Şimdi Ara

Android 6.0 kullanım oranı yüzde 1.2 oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Android 6.0 kullanım oranı yüzde 1.2 oldu


    Android işletim sisteminin yeni sürümü 6.0 Marshmallow, halen beklenen benimsenme oranlarına ulaşamadı. Ocak ayı rakamları, sürümde bir miktar hızlanmanın olduğunu gösteriyor. Önceki sürüm Android 5.0 Lollipop ise tahminlerden daha hızlı bir yükseliş içerisine girdi. 




    Uygulama mağazasına erişen cihazları temel alan tablolara göre, Android 6.0 Marshmallow sürümü yüzde 1.2 kullanım oranına ulaştı. Bir önceki ay bu oran yüzde 0.7 civarındaydı. Sürüm yaklaşık olarak 0.5 puanlık bir artış elde etti. Güncelleme sürecinin biraz yavaş ilerlemesi ve Android 6.0 tabanlı cihazların ağırlıklı olarak bu yıl piyasaya çıkacak olması, sürümü de yavaşlatıyor. 








    Android 5.0 Lollipop sürümünün ise yüzde 34.1 kullanım oranına yükseldiğini görüyoruz. Sürüm yaklaşık olarak 2 puanlık artış gösterdi. Halen yeni piyasaya çıkan cihazların çoğunda Android 5.0 olması, benimsenme oranlarını da yükseltiyor. Ekosistemin lideri konumundaki Android 4.4 KitKat ise küçük bir düşüşle yüzde 35.5 bandına geriledi. Bir iki ay içerisinde Android 5.0 sürümünün liderliği eline alması bekleniyor. 




    Android ekosisteminde sürüm liderlikleri biraz farklı bir konseptte ilerliyor. Yeni kullanıma sunulan sürüm yaklaşık 7-8 ay boyunca hızlı bir yükseliş trendine giremiyor. Aksine bir önceki sürüm de hız kesmeden artışına devam ediyor. Böylece yeni çıkan bir sürüm ancak 1 yıl sonra istenen benimsenme oranlarına gelebiliyor. 

     







  • 5.0 ve 5.1'in toplamda %30 olmasi size de "vay be lollipopun kullanim orani yuksekmis" dedirtiyorsa sıkı durun gercegi acikloyorum: bu telefonlarin sadece bir kisimi lollipopa guncellenmis ve cogunlugu fabrikadan 5.0 veya 5.1 ile cikmistir :)

  • Samsung A7 şirket telefonuma daha henüz geldi 5.0.2; sonra diyorlar neden android ile barışık değilsin, güncellemeleri hemen telefona entegre edemiyorlar ki 6.0.0'ı artık 2 sene daha telefona bekler durururuz.
  • Lollipop'un Allah belasını verip evine ateşler salsın inşallah.
    S4 telefonum ferrariydi oldu tofaş.

  • s3 e zaten lolipop güncellemesini verse samsung o oran aşırı yükselirde destek varmıki !!!!!!!!! yok !

  • yazık ya froyo yok olup minumum 4.0 a kadar gelmesi lazım buna Google'ın Bir El atması lazım....

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MustafaC53

    Lollipop'un Allah belasını verip evine ateşler salsın inşallah.
    S4 telefonum ferrariydi oldu tofaş.

    Lolipopun degilde samsungun duyecektin herhalde kardes lolipop zaten ucurmak icin yazilmis ama sana yayimlamayan samsung

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.