Şimdi Ara

Dünyanın en değerli şirketi artık Apple değil!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Dünyanın en değerli şirketi artık Apple değil!

    Google'ın ana şirketi Alphabet, en son kazanç raporu ile birlikte dünyanın en değerli şirketi haline gelerek Apple'ı geride bırakmayı başardı. Apple 535 milyar dolarlık toplam değeriyle ikinci sırada yer alırken Alphabet şu anda 558 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip. Bu durum Google'ın ilk kez dünyanın en değerli şirketi unvanına sahip olmasını sağladı. Apple 2011 yılında enerji devi Exxon'u geride bırakarak zirveye yerleşmeyi başarmıştı.

     





    Göz alıcı 2015 finansal sonuçları




    Finans dünyasının tepesindeki Alphabet'in ani yükselişi büyük oranda şirketin dün yayınlanan 2015 yılı mali sonuçlarına dayanıyor. Dördüncü çeyrek ve 2015 yılı toplam finansal raporlar yayınlandıktan sonra Alphabet hisseleri yüzde 8 oranında yükseldi. Google 2015 yılında geçen yılın yüzde 13 üzerinde olmak üzere 74.5 milyar kazanç bildirdi. Bunun 21.3 milyar doları dördüncü çeyrekte kaydedilmiş durumda ve bu dönemdeki kar oranı ise 4.9 milyar dolar.




    Şirketin 2015 yılı toplam karı 23.4 milyar dolarak açıklandı ancak Alphabet, aya yolculuk, Google Fiber, Nest, Project Loon, ve sürücüsüz otomobil projeleri için 3.6 milyar dolarlık bir kayıp yaşamış durumda.




    Beklenildiği gibi Alphabet gelirlerinin büyük bir bölümünü arama devi Google oluşturuyor. Dördüncü çeyrekte kaydedilen toplam 21.3 milyar dolarlık gelirin yaklaşık 19 milyar dolarlık kısmı Google'ın reklam işlerinden gelmiş durumda. Ayrıca şirket geçen yıl toplam 53,600 olan personel sayısının büyüyerek 61,814'e yükseldiğini söylüyor. Finans analistleri ise yükselme eğilimi olduğunu, yeni yapıda şeffaflık arttıkça Alphabet hisselerinin artmaya devam edeceğini ifade ediyorlar.










  • google eline vermiş:)

  • alfabe katili p:)

  • türkiyenin gayri safi yurt içi hasılasının 3/4 ü kadar. memleket iyiye gidiyo elhamdülillah.

  • Ekrem71'den bu habere karşı misilleme haberi bekliyoruz.



    "Apple bilerek ikinciliğe düştü.

    Google hile yaptı.

    Finans dünyası apple'ın değerini yanlış belirliyor"



    Gibi şeyler olur mesela.

  • Apple ürünlerini çok severim ama nedense firma teknoloji geliştirmek yerine eskiyi yeni bişeymiş gibi tanıtma politikası yürütmeye başladı. Yazık. Böyle giderse sonu hiç iyi olmayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Berabere bile kalsalar alfabe sırasıyla 1. olmak için adını alphabet yapan koca yürekli google helal sana :D

  • Ha gayret Apple fan boylari. Standart bir telefona 3,500TL odeyen, 4,000'de oder. Soyleyin Apple'a zam yapsin, tekrar liderlige tasiyin babanizin firmasini.

  • Bu haberi Ekram Abey'in yapmasını beklemek hayal değil ütopya olurdu. Ama Ekram Abey'den en değerliden hiç bahsetmeden, Apple Samsung'dan çoook daha değerli bir şirket haberini ivedi bekliyoruz.

