Şimdi Ara

Seagate, ürünlerindeki yüksek hata oranları nedeniyle dava edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Seagate, ürünlerindeki yüksek hata oranları nedeniyle dava edildi


    Üreticilerin, ürünlerini pazarlarken kullandığı ifadelere ve sloganlara çok dikkat etmesi gerekiyor zira bir süre sonra dava konusu olabiliyor. Depolama sektörünün lider firmalarından Seagate, güvenilir ve dayanıklı olarak reklamını yaptığı 3TB HDD ürünlerindeki yüksek hata oranı nedeniyle dava konusu oldu.




    Açılan davada, firmanın hatasız hard disk geliştirme konusunda başarısız olduğu ve ürünlerin çok erken hata vermeye başladığı ifade edildi. Hatta Seagate'nin, piyasadaki diğer tüm firmalardan çok daha yüksek hata oranlarına sahip olduğu iddia edildi. Bu nedenle firmaya, müşteri koruma kanunlarını ihlal etmek, haksız rekabete sebep olmak ve yanıltıcı reklamlar hazırlamak suçlamaları yöneltildi. 








    Davaya konu olan ise yedekleme firması Backblaze tarafından yapılan bir analiz. Analizde, Seagate'nin yıllık hata oranlarının yüzde 14 seviyesine kadar çıktığı belirtiliyor. Seagate'nin 1.5TB HDD ürününde yıllık hata oranı yüzde 14 iken, 3TB HDD ürününde yüzde 9, 4TB HDD ürününde ise yüzde 3 seviyesinde. Analize konu olan Hitachi ve WD ise yüzde 3 seviyesini geçmiyor. 




    Daha önce de, reklam afişlerinde konu edilen değerlerin, gerçek hayata yansımadığı konusunda dava açıldığını duymuştuk. Seagate, bu konuda ilk değil. Firmanın iddialar konusunda ne diyeceği ve nasıl bir savunma yapacağı merak konusu oldu. Eğer davacı grup haklı bulunursa, Seagate'yi zor günler bekliyor.  

     







  • Kaç tane seagate external hdd aldıysam kendi kendine bozuldu. WD olanlar taş gibi.
    Seagate almam aldırmam. Neyse ki SSD yaygınlaşıyor da rahatlıyoruz.

  • Bir defa hdd dem bozuldu oda 2.5inç 1.5tb seagte hddi. Hiçbir kişisel verimi bile kurtaramamıştım. Bizi perişan etmişti
  • Benimde bozulan 2 adet seagate diskim oldu,arkadaşımın 2 tb harici diski bozuldu o da seagate markaydı ama haberde kaynak olarak verilen Backblaze raporunun kendiside biraz şaibeli.

    Detayını okumak isteyenler için;
    http://www.tomshardware.com/news/seagate-hdd-failure-lawsuit-3tb,31118.html

  • iyikide wd almy?ym
  • seagate evime sokmam. 4 adet bozuldu. Şuan 16tb yakın arşivim var ve hepsi WD green serisi. Senelerdir kullanıyorum. İçinde önemli arşivimin olduğu seagate HDD ler çöp oldu gitti. Azım yandı birkere yanaşmıyorum.

  • Bu sebeplerden dolayı geçmişte bir çok kez biraz daha para verin WD alın demişimdir. Seagate şöyle iyi Seagate böyle iyi boşuna WD ye fazla para veriyorsunuz diye dalga geçenler olmuştu. Haydi buyrun bakalım..

    [Siz bir sürü Seagate disk almış hiç biri arızalanmamış olabilir, hatta bir sürü WD disk ile problem yaşamış olabilirsiniz ama istisnalar kaideyi bozmaz. Genele vurduğunuz zaman disk konusunda her türlü WD çok daha iyi bir marka bana göre.] Şimdi Seagate taraftarlarını arayın ki bulasınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c36ab7c4 -- 3 Şubat 2016; 21:06:04 >
  • 5 adet wd diskim bozuldu 2 adet seagate diskim bozulmadı nasıl düşünmeliyim şimdi

  • 2 tane seagate var. ikisi de kaç yıldır sağlam . 6 yılı geçmiştir.
  • Seagate 2 tane harici aldım, 2side senesini doldurmadan arızalandı, içini açtım samsungun diski çıkmıştı, wd aldım daha sorun çıkmadı, arkadaşımda da wd var 3 yıldır kullanıyor hariciyi o kadar üzerinde taşır, bozulmadı hiç

  • Zamanında IBM hard diskler en sağlam ve en hızlı disklerdi. Bildiğim kadarıyla Hitachi, IBM'in hard disk bölümünü satın aldı ve şu an için en iyi diskler Hitachi.

  • Ondan mı amazon da 8TB Seagate 222 dolar.

  • Allah topunun cezasını versin :) 5tb disk kapanıyor, içindekileri yedek almam için 5tb daha lazım. Garantiye gönderemiyorm

  • Seagate çabuk bozuluyor yalan değil. Western Digital çok daha iyi HDD'ler çıkarıyor ama fiyatları da yüksek tutuyor.

  • Seagate candir gerisi heyecandir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seagate ıcın dogru soylemısler..cabuk bozuluyor,cok hızlı hata veren dısk(dahılı harıcı farketmıyor) tabıı hdd bır kotu yanı aldıgınız yer malı koyarken ozen gostermesse oraya buraya atarsa vs zaten kafadan bad sector le almıs oluyorsunuz..onun ıcın en ıyısı ssd ama o da para

  • Ben hep WD aldığımdan sorun olmuyor. Bir kere seagate bozdum ama.
  • Yorumlara bakıyorumda hakikaten bozulmaysnı yok. Bende 2tb lik segate madurlarındanım. Aldım alalı yüzüm gülmedi. Pc ile iletişim kesip duruyordur. Yaşadığım veri kaybının, veriyide geçtim zaman kaybımın hesabını veremez segate. Zaten sonundada gümledi ve içinde ne varsa gitti. Samsung aldım rahat ettim. Eminim wd de iyidir. Ben uygun fiyatlı olanı tercih etmiştim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hsnsfgl

    Zamanında IBM hard diskler en sağlam ve en hızlı disklerdi. Bildiğim kadarıyla Hitachi, IBMin hard disk bölümünü satın aldı ve şu an için en iyi diskler Hitachi.


    Hitachi de satıldı diye hatırlıyorum. Zamanında Quantumlar efsaneydi.

  • enteresan.20 yıldır belki 10 tane seagate hdd kullanmışımdır.hiçbir sorun yaşamadım.hatta 2000lerde WD'lerde sorunlar çok sık görülüyordu.en son 2 yıl önce hdd aldım.belki yeni seride sıkıntı vardır.dönem dönem her markada sorunlar olabiliyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.