Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNESİNİN CAM EŞYALARI ÇİZMESİ, BARDAKLARDA BUĞULU GÖRÜNÜM OLUŞTURMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
51.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Ne zamandır aklımda, yazmak istiyordum. Belki daha önce de sorulmuş, cevaplanmıştır. Ama ayrı başlık açarak, benzer sorunları olanların direk faydalanmasını da istedim.

    Bosch SMS69T68 marka-model bulaşık makinesini 2011 Ekim ayından beri kullanıyorum. Tüm eşyalar 0 km alındı. Buna mutfak gereçleri de dahil. Bu zaman süreci içinde tüm cam çay bardakları ve cam tabaklar çizildi. Ayrıca cam çay ve su bardaklarında hafif buğulu bir görünüm de oluştu. Deterjan olarak hep hepsi birarada tabletler kullandım. Bind activit, Pril Perfect, klasik Finish, Finish quantum ve son 2-3 aydır da fairy platinum. Bu arada makinenin kurutmasından çok memnun olmadığım için de 2. kademede parlatıcı kullanmaya devam ediyorum.
    Makinenin kullanma kılavuzunda
    "bulaşıkların üzerinde kısmen beyaz lekeler kalıyor, bardaklar bulanık (süt gibi) bir renk alıyor" sorununun sebepleri olarak;
    -çok az miktarda /uygun olmayan deterjan kullanılmış (sürekli piyasada en iyi olarak bilinen tablet deerjanlar kullanıldı, 1 makine dolusu bulaşığa 1 tablet/kapsül yeterli gelir heralde, sebebinin bu olacağını düşünmüyorum)
    -çok zayıf bir program seçilmiş (kirliliğe göre eco50, auto45-65, auto65-70 programları kullanıldı, bunlar da zayıf geliyorsa ben ne yapabiirim)
    -parlatıcı yok/miktarı çok az (tablet-kapsullerde zaten parlatıcı var, ben bir de ilaveten parlatıcı kullanıyorum, bu da sebep olamaz)
    -özel tuz yok /miktarı çok az (yukardakine benzer, tablet-kapsuller zaten tuz içeriyor diye ilave tuz kullanmadım. Zaten İstanbul/Kadıköyde oturuyorum, buranın suyu kireçli değil ki. Sebep bu da olmamalı),
    -Su yumuşatma sistemi yanlış değere ayarlanmış (Tuz ayarı kapalı, hazne de alındığından beri boş. Sürekli hepsibirarada tablet/ kapsül kullandım.)
    -Tuz kabının kapağı kapatılıp sıkılmamaış (tuz kabı zaten boş, zaten sıkıcı da kapalı. Sebep bu da olamaz).

    "Bardaklar köreliyor ve renkleri değişiyor, üzerindeki lekeler silinmiyor" sorununun sebepleri olarak;
    -Kullanılan deterjan uygun değil (saydığım deterjanlar uygun değilse, uygun olanı hangisi?)
    -Yıkanılan bardaklar bulaşık makinesinde yıkanmaya uygun değil (İlginç. Makinede yıkanmaya uygun/uygun olmayan bardak nasıl oluyor? Kristal bardak değil ki bunlar, Paşabahçenin klasik cam bardakları işte)

    Bununla birlikte paslanmaz çelik çatal ve kaşıklarda da çizikler, bıçaklarda paslanmalar oluşuyor.

    Bu sorunların sebepleri nelerdir?
    Kullanmakta olduğum eşyaları geriye döndürerek eski hallerine getirmem mümkün değil. Ama, daha da kötü hale gelmemeleri ve yeni alacaklarımın da benzer sorunlara sahip olmaması için ne yapmam lazım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 30 Ocak 2016; 11:21:19 >







  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    evet bende merak ediyorum aynı sorun hem bende hem yakın cevremdeki bir kaç insan var onlardan da duyuyorum simens marka bulaşık makinesi artık aklıma tek gelen su kalitesi
  • Bilgisi / fikri / yorumu olan yok mu?

  • Emrah bey merhaba.

    Benim eski siemens makinamda da ayni problemler vardi. Yeni makinayi kurmaya gelen servis bunun hem tuz parlatici hem de hepsi birarada tabletlerden kaynaklandigini soyledi. Bir de bulasiklarda ki gokkusagi goruntusunun sebebi parlatici ayarinin yanlis olmasindan kaynaklaniyormus.

    Ben siemens ve boschun bulasik makinalarini begenmiyorum. Temiz yikaniyor ama koku ve durulama problemi var.

