Şimdi Ara

8 Cydia Tweak İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Donanımhaber'den herkese merhabalar ben Berkan Sezer. Daha önceki videolarımızda iOS cihazlarımız için Jailbreak yapmayı ve Cydia kullanımını sizlere göstermiştik. Ayrıca yine 12 adet Cydia Tweak tanıtımımızda, haberlerimiz arasında yer almıştı. Bugün yine Tweak tanıtımlarımıza devam ediyoruz ve 12 adet işinize çok yarayabilecek Tweakleri beğeninize sunuyoruz.




    8 Cydia Tweak İncelemesi 

     



    YouTubed

     

    YouTube iOS cihazlarımızda neden arka planda çalışmıyor diyenler için bu Tweak oldukça faydalı olacaktır. Cydia üzerindeki BigBoss reposundan yükleyebileceğimiz bu tweak ile beraber herhangi bir ayar gerektirmeden direk olarak YouTube videolarını arka planda dinlemeye başlayabiliriz.

     

    8 Cydia Tweak İncelemesi


     









    Watchnotifications

     

     Apple Watch benzeri bildirimleri iOS cihazınız üzerinde kullanmak için BigBoss reposu üzerinde yer alan WatchNotifications'ı cihazınıza yükleyebilirsiniz. Tweak'in yüklenmesi ile beraber, gelen bildirimlerinizin görselliği değişecek ve daha şık bir yapıya sahip olacaktır. İstediğiniz zaman Ayarlar menüsü altından uygulamayı kapatabilir ya da bildirimler üzerindeki gölge efektini değiştirebilirsiniz. 

     

    ColorBanners

     

    Kilit ekranı veya Bildirim Çubuğu üzerindeki uygulama renklerini değiştirmek istiyorsanız ColorBanners tam size göre. BigBoss reposu üzerinde yer alan uygulamanın fiyatı 0.99 cent.  Ayarlar bölümünden Banners ile cihaz açık iken, gelen bildirimlerin rengini değiştirebilirsiniz. Gradient ile uygulamaların orijinal renginde bildirimlerin gelmesini sağlayabilirsiniz. Use Constant Colors tüm uygulamalar için tek bir bildirim fon rengi oluşturmanızı sağlar. Notification Background Alpha ise arka plan renk tonunu ayarlar. Ayarlar menüsünden Kilit ekranı içinde benzer ayarlar yapabilirsiniz. Buradan ayrıca Show Separators'ı kapatarak bildirimler arasındaki çizgiyi kaldırabilir, Remove Blur ile bulanıklığı kapatabilirsiniz.

     

    Dictator

     

    iOS içerisinde yer alan dikte özelliği oldukça kullanışlı. Kelimeleri yazmak yerine konuşmak özellikle zaman kazancı açısından çok faydalı. Ancak örnek olarak eğer İngilizce bir klavye kullanıyorsak, Dikte özelliği de klavyeye bağlı olarak İngilizce oluyor. Ücretsiz olarak BigBoss repo üzerinde yer alan Dictator uygulaması ile farklı klavye kullansanız da, dikte dilini sabitlemeniz mümkün. Örneğin İngilizce klavye kullanırken Türkçe Dikte desteğini kullanabilirsiniz. 

     

    TypeAndTalk

     

    BigBoss reposunun ücretsiz uygulamalarından biri olan bu Tweak ile mesaj yazarken Dikte özelliğini aktif etseniz bile, dikte grafiksel arabirimi ortaya çıkmaz ve bu şekilde konuşarak yazdığınız kelimelere çok daha hızlı bir şekilde müdahale edebilirsiniz. Tweak'in aktif olması için yüklendikten sonra Ayarlar menüsü altındaki Genel ve Klavye bölümü içerisine gelerek Type & Talk özelliğini açmamız gerekiyor. Bundan sonra Dikte özelliğini kullanırken aynı zamanda klavyeyi de görebilir ve istediğiniz yerde hızlı bir şekilde kullanabilirsiniz. Hemen belirtelim bu özellik şu an için sistem uygulamalarının dışında çalışmıyor. Ancak gibi uygulamalarla başarılı bir şekilde kullanabilirsiniz. Yabancı kaynaklı kelimeleri kullanırken bu özellik çok işinize yarayacaktır.




