Şimdi Ara

AMD Radeon R9 Fury X2, dünyanın en hızlısı olmaya geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AMD Radeon R9 Fury X2, dünyanın en hızlısı olmaya geliyor





    AMD'nin güç tutkunlarına yönelik olarak hazırladığı çift Fiji grafik birimli Radeon R9 Fury X2, henüz kesin bir çıkış tarihine kavuşmuş değil. Bununla birlikte AMD, heyecanı yüksek tutmak adına kart ile ilgili bilgiler vermeye devam ediyor. Bu kez performans değerleri ortaya çıktı.




    Gemini kod adlı Radeon R9 Fury X2, Lisa Su'nun da üzerinde durduğu bir ekran kartı ve Radeon R9 295X2'nin yerini alacak. Kart hem HBM bellek kullanan hem de Fiji mimarisini temel alan dördüncü ekran kartı. Çift grafik birimi olduğu için herşeyin ikiye katlandığı kartta 8192 Stream işlemcisi bulunuyor. 128 adet GCN işlem birimi yanında, 128 ROP ve 512 desen haritalama birimi yer alıyor. 




    1000MHz'e kadar saat frekansı olan kart 2x4GB olmak üzere toplamda 8GB HBM bellek barındırıyor. Toplam bellek bant genişliği ise bu sayede 1Tbps değerine erişebiliyor. Kartta ayrıca sıvı soğutma, 375Watt ısıl tasarım gücü gibi diğer ayrıntılar yer alacak. 








    AMD yöneticisi Roy Taylor, Radeon R9 Fury X2 ekran kartının 12TFLOPS SP performans seviyesine ulaşacağını ve dünyanın en hızlı GPU çözümü olacağını belirtiyor. Radeon R9 295X2 ekran kartının performansı ise 11.5TFLOPS seviyesindeydi. Ayrıca kart 500W ısıl tasarım gücüne sahipti. Bu bakımdan Radeon R9 Fury X2, daha düşük enerji tüketiminde bir miktar daha iyi performans değerlerine ulaşmayı başarıyor. 




    AMD, yeni canavarı ile ilgili yeni bilgileri VRLA Winter Expo sanal gerçeklik fuarında paylaştı. Fuarda ayrıca Falcon Northwest üreticisine ait Tiki bilgisayar kasası da görücüye çıktı. Radeon R9 Fury X2 ekran kartının kullanıldığı kasa, dünyanın en güçlü küçük bilgisayar kasası olma ünvanına sahip. Bu sistemin de ne zaman piyasaya çıkacağı bilinmiyor. 

     







  • AMD'nin yeni ürün haberleri beni sevindirse de,şirket olarak yıl sonu kazanç oranları yüzlerini güldürmüyor.Demek ki sadece yeni donanım,mimari,tasarım ve ''fiyat'' kar anlamında etki etmiyor,ayrıca son kullanıcıyı memnun edecek güncellemeler ile stabil kullanımı sağlamak da önemli bir etken.Yoksa kullanıcı 100-150 dolar fazla verir kafam rahat olsun Nvidia kart alayım diyor,işte bu düşünceyi değiştirmek gerekli AMD için.

  • kımyasal kullanıcısına yanıt
    Boyle bir karti 300w in uzerinde urettigi surece bunu basaramayacgi kesin.
    Fiyat anlaminda rekabet eden bir firmaydi.
    Orta ust seviyede bir seyler yapabildiginde uzledigi fiyat politikasi ortada.
    Amd nin bu saatten sonra kredisi kalmamistir.
    Gerek cpu gereksede gpu tarafinda adeta kumar oynayacak..
    Elinden gelenin en iyisini yapip ya tamam ya devami uygulayacak.
    Basarabilirse keainlikle zen alacak kullanicilardan biri oldugumu soyleyebilirim.
    12tf luk kartin var ve sen hala kullaniciyi driver ve yazilimda devrim yapacaginini soyleyerek zaman kazanmaya calisiyorsan tuketici tokatini coktan haketmissin demektir.
    Velhasil surda fazla zaman kalmadi.
    7marim ortaya bir seyler cikarabilir ve Nvitel den bizi bir nebze kurtarabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E tabi 375W ile 12TFLOPS baya iyimiş. Piyango falan çıkarsa alırım hemen, çıkmazsa 2-3 sene en az beklemek lazım :) Tabi bir de sadece yılbaşından yılbaşına piyango alıyor olmam olasılığı baya düşürüyordur.

  • Kusura bakmasınlar ama yemezler. Bu sene ki Crossfire profili rezilliklerini gördükten sonra Amd'den çift gpulu çözümlere karşıyım. İstediği kadar sağlam hardware e sahip olsun, adam gibi driver desteği-crossfire profilleri sağlayamadıktan sonra hikaye..

  • Bu kart tek gpu gibi mi yoksa crossfire gibi mi çalışacak? Oyun desteklemiyorsa sadece bir gpu mu kullanılacak ikinci duruma göre?

  • Bu kadar güçlü ve ısınan bir kartı ha kasaya takıp çalıştırmışsın ha kasayı benzin döküp yakmışsın bi farkı yok. Pci–e x16 soketini kasadan dışarıya taşımanın bir yolu yokmu? Kasa dışında iki fanla mis gibi çalışır bu kart aslında. Bi ara laptoplar için böyle bişeyler yapmışlardı ama o sistem farklı bir bağlantı arayüzü gerektiriyordu yanılmıyorsam. Bu arada kart canavar, muhtemelen fiyatı da canavar olur.

  • 2 gpu kullanarak bu değerleri yakalaması heyecan verici değil. Polaris tek gpu ile bu değerleri yakalasın bir başarı sayalım. Adamlar sanırım bir gelişme gösteremiyor dayıyorlar çift gpuyu

  • Şu an aldığınız nvidia kartlarla sanal gerçeklik deneyimini ne kadar iyi alacaksınız?

    AMD sanal gerçekliğe oynamanın derdinde. İşlem gücünü bu yüzden yükseltiyor.

    Ayrıca piyasayı forumdan ibaret saymanız da ayrı gülünç. Millet işlemcide intel tercih ediyor ama ekran kartında amd alıyorlar.

    Şu aslı astarı olmayan sürücü muhabbetiniz de baydı artık. Bir ben mi sağlıklı kullanıyorum anlamıyorum ki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KalemKolik

    2 gpu kullanarak bu değerleri yakalaması heyecan verici değil. Polaris tek gpu ile bu değerleri yakalasın bir başarı sayalım. Adamlar sanırım bir gelişme gösteremiyor dayıyorlar çift gpuyu

    Tek karta çift GPU yapması ve bu gpunun stabil çalışması büyük başarıdır. Bana hd 5950 çıktığında nvidia neden çift gpulu ekran kartı uretemedi bir açıklar misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umarım hayal kırıklığı olmaz

  • 8k destekli oculus rift ancak bu kartla istenilene yakın performans verie, bakın istenen demiyorum istenene yakın diyorum ayrıca böyle bir karta 375w nin çok iyi olduğunu düşünüyorum. Testler gelsin görürüz ama normal oyunlarda 300ün üzerine pwk çıkma sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kart dunyanin en hizlisi olacak ama dunyanin en pahalisi'da olma ihtimali cok yuksek :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya arkadaş ben şu 4 gb ram i anlamıyorum yaa. bu kadar olmaz ya. son çıkan tomb raider bile 4 gb ramde dar boğaz yapıyor. 6 gb ile az bu devirde. bu kart için 2x8 gb olmalıydı vram miktarı. insanlar bu kadar keriz yerine konamaz ya.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.