Şimdi Ara

Küçük yaştaki çocukların ölünce cennete gitmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
282
Cevap
3
Favori
7.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • "İmtihan" diye nitelendirilen kavramın adil olmadığını ispatlayan nedenlerden sadece birisidir bence. Sizce burada bir tutarsızlık yok mu? Tanri insanoğlunu sınava sokmak için yaratır ve sınav sonucu odullendirir veya cezalandırır.
    Öyleyse niçin küçük çocuklar sınava girmeden odullendirilir? Burada büyük bir adaletsizlik yok mu sizce? Ben sadece ve sadece dinin kurallarını yerine getirmedigim için cehenneme gidecekken bir başkasının sorgusuz sualsiz cennete gidecek olmasini ne kadar etik buluyorsunuz?
    Hem belki küçük çocuk buyuyunce Hristiyan veyahut başka bir dine mensup olacak iken niçin cennete gidecek? Zaten Müslümanların yaygın olmadığı bir yerde dogsaydi ve ailesi Katolik olsaydı %95 musluman olmazdı diye düşünüyorum. Ama erken yaşta gocup gittiği için bunların bir önemi yok...


    İslamiyet sitelerinde araştırdım bu konuyu ve hiç tatmin edici cevaplar alamadım maalesef. Dedikleri açıklama kabaca şöyle; cennete giden insanların makamları farklıdır. Çocuk yaşta ölen birisinin makamı ile dünya sinavında emek vermiş, İslamın sorumluluklarini kuşkusuz yerine getirmiş birisinin makamı çok farklidir. Bir nevi küçük esnaf, büyük esnaf meselesi gibidir. Ne kadar emek verirsen mükafatı o kadar çok olur.


    Bu gibi aciklamalara farklı bakiş acısı sunabiliriz;

    Mesela ben 9 yaşında öldüm diyelim. Cennete gittiğim zaman soyle bir şey diyebilirim "benim makamım neden diğer makamlara göre degersiz? Belki dünya sınavına girseydim iyi bir Müslüman olup daha yüksek bir makama ulaşabilirdim. Ben neden pastadan büyük dilim yiyemiyorum? Cenneti bir otel olarak düşünürsek neden "her şey dahil" kampanyasına dahil olamiyorum? Oysa ben sadece otelin kahvaltı servisinden yararlanabiliyorum. Üstelik bunların hiçbiri benim seçimlerimle ilgili değil. Eğer sınava girseydim daha çok para kazanirdim ve "her şey dahil" firsatindan faydalanabilirdim.



    Veya 60 yaşında bir kafirken ölduğumu dusunelim. Ben soramaz miyim "sinava girmeden cennete giren kulların varken benim burada olmamda ki sebep ne?" diye.

    Bir an aklima geldi ve konu acmak istedim. Sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Ne gibi açıklamalarda bulunabilirsiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metin2nin Demircisi -- 5 Şubat 2016; 6:42:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Takip. Gelecek cevapları merak ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 yaşında ki çocuğu üniversite sınavına sokup ,niye gecemedin diye sorulur mu ?

    Akıl balı olmamış biri ile akıl sahibi bir olur mü ?
    Az mantıklı konular açın ...belli ki için de korku var..ama bastırmaya çalışıyorsun..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furandor

    3 yaşında ki çocuğu üniversite sınavına sokup ,niye gecemedin diye sorulur mu ?

    Akıl balı olmamış biri ile akıl sahibi bir olur mü ?
    Az mantıklı konular açın ...belli ki için de korku var..ama bastırmaya çalışıyorsun..


    3 yaşındaki çocuğun sınava girmeden üniversiteye yerleşmesinden bahsetmiş arkadaş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her insan dogudugunda musluman olarak dogar ve gunahsiz olur fakat onlarin dinini degistiren anne ve babalaridir.

    Oncelikle sunu soylemek gerek Allah'in merhameti olmasa hicbir insan cennete giremezdi ki sen iyi bir musluman olsam demissin fakat o olen cocuk ya da bebekler masum oluyorlar hic gunahlari yok ama sen ne kadar iyi bir musluman olursan ol elbet gunahin olacaktir o yuzden bu tur sey dusunmen basli basina sacma ki inanan biriysen butur adaletsizlik ortaya atmazdin ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her gordugunuz hadise inanmamanizi oneririm sizi tehlikeye dusurebilir.

