaslarda manifolda montajı yapılan memenin çap ölçüsü sabitmi, yoksa araca göre uygun mememi kullanılıyor? Bildiğim kadarıyla kutudan çıkan 4 taneyi hangi araç olursa olsun takıyorlar.
  • merhaba.
    ncelikle hayırlı olsun iyi günlerde kullanmanız dileği ile.

    1-30 lt normal fazla almasındansa 4 litre az alması daha güvenli

    2-saç kalınlığı 3.5mm dir.çizikler derin değilse normal, nakliye esnasındada olabiliyor çzik kısmı boyatın küfe karşı.

    3-40 olması daha uygun.ancak geçişte bir sıkıntı yok ise 33 te de kalabilir.

    4-sorunu montajcınıza iletin gerekli ayarlamayı yapacaklardır.

    5-uzun yol tüketiminiz normal demekki şehir içi dur kalklarınız ve güzergahınız bir hayli yoğun .600 km yol yapmışsanız tekrar ayarlarını kontrol ettirin yinede.

    6-buna çok gerek yok işin açıkcası. tasarrufada araca da çok bir yararı yok

    7-katkılı otogazın çekişi daha iyi olur ancak tasarrufunuzun daha az olacağı gibi filtrelerin ve enjektrlerin daha fazla kirlenmesine neden olabiliyor.

    saygılarımla.
    quote:

    Orijinalden alıntı: abc4251

    Sn ac öncel,

    Ford Fusion 1.6 16v aracıma bir ay önce Landi Renzo Blue kit takıldı:

    LPG ile sadece 600 km yol yaptım. Sormak istediklerim,,,

    1- 43 lt'lik simit tanka 30 lt lpg basabildiler. Sizce tankın, %80 hesabıyla, 34 lt Lpg alması gerekmiyor mu? yeniden mi ayarlanmalı?

    2- Sİmit tankın üzerinde birkaç tane çizikler var (sanırım montajda yere sürttüler yada onun gibi birşey) tankın çeper kalınlığı kaç mm'dir?

    sizce bu durum güvenlik açısından bir sorun yaratır mı? Tank Duhan marka...

    3- Usta Lpg'ye geçiş ısısını 33 dereceye düşürdü. Sanırım 40 derece olmalı! Ne dersiniz?

    4- İlk depo bitişinde lpg gösterge panelindeki kırmızı ışık yanmadan "dıt dıt" şeklinde sesli uyarı vererek araç benzine geçti. Kırmızı ışık

    neden yanmadı? Bunun için ne yapmalıyım?

    5- sehir dışı lpg sarfiyatını 156krş/km iken şehir içi 248 krş/km olarak ölçtüm(Lpg:1.96) Tabi bu değerlerden ilk marştaki benzin

    sarfiyatları hariç... Sizce tüketim değerleri nasıl? Tekrar ayar yapılmalı mı?

    6- Sabahları ilk çalıştırmaları Lpg ile yapabilir miyim?

    7- Katkılı otogaz mı kullanmalı yoksa normal otogaz mı?

    Şimdiden teşekkür ederim... saygılar...






  • sizlere yardımcı olmak bizim için bir görev asıl ilginizden dolayı ben teşekkür ederim.
    saygılarımla.
  • merhaba arkadaşlar özendim 2001 model opel zafira marka bir arac aldım 1.6 cc ecotec motor malum benzin çok pahalı olduğu için lpg taktırmaya karar verdim fiyat araştırmasına girdim milano marka lpg sistemi uygun geldi ve kendim de bosch car servisinde yedek parca görevlisi olarak çalışıyorum. yan komşumuz milano marka lpg sistmemlerinin satışını ve montajını yapıyor bende ona taktırdım araca gaz aldık ve çalıştırdık fakat arac gaza geçtiği zaman teklemeye başlıyor ve gaz yemiyor zor gaz yiyor benzinde hiç bir problem yok ateşleme bobini ve bujilerini değiştirdik sorun hala devam ediyor tekleme kesilmedi bakmadığımız bölümü kalmadı taktırdığıma pişman oldum kimden yardım alacağımı bilmiyorum gerekirse milano yetkililerine ulaşacağım yada geri söktüreceğim takan servis aracımda bir problem olmadığını sistemin uyum sağlamadığını söylüyor milano marka gaz taktırcak olanlara duyrulur tavsiye etmem bilginiz olsun banada yardımcı olursanız sevinirim 0 536 428 49 29 mustafa




