Şimdi Ara

Tecil bitiyor,çürük raporu ve askerlik ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 14/02 tarihinde 2 senelik tecilim bitiyor :( Lisans mezunuyum.
    98 senesinde beyin kanaması sonrası ağır bir ameliyat geçirdim. Kütüğüm ikamet ettiğim il dışı. (Ankara-G.antep)
    Askerlik şubesine gidip ne gibi işlemler yaptırmam lazım,istenen evraklar nelerdir ?
    Yazılanlara göre GATA ya sevk edecekler sonrası muamma.. Tecil bitimine 2 hafta kaldığı için sorun yaşarmıyım ?



  • Kafanda kac
    Dikis var eger 6 cm
    Den fazla
    Ise kirik
    Curuksun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pavlus P kullanıcısına yanıt
    dikiş sayısını bilmiyorum.. kendim ölçtüğümde 11cm en 7cm boy çıkıyor..
  • Cevaplar için teşekkürler.

    Yaşadıklarımı tek tek yazayım ilerleyen zamanda belki bir arkadaşa yardımım dokunur, eksik evrak getir götür yapmaktan kurtulur :)

    Bugün (01.02.2016) Mamak ASAL daire Başkanlığına gittim. İnanılmaz yoğunluk vardı 13.30 da içeri girdim 16.50 de işim bitmişti. Ortalama 3.30 saat sıra bekledim..(sıra çok ağır ilerliyor dışarda eş-dost varsa gezmelerini önerebilirsiniz, telefonla içeri girmek yasak) Evrak işlemleri git gel dahil herşey 20 dk sürdü.. :))
    14 şubatta tecilim biteceği için ilgilenen görevli mayıs celbine katılacağımı söyledi ve tecilimi dilekce(form) doldurarak bozmamı istedi. Doldurdum formu ve hastaneye sevk istediğimi belirterek evrak işlerini başlattı daha sonra kantinin yanındaki doktora yönlendirdi ( tabii bu arada başcavuşa ilgili evrakları imzalatıyoruz ).
    Doktor odasına girdiğimde bankoda bekleyen görevli asker hemen boy-kilo ölçümü yapıp başcavuşun imzaladığı kağıtlara yazdı. Doktor bir hastalığım,ameliyatım olup olmadığını sordu bende ameliyatım ile ilgili raporumu gösterdim direk ''Beyin Cerrahisine'' sevk etti. (doktorda işim ortalama 4dk sürdü) daha sonra ilgili memura doktorun sevk mühürlü kağıdı götürdüm ve MEVKİ Askeri hastanesine sevkimi onayladı(bu arada başcavuşa yine evrakları imzalatıyorum ) verilen sevk 3 gün geçerli olduğunu geç kalmadan gitmemi söyledi görevli arkadaş.
    Ayrıca hastane sonrası çıkan sonuç raporundan sonra tekrar ASAL daire bşk. gelmemi ve geliyorken üniversite transkript(not dökümü) aslı ve fotokopisini getirmemi söyledi.


    Tecil bozarken ve hastaneye sevk ederken ASAL Daire Bşk. ilgili arkadaşın benden istediği evraklar;

    - 3 tane vesikalık resim
    - 3 tane nufüs kağıdı fotokopisi ve aslı
    - Hastane sonrası raporla birlikte not dökümü aslı ve fotokopisi ( miktar belirtmedi siz 2-3 tane çektirin her ihtimale karşı )




  • Dikis yuzunden curuksun sen
  • çürük mürük diyen arkadaşlara bakma hemen. öyle kolay vermıyorlar hele şuanki durumlarda muamma. hastalıgına, riskine, devam edebilirlik veya spordan muaf vs. sen muaynede doktora detaylıca güzelce anlat askeri hastane sevkin için zaten oraya yazar ya askeri hastaneye sevkin cıkar en kötü acemilikte durumunu orada revirde ki doktora açıklarsın ya tegmen ya yüzbası felan olurlar onlar seni muhakkak sevk eder. kontrollerin yapılır askeri hastanede detaylıca;

    eğer risk altında isen TSK'ya göre direkt Heyete cıkarırlar 1-2 güne. heyette sadece evragına imza atılıor her taraf askeri doktor ve birliğine gidip eşyalarını alıp fıyy eve :)
  • Mevki Hastanesindeki doktor izine çıktığından dolayı oradakiler GATA ya sevk ettiler.
    Saat 10.30 da GATA daydım. Sıramı aldım ve beklemeye başladım.. Sırada zar zor ilk 10 içine girdim :) derken öğle arası geldi..
    Kendi kendime tahmini 1 saate işim biter diyorum.. Polikilinik açılır açılmaz 10. sıram 27. oluverdi. Ben şok.
    Gazi-engelli-Tsk personeli/yakını-65 yaş ve randevulu hasta durumundan benim sıram kaymıştı.. (gidecek arkadaşlar bunu göz önünde bulundursun)
    10.30 da girdiğim GATA dan öğleden sonra 16.50 de çıktım..
    Muayenedeki doktora raporumu gösterdim,durumu anlattım ve tomografiye sevk etti. (doktorda işim 5dk sürdü) Tomografi için sıra aldım ve 8 gün sonrasına sıra verdi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.