    Her insan dogdugunda musluman ve gunahsiz olarak dogmustur fakst onlari kafir yapan aňneleri ve babalaridir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi de o çocuğun o yaşta ölmesi Allah'ın işi değil mi ? Allah bi çok insanı acımasız bi imtihana sokuyor, birçoğu kaybediyor ama çocuklar ölünce direkt olarak cennete gidiyor. Ben enayimiyim de kavgasını verdiğim bi savaşa giriyorum. Hadi beni geç müslüman bi ailede doğdum, elin Avrupalısı, Asyalısı ne yapacak ? Japonya'da doğan biri medya yoluyla falan İslam'ı öğreniyor ama çevresinde neredeyse müslüman yok. Biz nasıl binlerce dini araştırmıyorsak direkt kendimizinkini doğru kabul ediyorsak onlarda aynısını yapıyor. Mesela bi Japon 25 yıl yaşadı. Yaşadığı zaman çok iyi bi insandı, iyilik yaptı, yalan söylemedi, insanların hakkına girmedi ama müslüman değildi. Ne olacak peki ? O adam Arabistan'da doğsa müslüman olacak o yaşta ölse yırtacaktı belki. Veya konuya dönelim çocuklar ölüp direkt cennete giderken bu Japon enayi mi ? Nerede kaldı adalet ? Milyonlarca yıldır hayat var, evren 14 milyar yaşında. Ben 40-50 sene 3 bin din arasından yanlışı seçtim diye o çok merhametli tanrı bana sonsuza kadar işkence edecek, derimi değiştirip değiştirip yakacak. Var mı böyle bi şey ?




  • Her insan Müslüman doğar gerekcesi hiç samimi gelmiyor. Ne yani Japonya'da bir çocuk doğarken "Ya Allah Bismillah" diyerek çıkmıyor ki. Insanlar Müslüman doğmaz, Müslüman "olur"
    Vaftiz edilen küçücük bir çocuk nasıl Müslüman olur ki? Aslinda hiçbir dine mensup olamaz. Çünkü çocukların bir dini yoktur ve bir dine bağlı olarak dünyaya gelemez. Bu çok mantıksız.
    İlkokul 4.sınıfa giden bir türbanlı kız çocuğunun bir dini yoktur. Bunlar sadece Müslüman ailesinin baskısıdır.


    Ben sanırım düşüncelerimi düzgünce aktaramadim. Elbette bir çocuk kin besleyemez, kötülük dusunemez vs. Akıl iradesi yoktur. Ama buradaki açığı görmenizi saglamaya çalışıyorum. Demek ki bu dünyanın kahrini çekmeden cennete gidilebilirmiş. Demek ki imtihansiz(sınavsız geçiş sistemi) cennete girilirmis.


    İsviçre'de doğdugumu düşünelim. Ailemle arabayla yolda giderken trafik kazasi sonucu 8 yaşında iken ölüyorum ve cennete gidiyorum. Dünyada ise ailem trafik kazasından sağ kurtuluyor.

    Şimdi söyler misiniz ben cennette ailemin sonsuza kadar işkenceye maruz kalacağı gerçeği ile karşılaşıyorum. Sizce ben ne hissederim? Veya siz bundan zevk alır mıydınız?

    Benim Musluman olmayan babam belkide dünyanın en iyi babalarından biriydi. Ama Müslüman olmadığı için yanacak olması, bir evlada ne hissettirir? Hadi ben 8 yaşında ölup kurtardim. Peki ya olemeyenler? Ve ölemeyenlerin ancak bir sadistin yapabileceği iskenceye maruz kalacağını öğrenmek?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metin2nin Demircisi -- 5 Şubat 2016; 12:14:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: furandor

    3 yaşında ki çocuğu üniversite sınavına sokup ,niye gecemedin diye sorulur mu ?

    Akıl balı olmamış biri ile akıl sahibi bir olur mü ?
    Az mantıklı konular açın ...belli ki için de korku var..ama bastırmaya çalışıyorsun..


