Şimdi Ara

Harman Kardon 161S Hakkında Görüşleriniz Nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Bu ürün hakkında görüşlerinizi merak ediyorum...

    http://pl.harmankardon.com/harman-kardon-product-detail_uk/hk-avr-161s230.html



  • Aldım arkadaşlar, canavar gibi... İlginize teşekkür ederim. Yakın zamanda inceleme yazarım.
  • merhaba ben de bu cihazı almayı düşünüyorum. ama bir de 151 modeli var ikisi arasında kaldım. bir de ahşap kule tipi bir 5.1 mi alsam mesela monitor audio? bilemedim.
  • arifkoray A kullanıcısına yanıt
    Merhaba 161 konusunda tecrübe eden arkadaşlar cevap verirler.
    Ben kendim 151 modelini kullanıyorum. Eğer sorularınız olur ise yardımcı olmaya çalışayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uyeanil

    Merhaba 161 konusunda tecrübe eden arkadaşlar cevap verirler.
    Ben kendim 151 modelini kullanıyorum. Eğer sorularınız olur ise yardımcı olmaya çalışayım.


    öncelikle cavabınız için çok teşekkür ederim. Bütçemi zorlayıp uzun süre kullanabileceğim bişeyler almak istiyorum. önce Kule tipi ile yola çıktım. Media markt teki görevli arkadaş beni harman kardona yönlendirdi. ben de 151-161 arasında kaldım. bu ikisinden biri ya da kule tipi 3000-5000 tl arası birşey almak istiyorum, ama değip değmeyeceğinden emin değilim.
    siz memnun musunuz keşke şu modeli alsaydım dediğiniz oluyor mu? mesela iyi bir amfi yanına 2 kule hoparlör 1 sene sonra da uydu ve merkez hoparlör gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arifkoray -- 4 Şubat 2016; 14:19:08 >
  • arifkoray A kullanıcısına yanıt
    Ben avr 151 modelini aşağıda linki belirttiğim, hoparlör seti ile kullanıyorum. Öncelikle amfi için konuşayım, memnun olduğum noktalar. Güç konusunda benim pioneer seti güzel sürüyor. Kendi içerisinde sorround mode leri(stereo 2 veya stereo 5, veya Logic music, Logic cinema) seçtiğiniz kaynağa göre belirliyorsunuz bu da hoparlörden biraz daha boğuk, sahnesi geniş, veya tizleri önplana atıyor. O sebeple izlediğim/dinlediğim kaynağa göre seçimlerimi kolay yapıyorum. iPhone/iPad takarak hem içindeki müzikleri hamde spotifyden şarkı dinlemek kolay, ve ses kaybı yaşanmıyor. Networks üzerinden müzik dinledim, takılma yaşamadım ama film konusunda henüz denemedim. Kumandası akıllı kumanda böylece benim tv ve blue ray playeri kontrol edebiliyorum. Fakat western digital medya playerı kontrol etmiyor.
    Negatif yönleri de; spotify kendi içinde gömülü değil. Eğer ileride güç isteyen hoparlör kullanacak olursanız, bu amfi biraz yetersiz gelebilir. Ben stereo amfi de alıp, preout çıkışından kuleleri gerektiğinde avr gerektiğinde stereo amfide kullanmak isterim derseniz preout çıkışı yok.
    Kısaca bence fiyatına göre başarılı.
    Hoparlör konusunda ise ben kendi setimi öncelikle center ve sorround olmak üzere upgrade etmeyi düşünüyorum bunun özel bir sebebi yok sadece, daha temiz ses almak isteği.

    Not: ben cok tecrübeli bir kullanıcı değildim o sebeple teknik detayları bilmiyorum normal kullanıcı olarak yazmak istedim. Veya onlarca amfi hoparlör deneyimim olmadığı için kıyaslama yapamam.

