Şimdi Ara

.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi markplat -- 21 Haziran 2016; 21:57:03 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y.S.E

Bilgisayar mühendisleri 3. Sınıfta mı programlama görmeye başlıyor? Komik olma ama haklısın sizin kadar programlama görmüyorlar

Arkadaşımla konuştuğumda öyle söylemişti kendisi bilgisayar müh okuyor bende ondan yazdım ama şimdi ders programlarına baktığımda yanlış olduğunu görüp düzelttim. Ama seninde dediğin gibi programlama daha fazla öğreniliypr bölümde.

Teyze ile Anne bir olur mu sorarım size gençler?
    Sistem Yöneticisi, ağ Yöneticisi, web tasarımcısı, programcı pozisyonlarında görev alabilmelerinin yanında, İşletme Yönetimine ilişkin muhasebe, yönetim ve organizasyon bilgileriyle donatılmış oluyor. Ben zaten mezunların bilgisayar mühendisiyle aynı kefeye koymuyorum. İşletme alanındada söz sahibi olabilmesinden bahsediyorum. teyze anne benzetmesini bilgisayar mühendisiliği saçmalıktır demiş olsaydım belki yapabilirdin ama benim dediklerim çok daha farklı. Bilkent bilgisayar mühendisliğini bounu itüyü kazanan adam zaten seçmesin bu bölümü benim bahsettiğim daha çok 20-40 bin arasındaki hayatlarında mühendis olmak istemeyen fizikten nefret eden insanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi markplat -- 21 Mayıs 2016; 23:58:42 >
  • Bilkent, Odtü, itü kazanan adamlar oraları zaten düşünmezler. Bu tarz bölümler bilgisayar mühendisliği kazanamamış ama yapmak isteyen bir sene daha risk alıp hazırlanamayacak arkadaşların okumasını sağlamak için açılmış bölümler. 20-40K arası iyi derece esasında. Bilgisayar mühte Boğaziçi hariç diğer top okullar hemen hemen aynı. BOU çok farklı...

20-40K arasında sıralaması olanlar için Gebze Teknik gerçekten çok iyi bir tercih. Araştıranlar görecektir.

Konuyla alakalı olarakta bu tarz bölümleri okuyup hayatınız boyunca teyze olmaya evet demeyin gençler. Unutmayın geçmişinizi değiştiremezsiniz. Bölümünüz ne ise okulunuz ne ise kariyeriniz boyunca öyle devame decek....
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    şöylede bir durum varki büyük firmalar öğrenciyi seçerken okuduğu okula ve onun sosyal kültürel seviyesinede baktığınıda unutmamak gerekiyor. Gerek profosörlerinin bağlantıları gerek staj imkanları özel okullar ile gebze gibi adı sanı duyulmamış okullar arasındaki farkı unutmamak gerekiyor .özel okuldan kastımda dershane gibi olanlar değil kammpüsü ve belli bir ideolojisi olan kurumlar. Ben burda bahsettiğim bilgisayar mühendisliğinden daha çok yöneticilik işin söz sahibi olma kısmındada söz sahibi olabilen insanlar. Böyle ünilerin çoğu mezunu gibi Hayatını format atarak geçirenler değil.
    gebzede minumum yüzde 30 ingilizce zaten eğer teknik üniversite geçiyorsa okulda minumum yüzde 30 ingilizce zorunluluğu oluyor bunuda biliyosundur ama neden şimdi yeditepe yüzde100 diye belirttin anlamadım yani

• quote:

Orijinalden alıntı: markplat

şunuda unutmaman gerekiyor ki yeditepe üniversitesinin eğitimi %100 İNGİLİZCE PEKİ YA gebze . Dil bilmeyen annelerin büyük firmalarda çalışabilme imkanı var mıdır?
    ayrıca 2. yabancı dil almakda zorunludur yeditepede. Belliki okulunu seviyorsun ama mezunlarına bakarak konuşmamız bence daha önemli ingilizcede aynı şekilde.

