Şimdi Ara

oda termostatı 24 gösteriyor ama ev serin?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
19.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, evimde buderus gb062 yoguşmalı kombi ve buna bağlı ht 300 kablosuz oda termostatı var. Kombim 50 dereceye ayarlı termostat ise 24 dereceye. Termostat göstergesi 23,5 olunca kombi çalışıyor, 24,5 olunca kombi duruyor. Ama bana ev 24 derece değilde daha serin gibi geliyor. Acaba bu termostat mı yanlış diyerek gittim arzumun oda sıcaklığını ölçen saatini aldım termostatın yanına koydum o da aynı dereceyi gösteriyor. Yerini değiştirdim ikisinin de odanın başka yerlerine koydum değişen bir şey olmadı. Evim yeni daha eylül başında taşındık, yalıtımı falan güzel. Bu konu ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZoMbEi -- 31 Ocak 2016; 9:07:29 >



  • Bu sorunu bende hissediyorum.Acaba bizim vücutta mı sıkıntı var 😀
    Ustalardan yardım bekliyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ZoMbEi Z kullanıcısına yanıt
    Oda termostatını yenimi bağladınız yada daha önce sıkıntı yokken yenimi sorun çıktı.Eğer yeri yanlış olabilir veya termostatı etkileyen petek , televizyon veya başka bir elektronik veya ısı veren bir cihazlara yakındır yada istenilen yükseklikte değildir.
  • 3 aydır kullanıyoruz, yerini değiştirdim ama değişen birşey olmadı, herhangi bir ısı kaynağına yakın da değil.Hatta olması gerekenden daha alcak yükseklite. Bazı arkadaşlar yeni bina olduğu için bu şekilde olabileceğini söylediler ama bilemedim...
  • ZoMbEi Z kullanıcısına yanıt
    Yeni bina oldugu icin tuketim artar..fakat 24 derece dogru olculuyorsa soguk hissettirmemesi lazim..tabi bunye bu isiyi nasil algilar bilmiyorum..kendim 22,5 ile 23 arasi isiniyorum ve alt katim bos, buna ragmen usume hissi hic hissetmedim..tabi hanimda biraz soguk oldugunu soylemiyorda degil..tamamen bunyenin nasil hissettigiyle alakali.

    Ht300 0,5 derece hassasiyetli oldugu icin 1 derecelik dalgalanma yapiyor, bu yuzden usume ve isinma dalgalanmasi olur.belki sizi buda etkiliyor olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • WinPeAcE kullanıcısına yanıt
    Psikolojik olarak üşüme hissi yaşıyorsunuz.
  • Ne psikolojiymiş bi türlü istediğimiz sıcaklığı hissedemedik :D
  • termostatın dogru ölçüm yaptıgından emin olun
  • Benim de aynı şekilde sorunum var trz200 kablolu oda termostatim 22.5 a ayarlı iken saatte bulunan digital gösterge 20.7 arzum isi nem ölçer 22 yi gösteriyor hangisi doğru bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende arzum oda sıcaklığını ölçen saatte oda termostatı aynı sıcaklığı gösteriyor. Ama ev 24 derece değilmiş gibi geliyor, kafamı kurcalayan nokta bu işte.
  • Hocam yazdıklarınıza bakılırsa, bence oda sıcaklığında bir sıkıntı yok, sıkıntı bence sizin sıcağı çok sevmenizde. Ülkemizin Adana, antep, urfa vs. gibi güney illerinde yaşayan vatandaşlarımız yaz mevsiminin aşırı sıcak geçmesinden dolayı sıcakla pek haşır neşir oluyorlar. Örneğin benim kayınvalideler antep de, İstanbula bize geliyorlar, benim salon 24 derece olmasına rağmen üşüyorlar. Alışmışlar merkezi sistemde çayır çayır yanmaya, evleri 28 29 dereceden aşağı değil, bizde üşüyorlar. Ben onların evde odadaki peteği kapatıp, pencere açıyorum. Cehennem gibi geliyor bana ev.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başka bir termometre ile yan yana koyarak termostatınızı bilgileri doğrulayabilirsiniz

    bizim evde 3 tane farklı termometre var arada kontrol ederim
  • Oda termostatı ısınma problemi genelde bu peteklerin soğumasıdır buda derece 24 de olsa soğuk hissederseniz petekler devamlı ısı yaymadığından soğuk hissettiriyor bende bundan dolayı çok denemelerde normal şartlara döndüm bir türlü ısındığımızı anlamıyorsunuz ancak ve ancak yalıtımlı iyi bir evde iseniz bu sorun olmuyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: computeron

    Oda termostatı ısınma problemi genelde bu peteklerin soğumasıdır buda derece 24 de olsa soğuk hissederseniz petekler devamlı ısı yaymadığından soğuk hissettiriyor bende bundan dolayı çok denemelerde normal şartlara döndüm bir türlü ısındığımızı anlamıyorsunuz ancak ve ancak yalıtımlı iyi bir evde iseniz bu sorun olmuyor..

    ben de sizinle aynı göruşteyım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: computeron

    Oda termostatı ısınma problemi genelde bu peteklerin soğumasıdır buda derece 24 de olsa soğuk hissederseniz petekler devamlı ısı yaymadığından soğuk hissettiriyor bende bundan dolayı çok denemelerde normal şartlara döndüm bir türlü ısındığımızı anlamıyorsunuz ancak ve ancak yalıtımlı iyi bir evde iseniz bu sorun olmuyor..

    bu mantıklı geldi bana, tşkler...
  • Bildiğiniz gibi gerçek sıcaklık ve hissedilen sıcaklık tabirleri vardır.Arkadaşların maruz kaldığı olay budur.Yalıtımı kötü evlerde ısı içerideki hava ile duvarlardaki ısı farklılıkları bir hava akımı oluşturmakta ve bu hissedilen sıcaklığı düşürüyor.
    Termometrelerin göstergelerine gelince de bir kaç bilgi vereyim.

    Ölçülen değerlerin farklılıklarını sıralarsak

    1.Hele ki ısı yalıtımı kötü evlerde termometrelerin farklı yerlerde bulunmaları farlı derece göstermeleri doğaldır

    Aynı yerdeki termometrelerin farklı değer göstermesi ise

    2.Dijital termometrelerin lineer olmamalarından.Bunu açarsak örnek olarak bir termometre 20 dereceyi doğru gösterirken sıcaklık 24 olunca aynı doğruluğu gösteremiyor.Bu kullanılan dijital sıcaklık sensörlerinin kalitesine ve sıcaklık bilgisini işleyen devrenin tasarımına bağlıdır.
    Son zamanda piyasada ucuz termometre bolluğuna paralel sıcaklık bilgisi bolluğunu da görmüş oluyoruz.

    3.Dijital termometrelerin diğer farklı gösteriminin nedenlerinin biride örnekleme zamanlarının farklılığı.Yine örneğe gelirsek.Bir termometre sıcaklık bilgisini ekrana 5 saniyede bir yansıtırken diğeri 1 dakikada yansıtabiliyor.Ne yazık ki çoğu i termometrelerin özelliklerinde bu bilgi verilmiyor.




  • Ht 300 kullanıyorum, ne zaman açmak istesem cihaz ekranında sıcaklık 25-30 arasında gidip geliyor, ki mümkün değil oda 22-23 anca, pil eski sayılmaz

    neden olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.