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kral_edremiT

    merhaba arkadaşlar özendim 2001 model opel zafira marka bir arac aldım 1.6 cc ecotec motor malum benzin çok pahalı olduğu için lpg taktırmaya karar verdim fiyat araştırmasına girdim milano marka lpg sistemi uygun geldi ve kendim de bosch car servisinde yedek parca görevlisi olarak çalışıyorum. yan komşumuz milano marka lpg sistmemlerinin satışını ve montajını yapıyor bende ona taktırdım araca gaz aldık ve çalıştırdık fakat arac gaza geçtiği zaman teklemeye başlıyor ve gaz yemiyor zor gaz yiyor benzinde hiç bir problem yok ateşleme bobini ve bujilerini değiştirdik sorun hala devam ediyor tekleme kesilmedi bakmadığımız bölümü kalmadı taktırdığıma pişman oldum kimden yardım alacağımı bilmiyorum gerekirse milano yetkililerine ulaşacağım yada geri söktüreceğim takan servis aracımda bir problem olmadığını sistemin uyum sağlamadığını söylüyor milano marka gaz taktırcak olanlara duyrulur tavsiye etmem bilginiz olsun banada yardımcı olursanız sevinirim 0 536 428 49 29 mustafa


    Geçmiş olsun arkadaşım,benim aracım da corsa 1.4 twinport,4-5 ay önce ben de milano taktırdım, senin yaşadığın problemler bende yok.Benim problemim motorun soğuduğunda marşı geç alması ama bu da lpgli araçların bazıların da oluyormuş sanırım.




  • @ac öncel daha önceden başınızı ağırtmıştım ama o zaman nissan jeepiçindi

    neyse keseme göre jeep bulamayınca bende pejo 406 coupe aldım....

    sizden tavsiyem landi renzonun hangi modelini önerirsiniz ve istanbulda oturuyorum burda bu kiti monte edebilicek bilgiğiniz bir servis yada özel usta varsa PMÖ den yada burdan msj atarsanız sevinirim

    Aracın özellikleri:

    1999 model peugeot 406 coupe 2.0

    saygılarımla cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • Sayın Ac Öncel
    Sizi canı gönülden kutluyorum
    Bıkmadan usanmadan hatta aynı sorulara tekrar tekrar cevap veriyorsunuz.

    Benim sorum da daha önce sorulmuştur belki ama msjları teker teker kontrol etmem mümkün olmadığı için soruyoyorum. Bundan dolayı da özür dilerim.

    Kit Mtm sıralı sistem lpg takılı aracımda. Sabahları ilk çalıştığında 3-4 km sonra lpg ye geçiyor.
    Ustaya gittim ısıyı 40 dereceden 32ye düşürüdü sanırım. Ama değişen çok bir şey olmadı. (atiker kullanan arkadaşlar var onlarınki çok çabuk geçiyor sistemle alakalı mı acaba)
    Bu haliyle benzin tüketimi fazla oluyor. ÖNERECEĞİNİZ BAŞKA BİR ŞEY VAR MI?
    Bir de araç çalışır çalışmaz mı aracı hareket ettirmeli yoksa bekleyip lpg ye geçince mi (gerçi enaz 5 dakika sürer de) hareket etmeli. Benzin tüketimi açısından soruyorum.
    Şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetak34 -- 15 Mart 2010; 18:20:40 >




  • Merhabalar...
    Araç özellikleri: 2004 Albea 1.2 EL 16V
    LPG: Lovato Fast sıralı sistem

    Araca 2006 yılında LPG montajı yapıldı. Baya bir sıkıntı yaşadım. 1 senedir maşşallahı var diye sevinirken bu sefer hiç karşılaşmadığım bir arıza meydana geldi. Şöyle ki; aracı çalıştırdığım zaman LED ler yanmıyor. Sonra hepsi kırmızı oluyor. Sonra hepsi yeşil oluyor ve gaza geçmiyor. Düğmeye basıp elle gaza geçirdiğim zaman ise stop ediyor (gaza sonuna kadar basmama rağmen ve tank doluyken). Elektrik arızası gibi geldi bana sanki. Ancak bu işlemi araç hareket halindeyken yaptığım zaman (riskli olmasına rağmen) gaza geçirebiliyorum. Bir nevi vurdurarak çalıştırmış gibi oluyor aracı. Sorun nedir acaba?
    Teşekkürler...
    Not:Bugün ışıklar yandı lakin gaza geçmesini haber veren yeşil ışık yoktu ortalarda. Benzinde çalışıyor.Gaza aldım "dit" yaptı gaza geçiyormuş gibi yaptı ama bir türlü geçemedi. Gaz pedalına sonuna kadar bastım ama yemedi.Tekrar benzine aldım akabinde tekrar gaza geçirebildim. Sonrasında düğmemi bozuktur nedir gaza hiç geçemedi.