    Suan yeni makinam da yine tuz parlatici kullaniyorum. Deterjan olarak servis quantum onerdi. Suan icin sonuclardan memnunum.

    Bence bulasiklarinizi yogun da yikayin su tuketimi diger programlara gore daha cok servis soyledi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eternafelicity kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.

    Ben ilave tuz kullanmıyorum yalnız. Tablet deterjan ve palatıcı kullanıyorum. neden extradan parlatıcı derseniz, makine, parlatıcı kullanmazsam tam kuru çıkartmıyor.

    Sİz hem hem quantum, hem parlatıcı tuz kullanıyorsanız, sizin dediğinize göre, sizde de aynı problemlerin başgöstermesi lazım değil mi? O kısmı tam anlayamadım.

    Bana göre, hepsibirarada deterjanlardaki tuz miktarı sanırım şebeke suyuna fazla geldi. Ve bu fazla tuz nedeniyle bulaşıklar çizildi diye düşünüyorum. Elimdeki fairy bitince ki sanırım 2 sene sonra falan biter , klasik toz deterjan-tuz-parlatıcı sistemine döneceğim. O zaman da evdeki tüm bardak çanak ne varsa değiştiririm artık.

    Aksi durum pek olası görünmüyor. Yani, ilave tuz kullanmadığım için tabletteki tuzun yetersiz gelmesi nedeniye, sudaki kirecin bardakları çatal kaşığı çizmesi durumu mantıklı gelmiyor. Öünkü tabletlerdeki tuz 21 dh.sertlikteki sulara kada etkili. İstanbul Anadolu yakasının ise 8-9 dh. arası.




  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Soruyu yeni gördüm aynı sorunları yaşamış biri olarak daha önce de deneyimlerimi yazmıştımtım ama hangi konuya yazmıştım ben de hatırlamıyorum o yüzden tekrar yazayım.
    Aynı sizin gibi suyu kireçli olmayan bir yerde yaşıyoruz ve makine ilk kurulduğunda hepsi bir arada tablet, tuz+parlatıcı şeklinde kullanıyorduk makineyi fakat bir zaman sonra cam eşyalarda buğulanma meydana gelmeye başladı ve yıkandıktan sonra bile kirlilermiş gibi bir görünüm oluşmaya başladı ben de bu konularda çok takıntılıyım ilk aklıma tuz ayarı geldi o zaman ikideydi (bunu da test şeridine göre ayarlamıştım oysa ki ) sonra üçe çıkardım sorun düzelmedi dörde çıkardım yine düzelme olmadı bu arada makinenin de tuz ışığı artık yanmaya başladı ve ben de sorunun tuz kullanmaktan kaynaklandığını anlamıştım artık bu yüzden tekrar tuz eklemesi yapmadım ışık yanmaya devam etti ayarlardan tuz kullanımını kapatmadım yani ama tuz da eklemedim. Fakat makine yine camlara zarar vermeye devam etti bu sırada farklı deterjanlar da denedik sonuç değişmedi. Parlatıcı yerine elma sirkesi de kullandık o da bi şey değiştirmediği gibi parlatıcı ayar mekanizmasının contasını eritti ve deterjan kutusunun da komple değişmesine sebep oldu. Sonra parlatıcıyla devam ettik bu sefer de parlatıcının dozajını arttırdım ilk zamanlar bardaklar parlak çıkıyordu buğulanma gitmiyordu ama eskiye göre parlak çıkmaları hoşumuza gidiyordu ta ki camlar gökkuşağına dönene kadar. Bu sefer parlatıcı tamamen kullanmama kararı aldım ama sonuçlar yine kötüydü. En son kullanma kılavuzuna baktım yine suyun çok yumuşak olduğu bölgelerde tuz kullanımın kapatılması gerektiğine dair bir şeyler okudum benim makinemde bu 1.seviyeye ayarlanınca gerçekleşiyordu. Forumda da candoğan beyin tuzun rejenerasyon işlemi için gerekli olduğuna dair yazılarını okumuştum yanlış hatırlamıyorsam. Bunun üzerine tuzu 1.seviye yani kapalı konuma aldım. Deterjan olarak da quantum kullanıyorduk. Yeni cam çay bardaklarıyla denemeye başladık. Ve buğulanma eskiye oranla neredeyse yok gibiydi fakat bir süre kullanımdan sonra hafif belirmeye başladı cam çay bardaklarında. Ve quantumdaki tuzun da fazla geldiğini düşünerek o bittikten sonra finish classic aldım ayrıyetten birinci kademede finish parlatıcı kullanmaya başladım. En son bu şekilde en güzel sonuçları aldım. Ne bir çizilme ne buğulanma ne de su lekesi kalıyor artık. Camlar makine bitince ışıl ışıl parlıyor. Kurutmayla ilgili de bir sıkıntı olmuyor. Program olarak ister 70 derecelik olanı kullanalım ister 65 derecelik kısa olanı isterse de 50 derecelik ekonomiyi kullanalım sonuç hep mükemmel. Çok uzun bir deneyimden sonra bu şekilde mükemmel sonuçları elde etmeyi başardık. Sorunun da tuz ayarını kapatmamak olduğunu geç de olsa anlamış oldum. Size de tavsiyem makinenizin tuz ayarını 0 a ayarlamanız. Çünkü siz tuz koymasanız bile makine hangi seviyeye ayarlıysa tuz o şekilde su yumuşatma işlemi uyguluyor. Sadece siz tuz koymadığınız için reçine kendi temizliğini sağlayamıyor. Yani bizim koyduğumuz tuz makinenin suyu yumuşatması için değil reçinenin kendi kendini temizlemesi için kullanılıyor.