    Neden bu kadar sığ düşünüyorsunuz? Ben akıl sahibi olmayan biriyle akıllı birini aynı kefeye koymadım dikkat ederseniz. Sadece imtihanın adil olmadığını göstermek istedim. Yani burada çocuğa falan çok fazla takılmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: P. Alemdar


    quote:

    Orijinalden alıntı: liberum

    İyi de o çocuğun o yaşta ölmesi Allah'ın işi değil mi ? Allah bi çok insanı acımasız bi imtihana sokuyor, birçoğu kaybediyor ama çocuklar ölünce direkt olarak cennete gidiyor. Ben enayimiyim de kavgasını verdiğim bi savaşa giriyorum. Hadi beni geç müslüman bi ailede doğdum, elin Avrupalısı, Asyalısı ne yapacak ? Japonya'da doğan biri medya yoluyla falan İslam'ı öğreniyor ama çevresinde neredeyse müslüman yok. Biz nasıl binlerce dini araştırmıyorsak direkt kendimizinkini doğru kabul ediyorsak onlarda aynısını yapıyor. Mesela bi Japon 25 yıl yaşadı. Yaşadığı zaman çok iyi bi insandı, iyilik yaptı, yalan söylemedi, insanların hakkına girmedi ama müslüman değildi. Ne olacak peki ? O adam Arabistan'da doğsa müslüman olacak o yaşta ölse yırtacaktı belki. Veya konuya dönelim çocuklar ölüp direkt cennete giderken bu Japon enayi mi ? Nerede kaldı adalet ? Milyonlarca yıldır hayat var, evren 14 milyar yaşında. Ben 40-50 sene 3 bin din arasından yanlışı seçtim diye o çok merhametli tanrı bana sonsuza kadar işkence edecek, derimi değiştirip değiştirip yakacak. Var mı böyle bi şey ?

    Müslüman bir ailede doğmanız gördüğünüz gibi sizin için bir avantaj olmamış. Dolayısıyla "Müslüman ailede doğanlar ozaman şanslı oluyor" iddiasının ne kadar tutarlı olduğunu görüyoruz.

    Ya doğarsın ya doğmazsın. Müslümanların çoğunluk olduğu yerde doğar isen lotoyu tutturdun. Arkadaşın dediği gibi Asya, Avrupa'da doğar isen lotoyu kaybedersin.

    Dünyada ki sistem daha iyiymiş o zaman. En azından lotoyu kaybettin diye sonsuza kadar işkenceye maruz kalmıyorsun, ''amaaan boşver'' deyip geçiyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metin2nin Demircisi -- 5 Şubat 2016; 12:29:02 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: P. Alemdar


    quote:

    Orijinalden alıntı: Metin2nin Demircisi

    quote:

    Orijinalden alıntı: P. Alemdar


    quote:

    Orijinalden alıntı: liberum

    İyi de o çocuğun o yaşta ölmesi Allah'ın işi değil mi ? Allah bi çok insanı acımasız bi imtihana sokuyor, birçoğu kaybediyor ama çocuklar ölünce direkt olarak cennete gidiyor. Ben enayimiyim de kavgasını verdiğim bi savaşa giriyorum. Hadi beni geç müslüman bi ailede doğdum, elin Avrupalısı, Asyalısı ne yapacak ? Japonya'da doğan biri medya yoluyla falan İslam'ı öğreniyor ama çevresinde neredeyse müslüman yok. Biz nasıl binlerce dini araştırmıyorsak direkt kendimizinkini doğru kabul ediyorsak onlarda aynısını yapıyor. Mesela bi Japon 25 yıl yaşadı. Yaşadığı zaman çok iyi bi insandı, iyilik yaptı, yalan söylemedi, insanların hakkına girmedi ama müslüman değildi. Ne olacak peki ? O adam Arabistan'da doğsa müslüman olacak o yaşta ölse yırtacaktı belki. Veya konuya dönelim çocuklar ölüp direkt cennete giderken bu Japon enayi mi ? Nerede kaldı adalet ? Milyonlarca yıldır hayat var, evren 14 milyar yaşında. Ben 40-50 sene 3 bin din arasından yanlışı seçtim diye o çok merhametli tanrı bana sonsuza kadar işkence edecek, derimi değiştirip değiştirip yakacak. Var mı böyle bi şey ?

    Müslüman bir ailede doğmanız gördüğünüz gibi sizin için bir avantaj olmamış. Dolayısıyla "Müslüman ailede doğanlar ozaman şanslı oluyor" iddiasının ne kadar tutarlı olduğunu görüyoruz.