  • O kadar haneli rakamlarda ilk iki şirketin berabere kalabilme ihtimali üzerine birinci olabilmek için Google'ın şirket adını değiştirdiğini ima edenlerede gülmemek elde değil. Her yerimle gülüyorum, siz de gülün gari :)

  • Apple ile ilgili haberlerin iyimser olmasının sebebi şirketin genelde iyimser bir profil çizmesi veya öyle aksettiriyor olması. burada bir editöre saldırmanız hiç yerinde değil. yerli ve yabancı diğer teknoloji sitelerinde de benzer bir durum söz konusu.

    apple yeni teknoloji üretmiyor deniyor genelde ama teknoloji sunumu ile piyasaya yön vermeyi her seferinde başardığı da kabul edilmiyor hiçbir şekilde. ipod, tablet, akıllı telefonu hayatımıza sokan apple olduğu gibi bugün de parmak izi sensörlerinin, telefon renklerinin (gold, pembe), tasarım çizgilerinin, uygulama kullanma alışkanlığının en büyük teşvikçisi apple maalesef. aynı durum pc'ler için de geçerli. ultrabook denen şey macbook air ile başladı. bir çok markanın premium diyeceğiniz cihazlarında macbook pro esintileri görmeniz içten bile değildir.

    fiyat politikalı ve ekosisteme dahil olmak zorunluluğu yüzünden apple tercih etmiyorum ama eleştirirken de insaflı olmak lazım. müşterilerin memnuniyet oranları epey yüksek ve onlarla yarışan kimse yok neredeyse.

    şirket değeri de borsada işlem gören hisse senedi miktarları üzerinden ölçülüyor. apple'ı her türlü sollayacak çok fazla firma var normalde ama borsa da aktif olmadıklarından meydan birkaç firmanın güreş alanına dönüşmüş. kaldı ki yatırımcılar bile kaçıncı sırada olduğunu önemsemiyor. ne kadar kazandıracağına veya kaybettireceğine bakıyor.





  • aramco halka arzi gerceklesince cok uzun seneler boyunca 2-3 kalicak bu sirketler artik 1. lik el degistirdi haberleri goremicez

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten ya google olacaktı ya da samsung
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eulogy

    Ekrem71'den bu habere karşı misilleme haberi bekliyoruz.



    "Apple bilerek ikinciliğe düştü.

    Google hile yaptı.

    Finans dünyası apple'ın değerini yanlış belirliyor"



    Gibi şeyler olur mesela.

    Apple ın ceo sundan açıklama bunlar dış mihrakların işi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eulogy

    Ekrem71'den bu habere karşı misilleme haberi bekliyoruz.



    "Apple bilerek ikinciliğe düştü.

    Google hile yaptı.

    Finans dünyası apple'ın değerini yanlış belirliyor"



    Gibi şeyler olur mesela.

    Kafana takma ekrem herturlu intikamini alir uydurma sallama konusunda uzman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FlyingUnderpants

    Ha gayret Apple fan boylari. Standart bir telefona 3,500TL odeyen, 4,000de oder. Soyleyin Applea zam yapsin, tekrar liderlige tasiyin babanizin firmasini.


    telefona verdiğimiz paranın da bizden çok başkalarını germesi komik doğrusu

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kılıç-61
    Kafana takma ekrem herturlu intikamini alir uydurma sallama konusunda uzman

    Uydurma sallama demeyelim de, kendisinden yorum katma diyelim.

  • Apple'cılar geride kalıyor olmadı şimdi bu hemen size yeni kapitalist oyuncakları üretsinler size seri olarak satın alın. Kırın parçalayın dağıtın yemeğini yapın suda kaynatın motosiklet zincirine bağlayın ne olur diye inceleyin. Elementlerin atomlarını parçalamaktan daha yararlı iphone parçalamak zaten ya.

  • Sabahtan beri bütün teknoloji ve haber sitelerinde bu haber yayınlanınca adamların kimyası bozuldu. Acıyorum valla fanboy olmak ta zor iş kardeşim. Stabilitesi yerlerde sürünen ve paso resetleyen iPhone 6S'i mi savunsun, servise gidip te randevu alamayan yüzlerce kullanıcının serzenişine kulak mı tıkasın, yoksa Apple'ın piyasa değerinin azaldığına mı yansın. Zor işiniz be kardeşim harbiden zor.

  • Apple in nakit parasini eklememisler sirket degerine. Onu ekleseler google filan kalmaz. Haber tarafli ve uydurma.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.