Şimdi Ara

Google'dan önemli 'HTTP' adımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google'dan önemli 'HTTP' adımı


    Google, yakın zaman içerisinde güvensiz HTTP siteleri için Chrome içerisinde kullanacağı yeni bir simgeyi hayata geçirecek.

     

    HTTP protokolünü kullanan internet siteleri şifresiz olarak çalışma gösteriyor ve bu nedenle tarayıcı ile sunucu arasında yapılan veri aktarımı kötü niyetli kişiler ya da hükümetler tarafından hazırlanan gözetim araçları ile izlenebiliyor. Bu noktada güvenli olarak nitelendirilen şifreli HTTPS protokolü (HTTP'ye SSL protokolünün eklenmesiyle elde ediliyor) öne çıkıyor ve Google artık HTTP siteleri, adres barına yerleştireceği "üzerinde çarpı işareti yer alan bir kilit simgesi" ile göstermeye hazırlanıyor.

     

    Şuan Chrome içerisinde HTTP sitelerde beyaz bir sayfa simgesi, HTTPS sitelerde ise yeşil renkli büyük kilit simgesi kullanan Google, HTTP tarafına getireceği yeni simgeyle (Görsel üstte) ise güvensiz siteler hakkında kişilere daha görsel bildirim yapabilmeyi hedefliyor. 

     

    Google, HTTPS protokolünün artması için daha önce de önemli adımlar atmış ve arama sonuçlarında güvenli siteleri üst sıralara almaya başlamıştı. Aynı zamanda Twitter, DuckDuckGo, Dropbox, Electronic Frontier Foundation ve Reddit gibi platformlar da HTTPS'in artması için özel bir program hayata geçirmişti.

     







  • artık arama motorları https ve html5 olmayan siteleri hiç arama sonuçlarında çıkarmasa çıkarsada 3-4 sayfa geriden çıkarsa o zaman adam gibi siteler çıkar ortaya

  • HTTPS = Güvenlik

    Evet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Var ki zaten
    Google'dan önemli 'HTTP' adımı
  • HTTPS'nin daha çok yol alması lazım. HTTPS'li bir siteye, HTTPS'siz başka bir siteden bir resim bile gömseniz, hemen HTTPS özelliğini kaybediyor siteniz.

  • NSA HTTPS verilerini okuyabiliyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: lterlemez

    HTTPS'nin daha çok yol alması lazım. HTTPS'li bir siteye, HTTPS'siz başka bir siteden bir resim bile gömseniz, hemen HTTPS özelliğini kaybediyor siteniz.

    Hacım ne biliyorsun belki o site hacklendi ve o resimde zararlı yazılım içeriyor? Bu ihtimale karşı güvensiz gösterilmesi gayet normaldir.
  • tüm siteleri teşvik etsin ozaman google

  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadowtr
    Var ki zatenGoogle'dan önemli 'HTTP' adımı


    O resimdeki site, HTTPS olup güvenlik sertifikası geçerli olmadığı anlamına geliyor. Google'ın yeni yapacağında ise HTTPS değil HTTP olanlarda çarpı gösterecek...

  • TeknoTekyes kullanıcısına yanıt
    Ben de onu diyorum zaten. Hackenmiş olsa da olmasa da hemen maksimum güvenlikten ödün veriyor, anlatmak istediğim de o zaten. Yani HTTPS gördüğünüz zaman çok güvenmeyin (normal web siteleri için konuşuyorum).
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.