    Not: Artık gaza hiç geçemiyor. Sadece ışıklar yanıyor. Gazın ışığı hiç yanmıyor. Düğmeye bastığım zaman ışıklar sönüyor tekrar yanıyor ama maalesef gaza geçmiyor.

    Not: Bulunduğum yerde usta bulma imkanım yok onun için cevap yazarsanız sevinirim.

    Gene not: Bu akşam ışıkların olduğu soketi çıkardım yuvasından. Sanırım kabloda bir kopukluk var. Çünkü oynattıkça ışıklar gidip geliyor. Acaba sıcaktan falan mı eridi yoksa kırıklık mı oluştu bakacaz. (yav valla biri cevap yazacak derken arada deneye deneye çözcez işi)

    Hamiş: 100 TL'lik benzin aldım fena koydu. Ayrıca gaza geçmediği için sanki benzini lökür lökür içiyo gibi geliyo bana. Takan ustayı aradım -ısı sensörü bilmem ne sensörü falan filan dedi. Telefonla olmuyo, bakalım bide forumdan ne çıkacak yakında ustaya giderim ama o da "aabi sen değiştir bunu der kesin".



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inhisarli -- 25 Mart 2010; 23:16:30 >




  • merhaba arkadaslar
    sunu merak ediyorum,genelde lpg nin deposu bagaja konuyor, bu durumda arkadan alınabilecek hasarlarda deponun patlama ihtimali var mı?
    her ihtimali degerlendirirseniz sevinirim ?
  • ac öncel bey 2007 model opel vectra aracıma landi renzo marka lpg taktırdım yaklaşık 5 ay oluyor bir türlü ayar tutmuyor araç tekliyor ve arıza veriyor düşük yakıt tekleme arızası veriyor bu sistemin ayarından mıdır yoksa sistem arızalımı şu ana kadar landi rendi renzodan kesinlikle memnun değilim yarın tekrar ayara gidecek aracım eyer yine olmassa sistemi yenisi ile değişirlermi birde tükiye distibitörüne nasıl ulaşabilirim piyasadaki ustalarla tartışmak istemiyorum artık
  • merhaba,
    2006 model seat leon aracım var,
    lpg dönüşümü elektronik anlamda arıza yaratırmı?
    ayrıca Atiker önerir misiniz?
    detaylı açıklama yaparsanız sevinirim... teşekkürler
  • Selam
    Opel hyundaideki gibi Fordunda anlaşmaLı oldugu bi lpg firması varmı...
  • Bildiğim kadarıyla Almanyadaki focuslara istenirse fabrika çıkışında Landi Renzo takılıyor.
  • selam arkadaslar yukarıda bir soru sordum ama kimse cevaplamadı gercekten merak ediyorum. bagajda bulunan lpg deposu arkadan darbelerle patlayabilirmi her ihtimali degerlendirrseniz sevinirm..
    simdiden tesekkurler..
  • Bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım.Tanklarda çeşitli güvenlik ekipmanları mevcuttur.Örneğin kaza anında gazı kesen emniyet valfi vardır.Ayrıca bir videoda izlemiştim adam tanka kurşun yağdırdı hiçbirşey olmadı.yani kalınlığıda yeterince iyi.Hatta bazı ustalar benzin deposundan daha güvenilir olduğunu iddia ediyor.Her ihtimali değerlendirmekten bahsedersek benzinli araç ta havaya uçabilir mazotlu da ha bu arada Atiker'in tanklarının çok kaliteli olduğundan bahsediyorlar.iyi forumlar
    quote:

    Orijinalden alıntı: familycar

    selam arkadaslar yukarıda bir soru sordum ama kimse cevaplamadı gercekten merak ediyorum. bagajda bulunan lpg deposu arkadan darbelerle patlayabilirmi her ihtimali degerlendirrseniz sevinirm..
    simdiden tesekkurler..




