Şimdi Ara

Google akıllı telefonlara derin öğrenme getirmek için Movidius ile ortaklık yapacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google akıllı telefonlara derin öğrenme getirmek için Movidius ile ortaklık yapacak

    Bir sonraki Android telefonunuzun gerçek bir insan gibi görmesi mümkün olabilir. Google, mobil işletim sistemine, akıllı telefonların çeşitli algoritmalar kullanarak resimlerde ne olduğunu tanımasını ve bir birey gibi düşünmesini sağlayabilecek "derin öğrenme" entegre edeceğini açıkladı. Böylece yeni nesil akıllı telefonlar ve diğer dijital cihazlar işleme ve çevrenizdeki insanları ya da nesneleri tanıma yeteneği ile gelebilecek.

     




    Arama devi, Çarşamba günü güçlü görüntü tanıma teknolojisi sunan Movidius isimli çip üreticisi ile yeni bir ortaklık başlattığını duyurdu. İki şirket zaten daha önce Google'ın Project Tango isimli projesi üzerinde de birlikte çalışmışlardı. Şimdi benzer bir teknoloji Android telefonlara getirilmeye çalışılacak. İşbirliği kapsamında çip üreticisi Google'a derin makine öğrenme ve görsel tanıma teknolojileriyle destek sağlayacak. Android üreticisi de dijital cihazlarda Myriad 2 ailesinin son üyesi yüksek enerji tasarruflu Movidius MA2450 vizyon işlemcisini kullanacak.



    Yeni teknolojiyle birlikte akıllı telefonlar internete bağlı kalmadan neye baktıklarını tanımlayabilecekler. MA 2450 çip üzerindeki gelişmiş nöral hesaplama motoru, Google'ın Android cihazlarına gerçek zamanlı görüntü tanıma yeteneğini kazandıracak. Öte yandan MA2450 yongası için Google - Movidius işbirliğinin yalnızca Android akıllı telefonlar ile sınırlı kalmayacağı bildiriliyor. Movidius CEO'su Remi El-Ouazzane son röportajında Google'ın bu işbirliğini yeni cihaz kategorileri için de devam ettireceğini ima eden açıklamalarda bulundu.

     



  • yapay zeka üzerine çok yazı okudum ve en çok istediğim yapay zekanın program yazma noktasına ne zaman geleceğini çok merak ediyorum çünkü artık bir çok program üstün körü gözü kapalı neredeyse ASM diline dokunmadan yazılmaya başlandığı için eski sistemlerde çalışan bir çok program yeni işletim sistemlerine uygun ola bilmek adına eskinde 3-4 mb olan bir pogram şimdi ise 300-400 mb ve malesef eski programlar kadar sistem kaynaklarını verimli kullanıyor mu dersenz ! eskiye nazaran 33 mhz lik makinelerde yapılan işle şu an 3ghz lik makinelerde yapılan iş arasında beklenildiği kadar büyük bir fark yok ! yani zaman ilerliyor ama sistem kaynaklarını aynı şekilde kullanımı noktasında bir şeyler geri kalıyor ! bu açıdan yapay zeka programlarının program yazmasını beklemek büyük bir gelişimi beklemek gibi !

  • Kısaca google' ın (Amerikanın) her cepte gözü kulağı olacak...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.