    Ya doğarsın ya doğmazsın. Müslümanların çoğunluk olduğu yerde doğar isen lotoyu tutturdun. Arkadaşın dediği gibi Asya, Avrupa'da doğar isen lotoyu kaybedersin.

    Dünyada ki sistem daha iyiymiş o zaman. En azından lotoyu kaybettin diye sonsuza kadar işkenceye maruz kalmıyorsun, ''amaaan boşver'' deyip geçiyorsun.

    Mesajımdan bu anlamı çıkardıysanız diyecek birşeyim yok.

    Yok hocam, aslında sadece kendi düşüncelerimi yazmak istedim. Mesajınıza hitaben yazmadım yani




  • quote:

    Orijinalden alıntı: P. Alemdar

    quote:

    Orijinalden alıntı: Metin2nin Demircisi

    quote:

    Orijinalden alıntı: P. Alemdar


    quote:

    Orijinalden alıntı: Metin2nin Demircisi

    quote:

    Orijinalden alıntı: P. Alemdar


    quote:

    Orijinalden alıntı: liberum

    İyi de o çocuğun o yaşta ölmesi Allah'ın işi değil mi ? Allah bi çok insanı acımasız bi imtihana sokuyor, birçoğu kaybediyor ama çocuklar ölünce direkt olarak cennete gidiyor. Ben enayimiyim de kavgasını verdiğim bi savaşa giriyorum. Hadi beni geç müslüman bi ailede doğdum, elin Avrupalısı, Asyalısı ne yapacak ? Japonya'da doğan biri medya yoluyla falan İslam'ı öğreniyor ama çevresinde neredeyse müslüman yok. Biz nasıl binlerce dini araştırmıyorsak direkt kendimizinkini doğru kabul ediyorsak onlarda aynısını yapıyor. Mesela bi Japon 25 yıl yaşadı. Yaşadığı zaman çok iyi bi insandı, iyilik yaptı, yalan söylemedi, insanların hakkına girmedi ama müslüman değildi. Ne olacak peki ? O adam Arabistan'da doğsa müslüman olacak o yaşta ölse yırtacaktı belki. Veya konuya dönelim çocuklar ölüp direkt cennete giderken bu Japon enayi mi ? Nerede kaldı adalet ? Milyonlarca yıldır hayat var, evren 14 milyar yaşında. Ben 40-50 sene 3 bin din arasından yanlışı seçtim diye o çok merhametli tanrı bana sonsuza kadar işkence edecek, derimi değiştirip değiştirip yakacak. Var mı böyle bi şey ?

    Müslüman bir ailede doğmanız gördüğünüz gibi sizin için bir avantaj olmamış. Dolayısıyla "Müslüman ailede doğanlar ozaman şanslı oluyor" iddiasının ne kadar tutarlı olduğunu görüyoruz.

    Ya doğarsın ya doğmazsın. Müslümanların çoğunluk olduğu yerde doğar isen lotoyu tutturdun. Arkadaşın dediği gibi Asya, Avrupa'da doğar isen lotoyu kaybedersin.

    Dünyada ki sistem daha iyiymiş o zaman. En azından lotoyu kaybettin diye sonsuza kadar işkenceye maruz kalmıyorsun, ''amaaan boşver'' deyip geçiyorsun.

    Mesajımdan bu anlamı çıkardıysanız diyecek birşeyim yok.

    Yok hocam, aslında sadece kendi düşüncelerimi yazmak istedim. Mesajınıza hitaben yazmadım yani

    Mesajınızı editlemişsiniz. Öncesinde "yazdıklarınızdan bunu anlıyorum" gibi bir ifade vardı. Ona binaen böyle dedim.

    Evet, hata bende. Mesajı yanlış anlamıştım. Sonra fark edip edit çektim. Ama genel anlamda ben bunu coğrafyaya göre değiştiğini düşünüyorum. Bizler bir istisnayız. Farklı bir coğrafyada farklı bir dine mensup olmak daha değişiktir diye düşünüyorum. Yoksa her yerde ateist, deist vardır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: P. Alemdar

    Bu arada eski kullanıcı adınızı yeni farkettim, öncesinde Müslüman olduğunuzu hatırlıyorum biraz kafanız karışıktı doğrumudur? Limandan neden ayrıldınız acaba bizimle paylaşırmısınız eğer özel değilse?