  • Selam
    Dün bayrampaşadaki serdar otogaz atiker bayiine uğradım... Benim aracım yeni fiesta ve bu araca daha önce hiç takmamışlar. bu bir sorun oluştururmu sizce. birde ustalardan biri mahalleden arkadaşım. işçilikten şüphen olmasın dedi. sizin görüşleriniz neler ilkkez takıcakları motor ellerinde oyuncak olurmu ?
  • uzun bir süredir ne yazıkki forumu takip edemedim ve bu yüzden cevabını geçiktirdiğim arkadaşların anlaşıyışına sığınarak özür diliyorum.
    saygılarımla.
  • merhaba
    biraz geç bir cevap oldu kusura bakmayın.landi renzonun omegas modelini öneririm ve montaj için istanbul olgunla temasa geçmenizi tavsiye ederim.onlar sizi en yakın bayilerine ynlendireceklerdir.
    0 216 417 00 95 yaşar bey le görüşün ve selamlarımı iletin.
    saygılarımla.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mskva

    @ac öncel daha önceden başınızı ağırtmıştım ama o zaman nissan jeepiçindi

    neyse keseme göre jeep bulamayınca bende pejo 406 coupe aldım....

    sizden tavsiyem landi renzonun hangi modelini önerirsiniz ve istanbulda oturuyorum burda bu kiti monte edebilicek bilgiğiniz bir servis yada özel usta varsa PMÖ den yada burdan msj atarsanız sevinirim

    Aracın özellikleri:

    1999 model peugeot 406 coupe 2.0

    saygılarımla cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.




  • merhaba
    ilgi ve övgünüzden ötürü teşekkür ederim.
    ilk geçiş tamamen sıcaklığa bağlı eğer geçişte bir gecikme var ise bunun iki nedeni olabilir.1si lpg ısı sensörünün ısıyı yanlış algılaması 2.siise ısının gerçekten geç yükselmesi. eğer regülatör için alınan su borularındaki suyun dolaşımında bir sorun var ise regülatördeki sıcaklık geç yükseleceğinden geçişte uzun sürecektir.bu nedenle aracın gerçek hararetiyle regülatördeki ısının aynı olup olmadığı kontrol edilmelidir.
    bir de su bilindiği üzere kolay yolu tercih eder yani eğer regülatör için alınan su borularının yeri yanlış seçilmiş ise benzer sorunlarla da karşılaşılabilir.
    saygılarımla.
    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetak34

    Sayın Ac Öncel
    Sizi canı gönülden kutluyorum
    Bıkmadan usanmadan hatta aynı sorulara tekrar tekrar cevap veriyorsunuz.

    Benim sorum da daha önce sorulmuştur belki ama msjları teker teker kontrol etmem mümkün olmadığı için soruyoyorum. Bundan dolayı da özür dilerim.

    Kit Mtm sıralı sistem lpg takılı aracımda. Sabahları ilk çalıştığında 3-4 km sonra lpg ye geçiyor.
    Ustaya gittim ısıyı 40 dereceden 32ye düşürüdü sanırım. Ama değişen çok bir şey olmadı. (atiker kullanan arkadaşlar var onlarınki çok çabuk geçiyor sistemle alakalı mı acaba)
    Bu haliyle benzin tüketimi fazla oluyor. ÖNERECEĞİNİZ BAŞKA BİR ŞEY VAR MI?
    Bir de araç çalışır çalışmaz mı aracı hareket ettirmeli yoksa bekleyip lpg ye geçince mi (gerçi enaz 5 dakika sürer de) hareket etmeli. Benzin tüketimi açısından soruyorum.
    Şimdiden teşekkür ederim.




  • merhaba.
    ncelikle lpg tankları basınca dayanıklı zel saçlardan yapılmıştır bu nedenlede yırtılması yani patlaması çok güçtür.ayrıca tanktaki şamandıralarda 3 tane güvenlik önlemi mevcuttur.bunlar aşırı basınç valfi; basınç 27 bara geldiğinde tankın içindeki gazı düşarıya tahliye ederek patlamayı engeller.termostatik tapa: ortam sıcaklığının 120 c ye gelmesi durumunda tapa eriyerek gazın tahliyesi salınır ve kesici valf: her hangi bir kaza durumunda gazın çıkışını keserek ortama gaz yayılımı engellenir.
    tanklar standart gereği imalat sonrası çeşitli testlere tabi tutulurlar bunlara çarpışma testi de dahil.yani açıkcası benzin tanklarından daha güzenlidir.
    saygılarımla.
    quote:

    Orijinalden alıntı: familycar

    merhaba arkadaslar
    sunu merak ediyorum,genelde lpg nin deposu bagaja konuyor, bu durumda arkadan alınabilecek hasarlarda deponun patlama ihtimali var mı?
    her ihtimali degerlendirirseniz sevinirim ?




  • 
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.