    Biraz uzun bir yazı oldu sanırım ve mobilden yazdım çok düzenli olmadı o yüzden kusura bakmayın. Umarım faydalı olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • batu25 kullanıcısına yanıt
    Batu Bey merhaba. Tuz ayarı kapalı idi hep alundığından beri. İlave tuz hiç kullanmadık. Hepsibirarada det ve ilave parlatıcı kullanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Servis tuzla ilgili bir ayar yapmadı de işsiniz ordan hareketle açık olduğunu düşündüm. Eğer tuz ışığı yanıyorsa kontrol etmenizde fayda var. Buğulanmanın sebebi kesinlikle tuz ayarının yanlış olması çünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben onu farklı bi ayar sanmıştım. tuz ayarı kapalı yani. Yanlış ifade olmuş. Düzelteyim onu.
    O zaman geriye tek seçenek kalıyor. Hepsibirarada tabletlerdeki tuz, şebeke suyu için fazla geliyor. Değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Evet makine üzerinden kapalıysa kesinlikle eminseniz geriye kalan tek sebep hepsi bir arada deterjanların içindeki tuzun fazla gelmesi. Bunu ben classic tabletle çözdüm çünkü içinde tuz ve parlatıcı etkisi yok yani toz deterjanın tablet versiyonu. Fiyatı da quantum ve hepsi bir aradaya göre oldukça uygun. Doğru program ve doğru miktar parlatıcıyla da sonuç mükemmel oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Elimdeki fairy stoğu bitince klasik deterjan-tuz-parlatıcı 3lüsüne döneceğim. Hatta jel bile kullanabilirim.
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Tuz ayarını açmayın sakın normal deterjana geçince de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    Tuz kullanmayayım yani?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Evet su kireçsizse kullanmayın yoksa bir şey değişmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    suyun kireç oranı 8-10 dh sertliğinde. Kullanma kılavuzuna göre 1 ya da 2. kademede ayar yapmam lazım eğer tuz haznesine tuz koyacak olursam.
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Suyunuzun kireç seviyesi düşük, bence önce tuz kullanmadan finish classic ile deneyin hatta yeni bir çay bardağı takımı alıp deneyin. Eğer çizilme olmazsa tuz kullanmanıza gerek yok demektir. Çizilmeler olursa en düşük seviyeye tuzu ayarlayın ve o şekilde kullanın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batu25 kullanıcısına yanıt


    Teşekkür ederim yorumlarınız için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, umarım faydalı olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bulunduğumuz ilin 2015 yılına ait su analiz raporu resimdeki gibi. Bulaşık makinasının su sertlik ayarını kaç yapmalıyım.

     BULAŞIK MAKİNESİNİN CAM EŞYALARI ÇİZMESİ, BARDAKLARDA BUĞULU GÖRÜNÜM OLUŞTURMASI
     BULAŞIK MAKİNESİNİN CAM EŞYALARI ÇİZMESİ, BARDAKLARDA BUĞULU GÖRÜNÜM OLUŞTURMASI




  • ReaL_foX R kullanıcısına yanıt
    Su sertliğini hangi cinsden verilidiği bilgisi bulunmuyor fakat değerler çok yüksek, sularınız aşırı derecede kireçli gibi görünüyor. Makinenizin marka ve modeli nedir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.