Şimdi Ara

Google'dan drone'lar ile 5G interneti yayma projesi: Skybender

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google'dan drone'lar ile 5G interneti yayma projesi: Skybender 

    Teknoloji devleri interneti geniş kitlelere ulaştırmak için çalışmalara devam ediyor. Google, Facebook gibi şirketlerin yanı sıra bir çok şirket iha ve drone benzeri cihazlarla interneti yaygın olarak sunmayı amaçlıyor. Daha önce Project Loon ile interneti balonla yaymak için çalışan Google bu kez drone'ları tercih etmiş durumda.



    Skybender adındaki yeni projede 5G altyapısı oluşmasında önemli bir role sahip olacak.The Guardian'a göre ABD'nin New Mexico eyaletindeki büyük bir uçuş üssünü kiralayan Google testlere başladı bile. Şimdilik projede interneti tam anlamıyla yayma konusunda bazı aksaklıklar yaşansa da Google'ın bu sorunları çözmek için çalıştığı belirtiliyor.

     

    Proje aniden internet bağlantısı kesilen bölgelere destek olmak için de kullanılabilir. Doğal afetler sonucunda şehir şebekelerinin hizmet verememesi, veya herhangi bir bölgede mahsur kalan bir grup insanın iletişim ihtiyaçlarını karşılayamaması gibi senaryolar internet dağıtan drone'lar sayesinde çözülebilir. Bir çok firmanın yatırım yaptığı bu alan gelecekte nasıl şekillenecek merak konusu.

     

     







  • başta çok gereksiz düşündüm ama doğal afetlerde gerçekten çok işe yarar türkiyede 4.5g yayan dronelar yapmalı

  • Bizde adamlar dronla beleş internet verse yok rekabete aykırı, yok verdiği internet yeteri kadar sansürlenmemiş, nerde AK Kotası bu internetin falan der vururlar o dronu.

  • haydalar olsun çok güzel yanlız bu sistem ya
  • Arkadaşımın köyüne geldim. Yeni geldiğim Vodafone E çekiyor. Dalga geçtiğimiz avea daha iyi çekiyor...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: patren

    başta çok gereksiz düşündüm ama doğal afetlerde gerçekten çok işe yarar türkiyede 4.5g yayan dronelar yapmalı

    Hocam bu proje bizde 5.6 G dönemine anca yetişir :-)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkcell,Türk Telekom,Vodafone gibi belirli klişeler üzerinden hizmet veren şirketlere alternatif olacak ve yüksek irtifa+uzun uçuş ömürlü dronlar ile 5g internet hizmeti verecek bir operatör piyasada olsa rekabet iyice kızışır.

  • 42 saniyelik videoyu 2 dakikada izledikten sonra adil kota fahiş fiyatlı olduktan sonra ne anladım o internete
  • 5 sene olmadı 15 sene içinde gökyüzü teknolojileri(uydu, drone vs.) üzerinden kablosuz internet ücretsiz bir şekilde kesinlikle tüm dünyaya servis edilecektir.

    Bunun üzerinde çalışan birçok firma var. Dünya nüfusunun hala çoğunluk bir kısmı internete ulaşamıyor. Bu kalan kesimide ulaştırmak için ellerinden geleni yapacaklardır. TV nasıl uydudan ücretsiz izleniyorsa, internette teknoloji geliştikçe coğrafi sınır olmadan ücretsiz kullanılabilecek. Bunu birazda interneti tek elden kontrol etmek ve firmalar rekabet gücü elde edebilmek için istiyorlar. Bu işin öncüleri arasında Google başı çekecektir. Sonrasında Spacex uzay tecrübesi ile uydu üzerinden 2020 'li yıllarda bu servisi başlatma hedefi var. Samsung'da uydu üzerinden buna yönelik bir proje hazırlamıştı.

    Mevcut telekom operatörleri kapasite-hız-ürün çeşitliliği bakımından fark oluşturamazlarsa 10 sene içerisinde işleri zorlaşacak gibi görünüyor. Bu ücretsiz internette ilk başlarda kullanıcılara bir data limiti getirilebilir. Düşük hızlarda sınırsızda yapabilirler. Ama her ne olursa olsun telekomcuların istemeyeceği bir geleceğe doğru gidiyor ve bu işlerin arkasında dünya devleri var.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.