Nvidia’nın Intel’in yeni nesil çift ve 4 çekirdekli işlemcileri destekleyen en yeni ve iddialı yonga seti olan nForce680i SLI’ı çıkarmasından sonra, iddialı üreticiler arka arkaya bu yonga setini taşıyan yeni modellerinin duyurusnu yapmaya başlamışlardı. Özellikle Intel’in P965 yonga setini taşıyan DQ6 modeli ile ciddi başarı yakalayan Gigabyte, aynı başarıyı Nvidia’nın nForce680i SLI yonga setini taşıyan en yeni anakartı Gigabyte N680SLI-DQ6 ile de sürdürecek gibi. Katı kapasitörlerin kullanıldığı anakart özellikle sahip olduğu 4 adet Gigabit ethernet desteği ile tüm benzerlerinden ayrılıyor. Buna ek olarak Quad-Triple phase power ve Quad BIOS gibi gerçekten firmaya özgü özelliklere de sahip.
Anakart üzerinde ayrıca 3 x PCIe slotu (2 x16 + 1 x8) SLI+ Fizik işlemleri için, 4 x eSATA2 portu, 8 kanal yüksek tanımlı ses + Dolby ve DTS desteği gibi önemli özellileri de var. Yüklü özellik ve yüksek overclock yeteneği ile gelmesi kuvvetle muhtemel olan Gigabyte'ın son bombası N680SLI-DQ6'nın diğer ise özellikleri şu şekilde;
İşlemci Desteği
Intel® Core™2 Extreme Quad-Core Processor Support 1066/800/533MHz FSB
Yonga Seti
NVIDIA® nForce®680i SLI™ MCP chipset TI IEEE 1394 controller Realtek ALC888DD 8 channel HD audio codec
Bellek Desteği Supports DDR2 800/667/533 memory Dual Channel supports by 4 DIMMs Genişleme Slotları 2 x PCI Express X16 slots 1 x PCI Express X8 slot 1 x PCI Express X1 slot 3 x PCI slots
Form Factor ATX form factor (305 x 244mm)
Dahili giriş çıkış yetenekleri 10 x Serial ATA 3Gb/s connectors 1 x UDMA ATA 133/100/66/33 connector 1 x FDD connector 2 x IEEE1394 connector 3 x USB 2.0/1.1 connector (support 6 ports) 1 x Front Audio 1 x SPDIF_IN connector 1 x TPM connector 1 x LPT port 3 x Cooling fan I/O Konnektörleri 4 x USB 2.0/1.1 4 x RJ45 1 x Optical SPDIF_OUT 1 x IEEE1394 1 x COM port 6 audio jacks PS/2 Keyboard/Mouse
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 5 Ocak 2007; 9:58:10 >
Donanım olarak çokiyi duruyor ama 4 tane etherneti neden koymuşlar pek anlamadım doğrusu , kartın üzerindehangi rengi ararsan var ayrıca soğutucu blokları çok garip duruyor . Bu anakartlada ciddi bir satış çizgisi tutturacağına inanıyorum ama her nedense ülkemize gelen üst seviye gigabyte anakartları çok uçuk fiyatlı oluyor.
Donanım olarak çokiyi duruyor ama 4 tane etherneti neden koymuşlar pek anlamadım doğrusu , kartın üzerindehangi rengi ararsan var ayrıca soğutucu blokları çok garip duruyor . Bu anakartlada ciddi bir satış çizgisi tutturacağına inanıyorum ama her nedense ülkemize gelen üst seviye gigabyte anakartları çok uçuk fiyatlı oluyor.
Adı üzerinde Crazy Cool2 teknolojisi kullanılmış yeni 3'lü heat-pipe'da