Şimdi Ara

Online Ups vs Ses sistemleri...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar...Daha önce şehir şebekesi ile ilgili bir konu açmıştım...Kullandığım müzik sistemlerinin günün farklı saatlerinde çok farklı çaldığını bundan çok muzdarip olduğumu yazmıştım...Bu voltaj mevzusu öyleki lcd tv'lerde bile farkedilir durumda...Fakat mesele voltaj düşüklüğü değil...Avometre ile ölçtüğümde voltaj fazla bile gündüz 225-230 gece 230-240 arası çıkıyor...Başka bir sorun var, ben şebekeden gelen elektiriğin hz'sini bozan birşey var diye düşünüyorum...Bu durumdan kurtulmak için regulatör alacaktım fakat araştırınca online ups'lerin çözüm olduğunu düşündüm...Ne dersiniz?...



  • one gun kullanıcısına yanıt
    Ben herhangi bir şikayetten değil, plasma tv kullandığım için, olası bir arızadan kaçınmak için ups kullanma kararı almıştım. Sonrasında, ses sistemini de ups'ten besleyip, seste iyileşme hedeflediğim için, Inform marka 3000VA bir online ups alıp tüm sistemi buna bağladım. Seste iyileşme kesinlikle farkedilir seviyede oldu. Belki klasik olacak ama, detaylar bariz arttı. Tabiri caiz ise, daha berrak bir ses almaya başladım. Yanlız online ups konusunda unutmamanız gereken nokta şu; Fan sesi çok yüksek. Benim ups'de 2 adet 8 cm çaplı soğutma fanı vardı ve çok sesli çalışıyordu. Türkiye'den temin edemediğim için, yurt dışından 2 adet, aynı çapta Noctua marka fan getirttim. Şu an, soğutma olarak bir fark yok ve çok daha sessiz çalışıyor. Ancak şu haliyle bile, oturulan odada kullanmak uygun olmaz. Bizim sinema odasının yanında, benim atölye odası bulunduğu için, duvarı delip ups'i oraya koydum. Böylece ups'in sesini sıfırlamış oldum. Aksi taktirde online ups kullanımını, sesinden dolayı tavsiye edemem.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: coyote

    Benim ups'de 2 adet 8 cm çaplı soğutma fanı vardı ve çok sesli çalışıyordu. Türkiye'den temin edemediğim için, yurt dışından 2 adet, aynı çapta Noctua marka fan getirttim. Şu an, soğutma olarak bir fark yok ve çok daha sessiz çalışıyor. Ancak şu haliyle bile, oturulan odada kullanmak uygun olmaz. Bizim sinema odasının yanında, benim atölye odası bulunduğu için, duvarı delip ups'i oraya koydum. Böylece ups'in sesini sıfırlamış oldum. Aksi taktirde online ups kullanımını, sesinden dolayı tavsiye edemem.

    Cevap için teşekkür ederim...Bu sorunla ilgili açtığım ilk konudada aydınlatmıştınız...Bende 3kva'lık online ups almayı düşünüyorum...Fakat bu ses olayı belliki cihazı aynı odada kullanmamıza engel...Ciddi tesisat değişikliği gerekecek...Sizden öğremek istediğim başka birşey ise cihazla ilgili bypass özelliği yani ups isteğimizde elektiriği ellemeden direkt verebiliyormu...Sormamın sebebi müzik dinleyeceğim zaman online devrede olsun normal zamanda akülerin ömrü için olmasın...-




  • one gun kullanıcısına yanıt
    Bunu yapabilen modeller var, ancak benim kullandığım modelde bu özellik yok.
  • Stereo ve Ups

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhablar;

    online upsler 3 farklı modda çalışır.

    Aşağıda detaylar var .
    Daha detaylı bilgiler için linke tıklayın.

    Link :http://www.upsnedir.com/

    ""OnLine UPS’lerde şebekede enerji olsun ya da olmasın yük sürekli olarak evirici üzerinden beslenir.
    Şebekede enerji olduğu sürece hem aküler şarj edilir, hem de şebeke ile aynı frekansta çalışan evirici yardımıyla yük beslenir. Şebekede kesinti olması durumunda aküden aldığı enerjiyi yüke aktarır

    Ayrıca aşırı yüklenme, aşırı ısı, kısa devre gibi UPS üzerinde oluşan herhangi bir arıza durumunda yük Statik Anahtarlar üzerinden kesintisiz olarak şebekeye aktarılır.

    En iyi çıkış OnLine UPS sistemlerinde elde edilir. Çünkü şebeke arıza durumu hariç daima AC/DC/AC dönüşümü ile yüke enerji sağlar. Çıkış bu yüzden Off Line ve Line Interactive UPS sistemlerinden daha iyidir.""




  • one gun kullanıcısına yanıt
    Kullandığımız elektronik cihazlar şebeke elektriğinin frekansı ile ilgilenmez. Doğrudan doğru akıma çevirip cihaz içinde doğru akımı kullanır.
    Eskiden pikap gibi senkron motorlu cihazlar şebeke frekansına kilitlenirdi. Bunlarda da artık elektronik kontrollu DC motorlar kullanılıyor.

    Kesintisiz güç kaynakları şebekeden daha saf ve düzgün sinüs dalga vermez. Bir çoğunun teknik özelliklerine bakarsanız çıkışlarında "simulated sine wave", yani "benzetilmiş sinüs dalga" verdikleri yazar.

    Son standartlara göre Türkiye'nin şebeke elektrik gerilimi 220 V değil 230 V olarak geçiyor. (wiki)
    220 V'luk da olsa bir cihazın 230V'dan, hatta 240V'dan etkilenmemesi gerekir. Ancak zayıf olarak tasarlanmış bazı cihazlar olumsuz etkilenebilir.

    Kesintisiz güç kaynaklarının kendilerinin de bir tüketimi var. 1500VA'lik bir kesintisiz güç kaynağının rölantideki, yani ona bağlı cihaz kapalı iken elektrik tüketiminin 16W olduğunu ölçmüştüm. Üstelik bu bir on-line kesintisiz güç kaynağı da değildi. Yüksek güçte bir on-line kesintisiz güç kaynağı kullandığınız takdirde bunun evinizin elektrik faturasına katkısı D sınıfı bir buzdolabınınki kadar olabilir. :)

    Netice olarak şebeke elektriğinizin niteliği ve bunun kullandığınız cihazlara etkisi konusunda çok ciddi endişeleriniz olmadıkça kesintisiz güç kaynağını bilgisayar haricinde kullanmamanızı, parazit filtreli iyi bir grup priz kullanmanızı öneririm.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.