    Dediğim gibi kafam karışıktı. Mesela bu açtığım konu kafamı karıştıran şeylerden sadece birisiydi. İman etmeye çalıştım ama gerçekten bunları hep boşuna yaptığımı düşünmeye başladım. Beni özel kılan şey nedir diye düşünmeye başladım. Tabi çevreden gördüklerimin de etkisi var. Uzun uzun anlatmaya gerek yok. Kuranı kerimi elime aldım ve ''Koskoca kainatın yaratıcısı, her şeye gücün yeten bir olağan üstü güç böyle bir kitap yazmış olabilir miydi?'' Biraz gerçekçi düşünmeye başladım bu noktadan sonra. Acaba Araplar farklı farklı mitolojilerden etkilendiği için kendi dinlerini kurmaya mı çalıştı diye düşündüm.

    Mucizeler dediler mesela. Bu benim Müslüman olmamda büyük rol oynadı. Günümüzde şuan ki teknoloji ile elde edilen bilimsel bulguların binlerce yıl önce ki bir kitaptan çıktığını dinledim. Mesela Kuranda geçen kelime sayılarıyla, sayfa sayılarıyla bir işlem yapıp, mucizeler görebiliyorduk. Ama ben bunun sadece matematikten ibaret olduğunu keşfettim.

    Yani bir roman kitabını matematik profesörüne versek, bize onlarca mucize bulabilir rahatlıkla. Kelimeleri kullanır, sayfaları kullanır sonra onu ona çarpar onu ona böler al sana akıl almaz bir mucize. Bu ihtimal daha gerçekçi gelmeye başladı bana. Size göre mucizelerin kuşkusuz tutarlı olmasının sebebi kuranın gerçekliği olabilir. Bir başkasına göre matematik olabilir.

    Bakın burada bile tartışmaya çok açık bir konu çıktı. İnsanlığın rehberi olacak kutsal kitap niçin her okuyanda farklı etki bırakıyor ki? Benim anlamadığım olay bu. Kuranda birinin a dediğine biri b diyor. Durum böyle olunca ne kadar evrensel olur diye düşündüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metin2nin Demircisi -- 5 Şubat 2016; 13:03:14 >




  • Yine birileri, oleeeeyyyy islamin acigini, eksigini buldum gibisinden sevinerek yorumlar yapmis..

    Once, cenneteki cocuklarin durumunun nasil olacagi hakkinda bilgi sahibi olun.. Ondan sonra sevinin veya sevinmeyinki durumunuz, kadikoyde timsah yuruyusu yapan fenerbahce taraftarina benzemesin.. :)
  • Ben bilgi çağında doğdum. Bütün dinlerin öğretilerine,emirlerine anında ulaşabiliyorum. Binlerce farklı görüşü öğrenip sorgulayabiliyorum. Ama en basitinden babam, dedem böyle bi ortamda büyümedi. Bana göre bilgi edinmenin ve dini sorgulamanın çok çok zor olduğu bi yerde doğdular. Dolayısıyla dini terkeden sayısının geçmişte az, şimdi biraz daha fazla olması attığım iddiayı tutarsızlaştırmaz. Sokaktan 10 müslüman, 10 hristiyan, 10 Budist çevirin ve ailelerinin dinlerini sorun. Neredeyse tamamı ailesiyle aynı. Ayrıca onu bunu boşverin lütfen sorduğum soruya cevap verin. Ortada bi adaletsizlik var mı yok mu ? Ve nedenini de yazarsanız öğrenmiş oluruz çünkü bi çok arkadaşın kafası bu konudan dolayı karışık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmudhudavendi

    Yine birileri, oleeeeyyyy islamin acigini, eksigini buldum gibisinden sevinerek yorumlar yapmis..

