Şimdi Ara

Canonical, masaüstü PC'ye dönüşebilen dünyanın ilk Ubuntu tabletini tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Canonical, masaüstü PC'ye dönüşebilen dünyanın ilk Ubuntu tabletini tanıttı

    Ubuntu'nun ana şirketi Canonical, nihayet Linux tabanlı işletim sistemi Ubuntu ile çalışan bir tablet duyurdu. İşletim sistemi bir tablet cihaza uygun şekilde adapte edilmiş ancak esas olarak masaüstü Ubuntu kullanıcılarının da bildiği üzere tam donanımlı bir yazılım durumunda. BQ Aquaris M10 Ubuntu Edition tablet 1200x1900 çözünürlüğe sahip bir 10.10 inç ekranla geliyor. Tablet 1.5GHz dört çekirdekli MediaTek MT8163A işlemci tarafından desteklenirken, 2GB RAM kapasitesine sahip.




    Ubuntu tabletin 16GB dahili hafız kapasitesi microSD kart ile 64 GB'a kadar genişletilebiliyor. Cihaz 8 megapiksel çift flaşlı ana kamera ve 3 megapiksellik bir selfie kamerası ile donatılmış durumda. BQ Aquaris M10 Ubuntu Edition, Ubuntu Touch çalıştırıyor ve 7280mAh yüksek kapasiteli yerleşik bir bataryaya sahip. 246 x 171 x 8.2 mm boyutlarındaki tablet 470 gram ağırlığında ve Wi-Fi, GPS, Bluetooth bağlantı seçenekleri sunuyor. Ayrıca akselerometre ve ortam ışığı sensörü içeriyor.

     

    Canonical, masaüstü PC'ye dönüşebilen dünyanın ilk Ubuntu tabletini tanıttı 




    BQ Aquaris M10 Ubuntu Edition, mikro HDMI bağlantı noktasını kullanarak harici bir monitöre bağlanma özelliğine sahip. Cihaz, bluetooth fare ve klavye bağlandığında tam bir Ubuntu masaüstü deneyimi sağlayabiliyor. Ayrıca Microsoft'un Continuum teknolojisine benzer bir kavram olan Convergence (Yakınsama) ile birlikte, klavye ve fareyle kullanılmak üzere dokunmatik tablet arayüzden masaüstü arayüzüne geçiş özelliği sunuyor.




    Ubuntu tablet, İspanyol tüketici elektroniği ve yazılım geliştirme şirketi BQ tarafından üretildi. Ubuntu işletim sistemiyle çalışan dünyanın ilk akıllı telefonunu çıkardığını da iddia eden firma ayrıca hareket kabiliyeti kısıtlı kişiler için de bir akıllı telefon geliştirmiş durumda. BQ Aquaris M10 Ubuntu Edition tabletin fiyat etiketi henüz belli değil. Cihazın ABD ve Avrupa genelinde 2016 yılı ikinci çeyreğinde piyasada olması bekleniyor.










  • Heh işte bu. ben de bunu bekliyordum. Telefonda dahi var bu. Biraz daha zaman geçsin araştırıp telefona root atıp ubuntu yüklemeye çalışıcam.

  • BQ'nun Ubuntu edition telefonu Android versiyonu ile aynı fiyat ile satışa çıkmıştı. Tablet için de aynı durumun yaşanacağı tahmin ediliyor. Tablet, yüksek ihtimalle 259€ olarak satışa çıkacaktır.

  • Bana bunlarla gelin gec kalinmis bir hamle ubuntu candir

  • Başlığı okuyunca ciddi ciddi nasıl dönüşüyor acaba tablet diye düşündüm. Güzel clickbait.
  • 16.04 hem LTS olacağı için bununla uyumlu bir şekilde çıkmalı. Ayrıca flat bir tasarım benimsenirse ilk defa Linux'a başlayacakları büyük oranda çekecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.