Yazının neyini neresini düzelteyim ki... Tekrar belirtmekte fayda var, insanların bir yerleri yazıp yazmaması bana hiçbir kazanç sağlamayacak sadece ziyan etmesinler diye çırpınıyorum puanlarını...

Bölümün İngilizce olması ne demektir?
    Bir kere bilgisayar mühendisi olacaksanız ya da bilgisayar bilimleriyle ilgilieneceksiniz, neredeyse hersey ingilizce ve bu dili de sizlerin bilmesi lazım. Derslerinizin %100 ingilizce olması demek şudur. Hocalar gelir derste ingilizce soru sorar anlatır sınav sorularınız ödevleriniz hersey ingilizce olur. Bunun size avantajları olabileceği gibi dezavantajları da vardır. Avantajı bilgisayar derslerini zaten araştırırken de yaparken de ingilizce kullanacaksınız ancak ne yazık ki eğitim sistemimizin kötülüğünden dolayı çok verimli öğrenebilen insanlar değiliz bu şartlar altında. Ne dedi la!? derken konuyu kaçırabiliyoruz, ingilizce soru soracağız diye soru sormaktan vazgeçiyoruz falan... Bir dezavantajı da diğer dersleri de ingilizce almak ki ben hiç sevmezdim herhalde. Zaten türkçe ders anlatacağız diyen bilgisayar hocaları bile ingilizce konuşuruz terimler ingilizce çünkü. Örn: Bu datayı stack'e push ettik , pop ettik vs. gibi cümleler duyarsınız...

Yeditepeyi ya da herhangi bir okulu ben kötülemedim.. O kadar hizmet eden insanın emeği ile oynamak istemem ancak Bilgisayar Mühendisliği (Anne) varken Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri (Teyze) 'yi tercih etmeleri ağrıma gider. Ben Gebze'yi yazın demiyorum, öneriririm evet. Çok mükemmel bilgisayar dersleri alırsınız evet ama hayat sizlerin gençler doğru seçim yapın.

• Benimde belirtmek istediğim bilgisayar müh farklı alan işletme + yazılım öğrenmek marketing hakkında bilgi sahip olmaktır. Geleceğinizi kendiniz tercih edebilirsiniz demektir. Bu işin sosyal ve yöneticilik kısmına bakar . Beni yanlış anladığını düşünüyorum ve teyze anne benzetmen uymuyor çünkü işletme ve yazılım bilmek marketingden bilen yazılımcı anlamına geliyor. Ve geleceğini üstediğin alanda ilerleyebileceğin bir lisans .

Ayrıca ingilizce olmasından dolayı hocaya yanlış sorarsam diye sormayayım o zaman diyen insan tipi bence türkçede soramaz İnsan yapısının farklılığı bence insan kendini hem ingilizcede geliştirip o soruyu sorabilmeli çünkü hayatta mücadele etmelisin KOLAYA KAÇMAMALISIN,, zaten ingilizce hazırlık okulu fakülteye daha fazla hazırlıyor eğitimin İngilizce olmasından dolayı teşekkürler.
    Ayrıca
    Ben Bilgisayar müh saygı duyuyorum belki sende biraz saygu duyabilirsin teşekkürler .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi markplat -- 14 Haziran 2016; 18:26:01 >

• Yazmayayım o kadar vaktim yok diyorum ama bir kişi bile okuyup yanlış yönlenir diye düzeltmek zorundayım... Sektörden olmadan birşeyler yazdığın, kulaktan dolma konuştuğun o kadar belli ki... Şu saçma bölümü yazdırıpta insanların hayatlarıyla oynama.

quote:

Orijinalden alıntı: markplat

BÖLÜM OLARAK işletme + YAZILIM DERSLERİ GÖRÜRSÜNÜZ. dersler neredeyse ybs ile aynı sadece biraz daha yazılıma kaçıyor ve yazılıma yönetim bilişim teknolojilerinden daha fazla hakim oluyorsunuz. Eee o zaman yazılım müh yada bilg müh okuyalım niye bunu okiyacağız dediğinizi duyar gibi oldum şöyleki :

BÖLÜM DERSLERİ %100 İngilizcedir
    Bunun cevabını önceki yorumumda verdim. Oraya bakabilirsiniz.