    Hoparlör.: http://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_pıoneer-s-esr2-cr-150-w-5-0-ev-sinema-sistemi-siyah-1073727.html

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • cevap için teşekkür ederim. hoparlörü çalıştığım yerin internet kısıtlamasından dolayı göremedim.
  • harman kardon avr 161s modelini kullanıyorum tavsiye ederim ses kalitesi mükemmel.temiz gerçek ses almak isterseniz fiyat performans çok iyi
  • ben de 151 avr var, teknosa kampanya yapmıştı 600 TL gibi bir rakama 0 almıştım
    fiyatına göre iyi bir model, 2. el bakılacaksa biraz daha eklenip temiz bir vsx 921-22-23-30 vs zorlanabilir.

    müzik performansı berbat, ha müzik stereo amfi ve stereo ya özel hoparlörler ile dinlenmeli bence,
    2. el yamaha ax-492 aldım parlak temiz ve net bir sesi var.

    oyun ve film için gayet yeterli.

    S versiyonunda spotify gömülü ancak dlna pratik bir şey değil gereksiz, 50-100 TL arası bir blutut adaptörü takarsanız çok daha pratik oluyor.

    hoparlör konusunda tecrübelerim:
    5 i de takım olmak zorunda değil, front ve center 1 takım/aynı marka ve seriden, surroundlar ayrı 1 takım olabilir . En iyi ses deneyimi için önem sırası:

    1- center - genelde filmde bu hop. çok aktiftir, diyaloglar vs bu kanaladan gelir çok önemli bana göre.
    2- frontlar - oda m2 & izleme mesafesine göre bookshelf de kurtarır, kule şart değil, kule küçük oda da sesi boğar, bas tepkileri de yavaştır.
    magnat, heco, indiana line,whardalvare vs gibi markaların serilerinden şaşmayın.
    3- subwoofer - patlama çatlama efektleri ve hoparlör ün yetmediği noktada alt frekanslarda devreye girer.
    4- surroundlar - pek iş düşmüyor, zaman zaman basit efekt sesleri geliyor, çapı büyük tek kanallı hoparlör bile olur. 2. elde çifti 80-100 TL bulunur.
    2 adet daha alınırsa, uygun bir avr ile 7.1 ses alınır.

    bunların haricinde kablo , ayak ve ses akustik düzenlemesi de ihmal edilir ancak sesi parlatmak ekoyu önlemek için çok önemlidir.
    2. elde satmak zor bu ürünleri o yüzden acele yoksa üstteki mantıkla parça parça bakıp,(subw. hariç) temiz 2. el tercih etmekte fayda görüyorum.

    örnek:
    center ve frontlarhttps://www.sahibinden.com/listing/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-wharfedale-vardus-200-ve-vardus-vrc2-canter-324152749/detail
    surroundlarhttps://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-pioneer-2-li-hoparlor-8-hom-270568767/detay
    subhttp://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/yamaha-yst-sw012-subwoofer-203393607?gclid=Cj0KEQjwo5--BRCS8ceLjv-XppUBEiQAGp15ECRykiLAnb4kR-h2qpoIXT9asQWEGo0GdIjAfQ0m3VIaAqwU8P8HAQ&ggmktg=PaidSearch*PLA*232253127*22324023447*58375875927*pla**pla-79003443567&mpch=ads&ggmktg1=PaidSearch*******&scxid=14489-145818-2357-0

    avr dahil böyle bir set toplamda 1.800 e denk geliyor, 200 ayak kablo vs 2 bin TL ye kalburüstü tatmin edici bir sinema ses sistemi kurulabilir.

    bir de bu sistemler 55" lcd tvlerin yanında yazık oluyor projektör ve min. 3m izleme mesafesi olmadan malesef sinema tadı alınamıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunshines35 -- 1 Eylül 2016; 23:30:04 >




