Şimdi Ara

Bosch WAT24480 TR Yıkama Kapasitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
11.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Bosch WAT24480 TR çamaşır makinesi aldık. 9 KG'lık 1200 devir. Makinede yünlü çamaşır yıkamak istediğimizde ekranda 2 kg yazıyor. Kullanma kılavuzuna bakıyorum Yünlülerde Max. 2 kg yazıyor. Yük sensörü yok. Tüller için olan programına bakıyorum Max. 3,5 kg yazıyor. diğer programlarda da farklı kilolar yazıyor. Hiç bir programda 9 kg yazmıyor. E ben bu makineyi 9 kiloluk diye aldım. 2 kg yünlü atın diyorda 2 kg 4 tane kazak gelir. Haksızmıyım... Acaba ıslanınca olan ağırlığını mı hesaplıyorlar? O zaman hiç bir zaman 9 kg kuru çamaşır atılmayacak bu makinaya ya da hep 4 tane kazak mı yıkayacağız ya da makinelerin kilogram özellikleri ıslak çamaşır için mi söyleniyor? Nasıl iştir çözemedim... Müşteri hizmetleri kullanma kılavuzuna bakın diyor başka bir şey demiyor. Yetkili servisleri arıyorum ilgilenmiyorlar. Yardımcı olur musunuz?

    Teşekkür eder, iyi günler dilerim.







  • Merhaba.
    9 kg kapasite olayı sadece pamuklu çamaşırlar içindir. Kuru ağırlık esastır. Her markada böyledir. 9 kg diye 9 kg kazak atamazsınız.
    Makinenizin gerçek kapasitesi de 9 kg değildir aslında. 65 lt hacmi olduğunu varsayarsak tamburun, 6.5 kg falandır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufuk_e30 U kullanıcısına yanıt
    Aynı makineyi kullanıyorum. Kazanı 63 litre hacimli. Pamuklu programda 9 kg kuru çamaşır atabilirsiniz. Her kumaşın hacmi farklı oluyor. 9 kg sentetik kumaşı veya yünlüyü kazana sığdırmak zor olur. Bunu baz alarak kg önerisi kumaş cinsi ve kazan hacmine göre yapılıyor. 9kg bir tül perdeyi makineye soğdırmak çok zor. Her kumaş türüne aynı kazan hareketini uygulamadığı için de kg miktarını paöuklu program dışında düşük tutuyorlar. Gerçekte 9kg pamuklu çamaşır alıyor mu o kısım tartışılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enarr -- 3 Şubat 2016; 20:55:35 >
  • Hafta sonu biraz fazla istifleyeceğiz bakalım ne yapacak. Geçen gün yünlüler çok fazla geldi herhalde yada başka bir sorun mu vardı bilmiyorum ama yıkamadı . Öyle kaldı makine 10-15 dakika. İçini açtığımızda da su vardı içinde ve çamaşırlarda. Ondan sonra öğrendik bu olayı zaten. Bildiğim kadarıyla yük sensörü yok bu makinede.
  • ufuk_e30 U kullanıcısına yanıt
    Yünlü programında makine yoğun tambur hareketlerine sahip değil. Yünlü programında tambur bir tur döner ve uzunca bir süre bekler tekrar bir tur döner bekler. Programın işleyişi bu şekilde o yüzden bu programda önerilen kg ı aşmamınız gerekir. Dokuz kg yünlü kazak vs. doldursanız (ki bu imkansızdır sığmaz çünkü ) verimli bir yıkama elde edemezsiniz. Bu yüzden her program için farklı kg önerileri sunar makineler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batu25 -- 4 Şubat 2016; 11:35:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoğu makinelerde bu durum böyle sanırım. Bu durum çamaşır cinsine göre değişiyor diye tahmin ediyorum. Eğer öyle olmasa makinelerde değişik değişik program olmazdı diye düşünüyorum.
  • Müşteri hizmetleri sadece yünlülerde 1,5 dakikada yarım tur döner dedi. Anladığım kadarıyla Bocsh markası kendini garantiye almak adına yani çamaşırı iyi yıkaması, çamaşıra ve makineye zarar vermemesi adına kilogramı az belirtmiş ki yarın bir gün bir sorun olduğunda ihale ona kalmasın...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.