valla sen bu işten anlayan biri olarak meridian'in ses kalitesini elite pro seviyesinde olarak kabul ediyorsan o zaman zaten almaya deymez meridian'i, keza xtreme music ile elite pro arasında çip farklılığı olmasına rağmen dinleyenler seste fark olmadığını söylüyor(gerçi o hangi sistemle dinlendiğine de bakar ama bu yorumu bir değil birkaç kişiden duydum), o zaman xtreme music=meridian oluyor. bir de bu yorumlara fazla duygusal yaklaşmamak lazım, o çok etkilendiğini belirten adam onboard sesten geçmiş meridian'e, e zaten aynı hissi onboard'dan x-fi'a geçen de yaşıyor.
ya X-fi yazılım ve oyunda fark eder.. yazılımı ve ayarları göze hitap ediyo ayrıca ayar seçenği baya iyi.. ama ben oyun oynamıyorum.. nerdeyse pc başında oturduğum her dakika mp3 dinliyorum ve 22" LCD aldıktan somnra çok daha fazla film izlicem..
b u yüzden er -geç x-meridian a sahip olmam gerekiyo.. helal olsuın.. daha iyisi varrsa X-fi dan .. audigy 2 zs den.. gidip onu alıcamm ! tabi yurtdışından getirtebilirsem..
valla sen bu işten anlayan biri olarak meridian'in ses kalitesini elite pro seviyesinde olarak kabul ediyorsan o zaman zaten almaya deymez meridian'i, keza xtreme music ile elite pro arasında çip farklılığı olmasına rağmen dinleyenler seste fark olmadığını söylüyor(gerçi o hangi sistemle dinlendiğine de bakar ama bu yorumu bir değil birkaç kişiden duydum), o zaman xtreme music=meridian oluyor. bir de bu yorumlara fazla duygusal yaklaşmamak lazım, o çok etkilendiğini belirten adam onboard sesten geçmiş meridian'e, e zaten aynı hissi onboard'dan x-fi'a geçen de yaşıyor.
duygusallıkla pek alakası yok. x-fi'nin hakkını da yemiyorum. ya daha iyi ses kalitesi ya da daha yetenekli bir işlemci. ben olması gerekenin daha iyi ses olduğunu düşünüyorum. hifi dünyasındaki herşey "daha iyi, daha da gerçeğe yakın ses" elde etmeye yöneliktir. bu prensiple hareket etmenin daha doğru olduğunu düşünüyorum.
İtiraf etmem gerekirse Elite Pro kıyaslaması aslında yanlış oldu. niyetim Creative'nin ulaşmaya çalıştığı en üst modelindeki ses kalitesinin zaten bu kartla çoktan ulaşılmış olduğu idi. sonuçta müzik ve filmle daha çok zaman geçirenler için de öncelik ses kalitesi için olacağından, bahsini ettiğim kartların seçim için çok daha uygun olacağı sonucu ortaya çıkıyor. bu bu kartlarla hiç oyun oynanmayacağı anlamına da gelmiyor. daha da gelişmiş sürücülerle oyun performansı bekleneni aratmayabilir.
valla ben X-fi elite pro da fazladan ram de olsa.. normal X-fi ile arasında ses kalitesi farkı olacağını hiç zannetmiyorum...
daha Audigy 2 zs ile X-Fi arasında ses kalitesi farkı old. u bile belli değilken...
Audigy2zs ile x-fi arasında belirgin bir şekilde fark vardır iki kartıda kullandım, sadece elite-pro modelinde akm converter kullanmış creative bazı kullanıcılar elite-pro'nun sesin diğer x-fi' lerden daha iyi olduğunu ve bunu hissettiklerini söylüyorlar yabancı forumlardan okduğum kadarı ile
duygusallıkla pek alakası yok. x-fi'nin hakkını da yemiyorum. ya daha iyi ses kalitesi ya da daha yetenekli bir işlemci. ben olması gerekenin daha iyi ses olduğunu düşünüyorum. hifi dünyasındaki herşey "daha iyi, daha da gerçeğe yakın ses" elde etmeye yöneliktir. bu prensiple hareket etmenin daha doğru olduğunu düşünüyorum.
İtiraf etmem gerekirse Elite Pro kıyaslaması aslında yanlış oldu. niyetim Creative'nin ulaşmaya çalıştığı en üst modelindeki ses kalitesinin zaten bu kartla çoktan ulaşılmış olduğu idi. sonuçta müzik ve filmle daha çok zaman geçirenler için de öncelik ses kalitesi için olacağından, bahsini ettiğim kartların seçim için çok daha uygun olacağı sonucu ortaya çıkıyor. bu bu kartlarla hiç oyun oynanmayacağı anlamına da gelmiyor. daha da gelişmiş sürücülerle oyun performansı bekleneni aratmayabilir.
peki acaba ddigital ve dts eksikliği hakkında ne dersin? sonuçta çözmediğini okudum. bunu biraz daha açar mısın gerçi yukarda biraz giriş yapmıştın ama açıklarsan anlarım herhalde. bir de acaba multimedya setlerle ne derece belli olur bu fark, dark sormuştu ya, aynısını ben de merak ediyorum, megaworks ile acaba ne kadar belli olur bu fark, buna dair bir yoruma rastlayan var mı, bir de o değişen opamplar sanıyorum 4 tane, tanesi ne kadar onların, bilen var mı?