    UntetheredSiri

     

    Siri, Türkçe olması ile beraber bizler için artık daha faydalı bir dijital asistan haline geldi. Siri'yi aktive edebilmek için Home Tuşuna basılı tutmamız yeterli. Ayrıca ayarlardan Genel> Siri kısmına geldiğimiz zaman ise While Charging işareti ile beraber, şarj sırasında Siri’ye, Hey Siri şeklinde seslenerek aktif hale gelmesini sağlayabiliriz. Ücretsiz UntetheredSiri Siri tweak'i ile artık istediğiniz zaman Hey Siri komutu ile Siri'yi aktif hale getirebilirsiniz. Tweak yüklendikten sonra Siri ayarlarına Always şeklinde bir seçenek geliyor ve bu şekilde sürekli olarak sizi dinlemesini sağlayabiliyorsunuz. 

     




     



    Slices 

     

    iOS cihazlarında yer alan uygulamaları farklı hesaplarla kullanıyorsanız bu tweak tam size göre. Ayarlar bölümünden Slices içerisine girdiğiniz zaman, Applications'dan farklı hesaplarla kullanacağınız uygulamayı seçebiliyorsunuz. Ask on Touch ile uygulamaya bastığınız zaman, size hangi hesabı kullanacağınızı sormasını sağlayabilirsiniz. Create A Slice bölümünden ise ikinci hesabınız için bir isim yaratıyorsunuz. Bu ayarları yaptıktan sonra uygulamayı açmak istediğinizde size hangi hesabı kullanmak istediğiniz soruluyor ve böylece hesaplar arasında çok hızlı geçiş yapabiliyorsunuz. 

     

    BytaFont 2 

     

    Ayrı bir uygulama olarak ücretsiz bir şekilde Cydia üzerinden indirebileceğiniz bu uygulama ile iOS cihazlarınızdaki sistem fontunu değiştirebilirsiniz. Yükleyebileceğiniz fontlara, Cydia’da yer alan kaynaklar altındaki Yazı Tipleri (BytaFont 2) bölümü altında ulaşabilir ve preview tuşuna basarak yazı tipine bakabilirsiniz. Daha sonra kur seçeneğine basıp ilgili font yüklendikten sonra tekrardan BytaFont uygulamasına dönüp, buradan yüklemiş olduğunuz fontu ana sistem fontu olarak atayabilirsiniz.

     






  • Başlığı görünce Jailbreak geldi diye sevindim :)
    Tabiki okumadan girince böyle oluyor.
    Güzel inceleme.

  • Jailbreak hala yok, bunlar daha fazla beklentiye sokuyor, aylar oldu hala 9.0.2 sonrası çözümsüz.

  • Yıkıldık dayıııııı jailbreak gelmedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz nerdeyiz...
  • Jailbreak hala yok, bunlar daha fazla beklentiye sokuyor, aylar oldu hala 9.0.2 sonrası çözümsüz.

  • Telefondan izliyordum beyefendi "hey siri" dedikten sonra telefonda siri açıldı ??

  • xperialperen kullanıcısına yanıt
    fişe takılı olduğu için.
  • Cydiada tweak olarak;

    Seng(alternatif bir uygulama değiştirme sekli, cok kullanışlı)

    Swipe selection(klavye üzerinde elinizi hareket ederek imleci oynatmanızı sağlıyor)



    Şimdiye kadar gördüğüm En faydalı tweakler. İlgilenenlere tavsiye olunur;)

  • Heveslendirdin bosu bosuna.jb geldi sandim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.