Şimdi Ara

Güneş enerjisi ile 2 dakika içinde ısıtmayı başaran ceket

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Güneş enerjisi ile 2 dakika içinde ısıtmayı başaran ceket

    ThermalTech, güneşin UV ışınlarını vücudunuz için ısıya dönüştürebilen akıllı kumaş teknolojisine sahip dünyanın ilk güneş enerjili akıllı ceket modelini geliştirdi. Giysinin dış yüzeyi ve astarı arasında yer alan paslanmaz çelik iplikten yapılmış "akıllı" kumaş katmanı güneş enerjisini emerek sadece iki dakika içersinde yaklaşık 10 derecelik bir ısı üretebiliyor. Bu özel kumaş ısı depolama özelliğinin yanı sıra hafif, ince ve su geçirmez olacak şekilde tasarlanmış durumda.



    ThermalTech, ceketin ağırlığının kullanıcıya en fazla 1.3 kg. yük bindireceğini ve çamaşır makinesinde yıkanabileceğini söylüyor. Şirket aynı kumaşın kullanıldığı pantolon ve gömlek tasarımlarının da olduğunu ancak ilk olarak ceket sunmayı tercih ettiklerini ifade ediyor.

     

    Güneş enerjisi ile 2 dakika içinde ısıtmayı başaran ceket 



    Hem bay hem de bayanlar için sunulan güneş enerjili akıllı ceketin çeşitli sıcaklıklar için toplamda üç farklı stili mevcut. "Street" modeli şehir ortamında gündelik olarak kullanılabilecek bir model olarak dikkat çekiyor. "Explorer" ise kamp, yürüyüş ve balıkçılık için kullanılabilecek şekilde dizayn edilmiş. Zorlu hava koşulları için üretilmiş ekstra malzemeden oluşan "Extreme" modelinin ise dağcılık gibi aktiviteler için ideal olduğu belirtiliyor.

     

    Güneş enerjisi ile 2 dakika içinde ısıtmayı başaran ceket




    IndieGoGo fonlama platformunda finanse edilmeyi bekleyen dünyanın ilk güneş enerjili akıllı ceketi gerekli desteği bulduğu taktirde 2016 Ağustos ayında satışa sunulacak. Ceketin "Street" modelini 149 dolar + kargo ücretiyle satın alabileceğiniz gibi Explorer ve Extreme gibi daha ağır versiyonlar için sırasıyla 10 ve 20 dolar daha fazla ödemeniz gerekecek.

     







  • Corabi varmi bunun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakcoskunofficial -- 28 Ocak 2016; 23:26:25 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakcoskunofficial

    Corabi varmi bunun

    Dışarda çorapla mi dolasacaksın. Gunes görmesi lazım ısının oluşması için
  • Sonra bizde vay efendim dünyanın birinci veya ikinci tekstil ürünleri üreten ülkesiyiz diye geçiniriz.. Adamlar yapıyor kardeşim. helal olsun tebrik ederim. Çok iyi düşünmüşler..

  • Thermal tech ise fanlari gürültülü olur diye bir şüpheyle girdim habere. .

    Edit : thermal take çağrışımi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frostburn -- 29 Ocak 2016; 0:06:03 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekin-71

    quote:

    Orijinalden alıntı: burakcoskunofficial Corabi varmi bunun
    Dışarda çorapla mi dolasacaksın. Gunes görmesi lazım ısının oluşması için


    Ayakkabısı yapılabilir.

  • Asker için iyi bir teçhizat, güneşsiz ortamda da devamlılığı sağlanırsa güzel ürün olur. Bizimkilerinde yapması lazım böyle şeyleri...

  • Normal bir ceket de giyildiğinde 2 dk içinde ısıtıyor zaar.

    Aşırı soğuk yerlerde belki bir faydası olur da her türlü ilk aşamada üşüyüp sonra ısınıyorsun. Bu arada Güneş battığında etkisiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence işe yarayacak birşey olmuş tebrik etmek lazım...

  • Faydali bir teknolji . Karliligi dusurup yayginlasmasi ile insanliga hayirli olacaktir yoksa belli bir kesimin konforu icin kalir gider ...

  • Askerlerin montlarını bunlardan yapmak lazım. kış operasyonları ya da uzun soğuk cephe savaşları için çok iyi olur.

  • birde otobüsün içinde yanmaya başlarsa büyük sıkıntı

  • Yaygınlaşsa çok güzel olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • solar enerji ile uğraşan bir insan olarak söyleyebilirim ki böyle ceketler için en az 30-40 sene daha beklememiz gerekiyor.
    şimdilik güneş enerjisi mikro miktarlarda kendini amorte edemiyor.anca kaliforniyadaki gibi büyük solar parklar kurmak lazım.
    bunlar sadece prototip
  • Bende pilli çorap vardı 12V ile çalışan.. her bir teke bir pil takıyodum askerde çok faydasını gördüm güneydoğuda kışın.. Sıcacık oluyodu ve goretex bot da olsa -40larda ısınamayan ayaklarımı sıcacık yapıyodu geceleri.. 10 yıl geçti üstünden..bu montlar daha yeni çıkıyo.. Bu demek oluyoki çok ötesinde bir teknoloji var şuan özel kuvvetlerin nasanın kullandığı ve artıkları değerlendiriyorlar...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.