Bilmeyen ve bilmediğini bilmeyen bir aptaldır. Ondan sakının. Bilmeyen ve bilmediğini bilen bir öğrencidir. Ona öğretin. Bilen ve bildiğini bilmeyen uykudadır. Onu uyandırın. Bilen ve bildiğini bilen akıllıdır. Onu izleyin. Çin Atasözü
Siteden alıntı: Without doubt the best PC audio product we have tested in the Driver Heaven Labs.
quote:
juniorx
peki acaba ddigital ve dts eksikliği hakkında ne dersin? sonuçta çözmediğini okudum. bunu biraz daha açar mısın gerçi yukarda biraz giriş yapmıştın ama açıklarsan anlarım herhalde. bir de acaba multimedya setlerle ne derece belli olur bu fark, dark sormuştu ya, aynısını ben de merak ediyorum, megaworks ile acaba ne kadar belli olur bu fark, buna dair bir yoruma rastlayan var mı, bir de o değişen opamplar sanıyorum 4 tane, tanesi ne kadar onların, bilen var mı?
dd ve dts eksikliği yok. ac3 datanın kanallara (yani 5.1 veya 6.1 veya 7.1) ayrılma işlemi driver tarafından yapılıyor sadece. kanallara ayrılan ac3 data yinde AKM daclar tarafından decode ediliyor, önemli olan kısım burası yani kanallara ayrılan datanın gerçek sese dönüşme aşaması.
bunları yazarken karta gönüllü tayin edilmiş vekil avukat pozisyonunda olmaya da niyetim yok açıkçası. dd ve dts decodingi hw ile yapmaması eksiklik olarak nitelenebilir, buna itirazım yok. İşin pratiğine baktığımızda eksiklik olarak kartın hanesine ekleyeceğimiz bu durum sonuç olarak pek de "eksiklik" olarak karşımıza çıkmıyor. ayrıca ciddi sitelerde review larını okuduğumda bu durumu eksikilik olarak niteleyen bir şeye rasladığımı da hatırlamıyorum. binlerce dolara satılan prof. ses kartlarında da "hw dd/dts decoding" özelliğinin eklendiğini görmedim.
kullandığın çok kanallı sete spdif ile bağlantı yapmıyorsan, yani ses kartını gerçek anlamda "ses üretmek" amacıyla kullanıyorsan, kart da bu işi hakkını vererek yapıyorsa, burada bir düşün derim. Piyasada satılan hiçbir kallavi DD/DTS receiverda AKM4396 tarzı bir "high-end" dac kullanıldığını sanmıyorum.
turkeyforum'da hifi cihazları modlayan bir arkadaş buldum ona pm ile ulaştım bana opamp çiplere bakacağını söylemiş. ayrıca aynı opa2134 çiplerini sony'nin cd playerlarına takan başka bir arkadaşa rastladım. büyük ihtimalle çipleri bulmak, özellikle istanbulda oturanlar için, X-meridian'ı bulmaktan daha kolay olacaktır. fiyatları hakında bir bilgim yok. çip başına 4 dolar civarında bir maliyet getirebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terranigma -- 10 Ocak 2007; 0:13:08 >
valla ben X-fi elite pro da fazladan ram de olsa.. normal X-fi ile arasında ses kalitesi farkı olacağını hiç zannetmiyorum...
daha Audigy 2 zs ile X-Fi arasında ses kalitesi farkı old. u bile belli değilken...
Audigy2zs ile x-fi arasında belirgin bir şekilde fark vardır iki kartıda kullandım, sadece elite-pro modelinde akm converter kullanmış creative bazı kullanıcılar elite-pro'nun sesin diğer x-fi' lerden daha iyi olduğunu ve bunu hissettiklerini söylüyorlar yabancı forumlardan okduğum kadarı ile
sen fark var diyosun audigy 2 zs ve X-fi arasında hoş ne güzel de.. fark yok diyenler de baya var.. ve affanın incelemesi başta olmak üzere
quote:
Orjinalden alıntı: ilkerinanç
ses mod konusunda en iyi sitelerden biri olan Driverheaven sitesi Auzentech Auzen X-MERIDIAN 7.1 incelemesi yapmış,merak edenler buyursun...
Orjinalden alıntı: helsloot Audigy2zs ile x-fi arasında belirgin bir şekilde fark vardır iki kartıda kullandım, sadece elite-pro modelinde akm converter kullanmış creative bazı kullanıcılar elite-pro'nun sesin diğer x-fi' lerden daha iyi olduğunu ve bunu hissettiklerini söylüyorlar yabancı forumlardan okduğum kadarı ile
elite pro'da kullanılan AKM çip codec değil, AK5394 analog-to-digital converter'dir. yani line-in 'deki harici analog sesi dijital olarak kaydetmek için kullanılan çiptir. X-meridian'da bu iş için kullanılan çip ise AK5385.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terranigma -- 10 Ocak 2007; 0:33:07 >