1-)işin yönetim kısmında olmak istiyorsanız mühendislikte işletme dersi almazınız
    Mühendislikte işletme dersi almazsınız diyen zırf cahildir. Açıp ders programlarını bile incelemeden atıp tutan sözüne güven olmaması gereken birisidir. Bilgisayar Mühendisliğinde İşletme dersi de alırsın, Girişimcilik vb derslerde görürsün.

2-) ilk yıllarınızda fizik kimya gibi lys görürsünüz bu ne abiiii yaaa diyebilirsiniz lys yede hazırlanmak gibi tek eksiğiniz türkçe kalır (Çünkü matematik olmazsa olmaz her yerde var).
    Bu bilişim sistemlerine özel birşey değil. Pozitif bilimler Hukuk, Tıp harici neredeyse tüm bölümlerde ilk senelerde öğretilir. Çünkü kullanacaksın.

3-)bilgisayar müh yazılım derslerini sizden daha sonra almaya başlarken bilişim sistemleri ve teknolojilerinde 1.yıldan itibaren almaya başlarsınız yazılım dersleriniki daha fazla programlama bilgisine sahip olursunuz.
    Bir yanlış bilgi daha... Bilgisayar Mühendisliğinde ilk senende Bilgisayar Bilimlerine Giriş dersi alırsın. Bu derste temel olarak bilgisayarlar nasıl çalışır, en temel kodlama olan assembly falan öğretirler. Bu temelini öğrenmeniz açısından iyidir. Ki ilerde öğreneceğiniz gelişmiş programlama dillerinde ne nereden geliyor nereye gitmiş öğrenip sorgulayacı olabilesiniz.

4-)inanılmaz seçenek sunulur önünüze ne işletme okumanın yanında günümüzün olmazda olmazlarından yazılım kasarsınız. İster iş analisti Sistem Yöneticisi, ağ Yöneticisi, web tasarımcısı, programcı , İşletme Yönetimine ilişkin muhasebe, yönetim ve organizasyon, bankacı olabilirsiniz. Mezun tanıdıklarımın çalıştığı şirketlerden birkaçı KOÇSİSTEM,HEPSİBURADA.COM , VODAFONE, TURKCELL, YAPIKREDİ(internet güvenliği), öğretim üyesi ......
    Yazılımın günümüzün vazgeçilmezi olduğu konusunda doğru söylemişsin nasıl olduysa.. O yazdığın meslekte çalışmak için geçtim bilişim sistemleri gibi çakma bölümü istatistik okusan bile çalışabilirsin.. Kendini geliştirmen ve insanlara o işi yapabileceğine ikna etmen önemli. Ha istatistik mezunu aynı tecrübeye sahip bilgisayar mühendisinden her zaman daha az kazanır daha hor görülür orası ayrı.

BİLİŞİM SİSTEMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ Yeditepe Üniversitesinde bulunmakta. tabi bilkentte trakya ve mersindede ctis( bilgisayar teknolojiler ve bilişim sistemleri ) adı altında geçen bölümdür neredeyse birbiriniz aynısı olan bölümdür.
    Bu yıl Yeditepe Ticari bilimler Fakültesinin(bilişim sistemleride bu fakültede) yıllık fiyatı 27.000tl.
    BURADA AMAÇ BELLİ OLMUŞ. Fazla bir yorum yapmama gerek yok.

