Şimdi Ara

Ford, hava yastığı sorunu nedeniyle 400bin Ranger modelini geri çağırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ford, hava yastığı sorunu nedeniyle 400bin Ranger modelini geri çağırıyor 

    Amerikalı otomotiv devi Ford, 391bin adet Ranger pick-up modelini geri çağırdığını duyurdu. Amerika ve Kanada'da 2004-2006 yılları arasında üretilen modellerin çağırıldığı durumda neden olarak ise hava yastığı sistemindeki bir hata nedeniyle oluşabilecek yaralanmalar gösterildi. 

     

    Kararın nedeni olarak ise ABD'nin Güney Karolina eyaletinde yaşayan Joel Knight isimli 2006 model Ranger sahibinin geçtiğimiz Aralık ayında yaşadığı kazada hayatını kaybetmesi gösteriliyor. Joel Knight, yola çıkan ineğe vurması sonucu kontrolünü kaybederek çitlere çarpmış ve patlayan hava yastığı nedeniyle koban bir metal parçasının boynuna çarpması sonucu yaşamını yitirmişti.

     

    Hükümet tarafından yapılan açıklamaya göre Japon Takata firması tarafından üretilen hatalı hava yastığı şişiricisine sahip farklı markalardan toplam 5 milyon araç ilerleyen dönemde geri çağırılacak. Bunların en büyük nedenleri ise Knight'ın yaşadığı talihsiz kaza ve laboratuvar ortamında gözlemlenen hava yastığı hataları olarak gösteriliyor.

     

    Ford, hava yastığı sorunu nedeniyle 400bin Ranger modelini geri çağırıyor 

    Takato firmasının şişiricisindeki hatanın ortaya çıkardığı karışıklık büyüdükçe geri çağırılan araç sayısının da toplamda 24 milyon gibi oldukça fazla bir sayıya ulaşması bekleniyor.

    Oluşan hatanın nedeni olarak ise Takata'nın hava yastığını şişirmek için kullandığı patlayıcı maddenin bozulması öne sürülüyor. Firma, kaza anında hava yastığının şişmesi için amonyum nitrat bileşiğinden faydalanarak ufak bir patlama gerçekleştiriyor ve patlaması sonrası oluşan gaz hava yastığını dolduruyor. Ancak yüksek sıcaklık ve nem nedeniyle zamanla bozulan bileşik kaza anında istenenden yüksek düzeyde bir patlama oluşturuyor ve Joel Knight'ın geçirdiği kazada da olduğu gibi patlamanın oluştuğu metal kutunun parçalara ayrılarak sürücüyü yaralama hatta onu öldürmeye varan sonuçlar doğuruyor.

     

    Joel Knight'ın şişirici sorunu nedeniyle ölen 10. kişi olduğu bildirilirken 100'den fazla insanın da bu nedenle yaralandığı söyleniyor. Ford geçtiğimiz yıl da Ranger modellerini yolcu tarafındaki hava yastığı sorunu nedeniyle geri çağırmıştı.

     










  • En azından mallarının arkasında duruyorlar. Biz ise nereden ne kadar çalabiliriz diye bakıyoruz.

  • Bizim galericiler duymasın, havayastığı olmayan veya az sayıda havayastığı olan arabaları daha güvenli diye daha pahalıya satmaya çalışırlar
  • Bu Takata'ya kim dur diyecek acaba. Kaçıncı hatalı üretim oldu.

  • en azından mallarının arkasında duruyor helal olsun ne diyelim...

  • iyi yapmışlar can sağlığı hiç bişeyden önemli değil

  • Komşumuzda da var bu araçtan, resimdekinin birebir aynısı. Acaba Türkiye'de de çağıracaklar mı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.