Şimdi Ara

Albea Yıllık Bakımı Hakkıda

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
10.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 1.2 16V 2006 Model LPG'li Albea sahibiyim arabamın 1 nci yılı doldu ve 16bin km ye geldim servis bana 1 yıl doldurunca yada 20000 km doldurunca bakımını yaptır dedi. İzmirde bakımını yaptırcam sizler hangi servisi hangi sebepden tercih ettiniz veya tam tersi hangi sebeplerden dolayı servis değiştirdiniz bu konuda görüşlerinizi yazarsanız sevinirim. ayrıca 1 nci bakımı ortalama kaç ytl tutuyor fikir verirseniz sevinirim.



  • Arkadaşlar, arabalarınızın periyodik bakımlarını aksatmayın. Sonra başınıza büyük işler açılabiliyor. Hemen hemen tüm araçlar için yapılabilecek şeyler aynı, yanlış bilmiyorsam (uzmanı olan arkadaşlar lütfen düzeltsin)
    - Her 10 Binde veya her yılda bir kez yağ değişimi,
    - Her yıl Hava Filtresi değişimi veya hava tutulup pisliklerinden arındırılması
    - 2 Yılda bir Yağ filtresi değişimi
    - 2 Yılda bir Polen Filtresi değişimi

    Daha detaylı olarak;http://www.birmot.com.tr/Sayfalar/56/Servis-ve-Bakim/Bakim-Periyodlari.aspx sitesinde gerekli bilgiler mevcuttur.




  • Arkadaşlar bugün arabanın bakımını yaptırdım. Bosch alibeyköy şubesine gittim, müşteri kabuldeki bayan arkadaş fiyatları bilmiyor, müziğin sesini biraz açmışlar, rahatsız ediciydi hoşuma gitmedi. 15 dk bekledikten sonra, bize ne zaman sıra gelir diye sordum. 3 ustada yoğunmuş, sizden önce gelen arabalar var, sizin arabanın çıkması akşamı bulur dedi. Biz sormasak söylemeyecek. Ustalarda yoğun olduğu için ilgisiz.

    Topkapı fiat'ı aradım, en erken haftaya randevu verebiliriz dediler.

    Oturduğum semte geri dönerken Lassa ve Bridgestone lastik satan bi yer vardı, biraz küçük bir yermiş gibi görünsede gayet iyi ve hoşuma gitti. Ustalar ilgili, 215 TL'ye bakımını yaptırdım. Memnun kaldım, tavsiye ederim.

    Faturada yazan rakamlar (2012 Albea Multijet):
    Motor yağı: 80 TL
    Yağ filtresi: 20 TL
    Hava filtresi: 20 TL
    Polen filtresi: 15 TL
    Yakıt filtresi: 20 TL
    Servis işçiliği: 40 TL
    Antifiriz: 20 TL (Açık kutu yokmuş, eksilen antifirize takviye yaptılar ve artan kutuyu arabanın bagajına koydular).
    Toplam 215 TL tuttu.

    Sağ ön tekeri söktüler, balataların yarım vaziyette olduğunu, şimdilik değişmesine gerek olmadığını söylediler. Diğer tekerleri sökmediler yada sprey sıkmadılar. Balatalar için sprey sıkılması şart mı?

    Özetle, evime yakın olması, ilgili olmaları, sıra bekleme derdi olmaması hoşuma gitti (Bosch servisinde müzik sesi diskotek gibi hiç hoşuma gitmedi, usta ne diyor anlamıyorum, çalışanlar mutlu belki ama müşteri o sesten rahatsız olabileceği akıllarına gelmemiş. Birde boşu boşuna sabah erken kalkıp, bosch servisinin yerini bulmakla uğraştık).

    http://i.hizliresim.com/zA5EG4.png

    http://aricioglu.com/iletisim.php




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.