  • benim ses sistemi harman kardon avr 161s hoparlör manuel ayarları center +2 diğer frontlar +1 değerinde ayarladım sizce doğrumudur. yada en iyi nasıldır teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naominaomi -- 2 Eylül 2016; 18:30:46 >
  • naominaomi N kullanıcısına yanıt
    Sistemi nasıl oluşturduğunuza dair bir fotoğraf lazım hocam. görmeden bişi diyemeyiz... otomatik kurulum yaptınız mı? (ortaya mikrofon koyup)
  • evet mikrafonu ortaya koyup yaptım ama hepsi farklı çıktı manuel daha iyi gibi. çok tecrübeli kullanıcı değilim ama düzenli şekilde kuruldu hoparlör mesafeleri düzgün ayarlandı.avr nin içinden her hoparlör için ayrı ses yükseltilebiliyor.okuduğum kadarıyla orta ana hoparlör ses düzeyi bir level yüksek olsun diğerlerinden yazıyordu. buna göre bende center +2 frontlarıda +1 değerinde ayarladım. bası avr ayarlardan +10 ama kendi üzerinde birde ayar var onuda %20 civarında elle yüksek tutuyorum. sizce doğrumu
  • bu arada ilginize teşekkürler
  • naominaomi N kullanıcısına yanıt
    Hocam diğerleri normal ama Bass ayarı olmamış. Bass'ı %40 -%50 yapın, ama o +10'u 0'a çekin. DTS bir film bulup (1080p) deneyin sonra. Müzik, mp3 çalarak pek anlaşılmaz.
  • tamamdır dediğinizi yapçam bilginize yardımınıza çok teşekkür ederim
  • naominaomi N kullanıcısına yanıt
    Eğer TV'niz samsung ise menü'den ayarlar, ses sekmesinden PCM yerine DTS seçin. Ses çok kaliteli olacak :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LGatakan

    Aldım arkadaşlar, canavar gibi... İlginize teşekkür ederim. Yakın zamanda inceleme yazarım.

    hocam avr hakkında inceleme ve özellikleri yazarmısınız. hangi modlarda kullanıyorsunuz. ben yeni aldım da bilmem gereken extra birşey varmıdır. birde bu spotify özelliğini biraz açarmısınız nasıl birşey, teşekkrler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reco5959 -- 27 Nisan 2017; 12:59:25 >
  • Reco5959 R kullanıcısına yanıt
    https://eksisozluk.com/harman-kardon-avr-161s--5300726
  • Merhaba arkadaşlar, avr 161 den kablısuz hoparlöre ses aktarabilirmiyim. Mediamarktaki satıcı olmaz dedi. Cevaplar için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selam, elimde Harman AVR 161s + HKTS16 set mevcut. Bu cihaz hakkında bilgi donanımı yüksek arkadaşlara özellikle üç farklı sorum olacak, yardımlarınızı bekliyorum.

    1- Radio için ne yaptıysam kanal listesi oluşturamıyorum. Seçtiğim radyo frekansların 1-2-3 şeklinde kanallara kayıdını nasıl yaparım?

    2- Malum cihazımız birçok müzik formatını desteklemiyor. Pc'm de ki FLAC formatındaki ses dosyalarımı usb atıp cihaza bağladım fakat tanımıyor. Böyle kaliteli cihazımız var illaki müzik dinlemek için spoty veya radyoya mı bağlı kalacağız? Bu tarz müziklerinizi bu cihazda nasıl dinliyorsunuz? (En son ihtimal laptopu hdmi ile avr ye bağlamaya çalışacağım)

    3- Benim için en önemlisi bu, müzik kadar birçoğumuzun filmlere ilgisi yadsınamaz. Elimde 4K UHD REMUX film arşivim var. Bunları harici 4TB hdd ile tvye bağlayıp, tv yide optik ile avr ye bağlıyorum. Fakat yeni nesil ses formatları olduğu için tvim(LG OLED 55E7N) filmlerdeki DTS-HDMA ve TRUE-HD sesleri desteklemiyor(AMA SÖZDE DOLBY ATMOS DESTEKLİYOR) ve dolayısıyla filmlerin içinde olan diğer sesleri DOLBY DIGITAL ve AC3 sesleri açıp asıl AVR cihazın desteklediği ve hakkını vereceği sesleri açamıyorum.(DTS-TRUEHD) Şimdi burada yabancı forumları ne kadar gezsemde işin içinden çıkamadım. Normal olarak bu sesler için bildiğim kadarıyla harici hddi direk avrye bağlasam sesleri deskteklediği için alırım diye düşünüyorum ama görüntüyü nasıl avr çözüp tvye verecek. Elimdeki imkanlarla bu filmlerin ses dosyalarını nasıl çalıştırabilirim. Varmı bu işte bir çıkış yolu yoksa önerebileceğiniz farklı yollara mı başvurmalıyım?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.