    Once, cenneteki cocuklarin durumunun nasil olacagi hakkinda bilgi sahibi olun.. Ondan sonra sevinin veya sevinmeyinki durumunuz, kadikoyde timsah yuruyusu yapan fenerbahce taraftarina benzemesin.. :)

    Eğer yazıyı okuduysanız. farklı konum içinde bir şeyler yazmıştım. Benim niyetim İslamın açıklarını araştırmak değil. Zaten ince ince okuyup, açık bulacak kadar zeki bir insan değilim. İslamda beni kuşkuya düşüren nedenlerden bir tanesini burada sizlerle paylaşmak istedim. Yoksa millet neye inanırsa inansın, benim umurumda olmaz ki.. Ben inandığı şeyin yanlış olduğunu kanıtlamaya çalışamam. Evet, tabirim yanlış olabilir, kendimi ifade etmekte çok iyi olduğumu söyleyemem. Ama şunu bilmenizi isterim ki düşüncelerimi paylaşmak, fikir alışverişi yapmak dışında bir niyetim yok.




  • Metin2nin Demircisi kullanıcısına yanıt
    Oncelikle senin soru sorus bicimin cok hatali...
    Mesela otomobil icin en ideal renk hangisi diye soruyorsun.. sonra neden otomobilin motoru boyle olmus diye sitem ediyorsun..

    sordugun sorularla, almayi umdugun cevaplarin birbiriyle alakasi yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmudhudavendi

    Oncelikle senin soru sorus bicimin cok hatali...
    Mesela otomobil icin en ideal renk hangisi diye soruyorsun.. sonra neden otomobilin motoru boyle olmus diye sitem ediyorsun..

    sordugun sorularla, almayi umdugun cevaplarin birbiriyle alakasi yok.

    Ben bu konu hakkında geniş bilgi sahibi değilim. Sorumun mantıksız olduğunu düşünüyorsanız neden hatalı bir düşünce olduğunu izah ederseniz, düşüncelerinizden faydalanabilirim. İnsan herkesten bir şeyler öğrenebilir sonuçta.. Benim almak istediğim asıl cevap; bu konuya haklı bir neden görmek.
  • Metin2nin Demircisi kullanıcısına yanıt
    Öyleyse niçin küçük çocuklar sınava girmeden odullendirilir? Burada büyük bir adaletsizlik yok mu sizce? Ben sadece ve sadece dinin kurallarını yerine getirmedigim için cehenneme gidecekken bir başkasının sorgusuz sualsiz cennete gidecek olmasini ne kadar etik buluyorsunuz?

    Akli yeterlilige henuz ulasmamis herkes bu imtihandir muaftir.. Her cocuk gunahsiz dogar.. Bu yuzden akli yeterlilige ulasamadan vefat ederse; cennete gider. Cennet de ki durumu huriler gibidir. Mesela Cennetin bir parcasi olmuslardir, musterisi degil..


    Hem belki küçük çocuk buyuyunce Hristiyan veyahut başka bir dine mensup olacak iken niçin cennete gidecek? Zaten Müslümanların yaygın olmadığı bir yerde dogsaydi ve ailesi Katolik olsaydı %95 musluman olmazdı diye düşünüyorum. Ama erken yaşta gocup gittiği için bunların bir önemi yok...


    Ihtimaller uzerinden insanlari yargilayamazsin.. Mesela sen 3 yil sonra cinayet isleyebilirsin diye mahkeme sana ceza veremez. Cinayet isleme potansiyeli herkesin vardir. Fakat suc islenmeden varsayimlara dayanarak ceza kesilmez.
    Hiristiyan bir ortamda yetistigi ve kendisine islam dini hic anlatilmadigi veya kasitli olarak kotulemek maksadiyla anlatilan kisilerde cehenneme girmeyecekler. Allah islamin teblig edilmedigi kimseyi sorumlu tutmaz.


    Mesela ben 9 yaşında öldüm diyelim. Cennete gittiğim zaman soyle bir şey diyebilirim "benim makamım neden diğer makamlara göre degersiz? Belki dünya sınavına girseydim iyi bir Müslüman olup daha yüksek bir makama ulaşabilirdim. Ben neden pastadan büyük dilim yiyemiyorum? Cenneti bir otel olarak düşünürsek neden "her şey dahil" kampanyasına dahil olamiyorum? Oysa ben sadece otelin kahvaltı servisinden yararlanabiliyorum. Üstelik bunların hiçbiri benim seçimlerimle ilgili değil. Eğer sınava girseydim daha çok para kazanirdim ve "her şey dahil" firsatindan faydalanabilirdim.