Ama bölümün şöyle bir özelliği var aynı şey bilkent ctisde de var genel olarak %50 burslu olarak kazanılması çokda zor değil.
    KONTEJANLR
    %100 burslu kontejanı 5
    %50 burslusu kontejanı 15
    bursuz ise 20-30 civarı

Eğer endüstri müh, işletmeye ve yazılıma ilginiz varsa kesinlikle okunması gereken bölümdür.

BÖLÜMÜN ERASMUS ANTLAŞMALARI:
    Information Systems and Technologies EUROPIAN UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES / EUROPAISCHE FACHHOCHSCHULE ( D BRUHL01) D BRUHL01 GERMANY

Information Systems and Technologies KING SIGISMUND COLLEGE ( HU BUDAPES44) HU BUDAPES44 HUNGARY BUDAPEST

Information Systems and Technologies "HOGESCHOOL UTRECHT / HU UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES UTRECHT
    (NL UTRECHT24)" NL UTRECHT24 NETHERLANDS UTRECHT

Information Systems and Technologies "FACHHOCHSCHULE MAINZ - UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES
    (D MAINZ08)" D MAINZ08 GERMANY MAINZ

Information Systems and Technologies UNIVERSITY OF GRANADA (E GRANADA01) E GRANADA01 SPAIN GRANADA

Information Systems and Technologies UNIVERSITY OF GOTHENBURG (S GOTEBOR01) S GOTEBOR01 SWEDEN GÖTEBORG

Anlaşması olan okullar ne kadar kaliteli bilmiyorum ama ERASMUS candır. Herkes yapsın tavsiye ederim. Hayatım en iyi 6 ayını yaşadım diyebilirim. Sadece birşeyleri az öğreniyorsun ama başka tarzda seyler öğreniyorsun. Kim derdi mesela Messi'yi Guardiolanın arkasından izleyebilirim diye? :)

edit: Yapılan oryantasyon derslerinde hocamızın söyleminden alıntı yaparak yazıyorum.
    '' Bu fakülteden mezun olan hiçbir zaman işsiz kalmaz önüne gelen işlerden kafasına yatanı seçer. Bilgisayar mühendisi hayatta sizin kadar programlama bilgisi yoktur , ve onlar hesap makinası yapmaya çalışırken siz adam gibi program yazıyor olucaksınız , Ayrıca erasmus staj hareketlliğindende yararlanma yani yurtdışında staj yapabilir bunu için fakültemizin uluslararası ofisi var bu her fakültede olan bir şey değildir. Sizi yurtdışına yollamak için baya teşvik ediyoruz '' dedi.
    Değerli Hocamız aynı bu cümleleri mi kurdu bilmiyorum ancak TIP hariç hiçbir meslek için bu işsiz kalmaz diyemezsin, diyen yalan söyler. Sizleri gaza getirmek için söylenen "beyaz" yalanlar bunlar.. Programlama bilgisini sizin kadar falan bilemez tam bir goygoy. Gençler okullar size ne nasıl öğrenilir onu öğretir. Üç beş tane ödev yapıyoruz diye birşeyleri aha uzmanı olduk moduna girmeyin. Yurt dışına yollamaya teşvik etmesi çok güzel birşey. İsterim ki ülkemdeki herkes gitsin baksın dışarda ne var bizde ne var ve ülkemizi ileriye götürmek için çalışsın...

edit: birde milyonlarca makinacı var, endüstrici var,mimar desen yine fazla niye hayallerinizin peşinden koşmuyoruz. Bende 30 binlerde yaptım ve hayallerim doğrultusunda bu bölümü yazdım. Kimseye mühendis olmadığınızı açıklamak zorunda değilsiniz.
    Ama bir MÜHENDİS değilsin....

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi markplat -- 22 Haziran 2016; 4:58:08 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi datacııı -- 21 Haziran 2016; 21:52:46 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi datacııı -- 21 Haziran 2016; 21:44:08 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.