    Her insan yaratilmadan once kaderide cok onceden bellidir. Senin belki, veya, mesela, ihtimal gibi kavramlarin Allah in indinde hicbirsey ifade etmez. O herseyi zaten kesin olarak biliyor. Cocuk yasta olenlerin veya dogum esnasinda olenlerin ve olecek olanlarin kaderide budur. Anne babalarina imtihan olarak yaratilmislardir. Bu imtihanda herseyin bir sebebi vardir ve bu cocuklarinda yaratil gayesi Allah a kulluk etmek degil, anne babalarina imtihan vesilesi olmaktir..


    Bir hadis de yanlis hatirlamiyorsam soyle diyor; kendisi olmeden once 3 evladini yitirmis kisiye cennet vaadedilir.. Cunku evlat acisi katlanilmasi zor bir imtihandir.


    (Bir çocuk ölünce, Allahü teâlâ, bildiği halde, meleklerine sorar:
    - Kulumun çocuğunu aldınız, kalbinin meyvesini kopardınız. Peki kulum buna ne dedi?
    - Ya Rabbi, hamd edip teslimiyet gösterdi.
    - O kuluma Cennette bir ev yapıp, adını da, “Hamd evi” koyun!) [Tirmizi]



    (Küçükken ölen çocuklar, ana-babaları ile karşılaşınca, ellerinden tutup, ana-babaları Cennete girinceye kadar, onlardan ayrılmazlar.) [Müslim]


    (Hiçbir Müslüman yoktur ki, büluğa ermemiş bir çocuğu ölsün de, Allahü teâlâ, bol rahmeti sebebiyle, onu Cennete koymasın.) [Buhari, Nesai]


    (Üç evladı ölmüş olan bir Müslüman ateşe girmez.) [Buhari, Müslim]


    Peygamber efendimiz, (Üç çocuğu ölen, Cennete girer) buyurdu. Oradakiler, (İki çocuğu ölen de mi?) diye sual edince, (İki çocuğu ölen de Cennete girer) buyurdu. (Ya bir çocuğu ölen?) diye tekrar sual edilince, buyurdu ki: (Allah’a yemin ederim ki, bir çocuk doğup hemen ölse, annesi sabredip sevabını Allahü teâlâdan beklerse, annesini Cennete götürür.) [Taberani]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmudhudavendi -- 5 Şubat 2016; 13:35:24 >




  • Dunyadaki sinavin adil olmadigina dair bulabilecegimiz onlarca ornekten bir tanesi.
    Buna rasyonel bir cevap bulmak icin beyin yormaya gerek yok, "ben adil olduguna inaniyorum" diyip gecin bence. Yoksa komik duruma dusme ihtimaliniz artiyor.
    --
    Yukarida bir akli evvel cocugun universite sinavina girip niye gecemedin diye sormak adil mi demis. Baslikta zaten bu soruyu sormak adil degil, fakat sormadan direkt universiteye almak ; universiteye girmek icin sinava girmek zorunda olanlara haksizlik degil mi diye soruluyor. Okudugunu anlamayinca hayat zor, ya da kolay, bilemedim.

    --

    Yine bir tanesi de demis ki, Akli yeterlilige henuz ulasmamis herkes bu imtihandir muaftir. Birilerinin imtihandan muaf olmasi, imtihandan muaf olmayanlara haksizlik degil mi deniliyor. Yine elimizde okudugunu anlayamayan insan vakasi var.

    --

    Herkesin durumu onceden bellidir. Allah her seyi bilir. Madem oyle neden imtihan ediyor sorusunun altindan kalkamazsiniz bu durumda. Dedigim gibi, bunu rasyonel zemine oturtmak icin bosa kiviriyorsunuz.

    Tanri madem her seyi bilir neden imtihan ediyor, madem kucuk cocuklar cennete direkt gidiyor, bu bana haksizlik degil mi; Milattan Once 800 yilinda dogan adam Muslumanlik olmadigi icin direkt cennete gidiyorsa bana, direkt cehenneme gidiyorsa ona haksizlik yok mu ? vb gibi onlarca soru sorabilirsiniz, hic birine de cevap verilemez. Anca 8000 satir copy+paste yazip bin dereden su getirip bos yere sunucularda yer kapliyorsunuz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.