Şimdi Ara

volvo ve kaza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
14.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • akadaşlar geçen gün üzücü bir kaza haberi aldık.bir milletvekili volvo marka(v 70 gibi geldi bana) araçla yoldaki mıcır ve kum nedeniyle 5 takla atarak kaza yaptı.maalesef vekil ile bir kişi hayatını kaybederken 2 kişi ise yaralı olarak kurtuldular ve durumlarının iyi olduğu açıklandı.hayati tehlikelerininde bulunmadığı belirtildi.2 kişinin kurtulması volvonun görevini eksiksiz yaptığını gösterirmi sizce.aracın fotoğrafları tv lerde gösterildi buna göre yorumlarınızı yaparsanız sevinirim.bu vesileyle herkese kazasız belasız günler dilerim



  • Araban ne olursa olsun O ufacıcık emniyet kemeri olmadan sağ çıkman çok zor zaten ölüm nedenleri arbadan fırlamaları.Allah rahmet eylesin.... Emniyet kemerinin önemi bir kez daha öne çıkıyor
  • evet zaten görüldüğü kadarıyla araçta öyle fazla bir ezilme yok..!!
  • Büyükcengiz'i ölüme götüren hata

    Kerem PULGAT- Mehmet Kayhan YILDIZ- Ali GÜLER- İsmail AKKAYA/KONYA, (DHA)

    KONYA’nın Güneysınır İlçesi yakınlarında dün partililerle bayramlaşmaya giderken trafik kazasında yaşamlarını yitiren CHP Konya Milletvekili 56 yaşındaki Nezir Büyükcengiz ile CHP Konya İl Sekreteri 59 yaşındaki Ali Alp bugün düzenlenen törenle toprağa verildi.
    Cami avlusunda kendilerine ayrılan bölümde bekleyen Büyükcengiz ve Alp'in eşi ile kızlarının yanı sıra cenaze törenine katılan kadınlardan bazıları cenaze namazı kılarken, bazıları da el açıp dua etti.

    EMNİYET KEMERİNİ BU KEZ TAKMAMIŞ

    Serketeri Emine Özcan, Nezir Büyükcengiz’in emniyet kemeri takılması konusunda çok hassas olduğunu ve tüm tanıdıklarını her fırsatta ısrarla uyardığını söyledi.
    Özcan, “Tüm dostlarına, özellikle şehirlerarası yollarda emniyet kemeri takmaları konusunda tavsiyelerde bulunurdu. Kendisi de şehir içinde genelde takmaz ama şehirlerarası yollarda takmaya özen gösterirdi. Ancak, bu kez emniyet kemeri takmamış. Üzüntümüz çok büyük'' dedi.

    Kaza nasıl oldu

    CHP Konya İl Sekreteri Ali Alp yönetimindeki İmdat Şen’e ait 06 VRF 88 plakalı Volvo marka otomobilin ön koltuğunda Nezir Byüükcengiz, arka koltuğunda ise otomobilin sahibi parti üyesi mimar İmdat Şen ve Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Çınar oturuyordu. Güneysınır İlçesi yönüne giden otomobil, saat 11.00 sıralarında Aydoğmuş Beldesi kavşağına geldiğinde, otomobildekiler beldeye uğrayıp uğramamayı tartışırken, sürücü Alp, kavşaktan o yöne sapmakta tereddüt etti. Bu sırada sol tekerleği mıcıra saplanan otomobil, kontrolden çıktı. Alp’in fren yapmasına karşın yaklaşık 100 metre sürüklenen otomobil, tarlaya girerek, takla attı. Kaza sırasında emniyet kemeri takmadıkları belirlenen Alp ve Büyükcengiz, otomobilden fırlayarak, yaşamlarını yitirdi. Şen ve Çınar, kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.

    Kaynak: Milliyet, 3.1.07

    Bu ara araç S70 değil, görebildiğim kadarıyla 850 idi. Kabininde herhangi bir hasar yoktu; keşke emniyet kemerleri takılı olsa idi.




  • Allah rahmet eylesin...
    Hatırlarsanız bu mıcırlı yollar yüzünden geçen yaz da çok kişi hayatını kaybetmiş ve haberlerde yol yapımı konusunda bi kaç gün gündeme taşınmıştı....(temizlenmeyen mıcırlar hakkında).......

    yeni model otomobillerin takla sırasında (abartılmadıkça) çok rahat güvenlik kafesini koruduğu bir gerçek....ANCAK emliyet kemeri kesinlikle takılı olmalı aksi taktirde hiç bir güvenlik sistemi ve aracın güvenlik kafesi görevini yerine getiremiyor...

    Bu nedenle her zaman emliyet kemerini ( özellikle uzun yolda) takmamız gerekiyor....Ön arka hiç bir şey farketmez takla sırasında...Hatta normal kazadada arkadakiler en az önde oturanlar kadar hasar görüyor.....
  • kazaların azalması hepimizin dileği ama gördüğüm manzaralar korkunç işte bazıları
    - araba kullanırken trafiği kollamayı değil yanımızda oturan kimse ile çene çalıp sık sık onunla meşgul oluyoruz.bunda bilinçsizce çekilen dizi sahneleride rol oynuyor.çok görmüşsünüzdür adam direksiyonda ama yoldan çok yanındaki kimseye bakıyor
    - direksiyonda mesaj okuyup yazabiliyoruz.bunu usta şöförlük göstergesi sananlar hiçde az değil(2 işi birden yapabilirim hesabı)
  • evet araç volvo 850 ,
    Ölen kişiler emniyet kemerini bağlamadıkları için araçtan fırlamışlar yazan bu, kötü birşey keşke emniyet kemerlerini takmış olsalardı.
    Aynı şekilde Afyonda geçirdiği kazada vefat eden Mustafa Taşar'da emniyet kemerini bağlamamış onun aracıda 97 model bmw 7 serisiymiş.
    Eğer emniyet kemerlerini takmış olsalardı yaşam şansları daha yüksek olurdu.
    Merhumlara Allahtan rahmet diliyorum bu vesileyle
  • İki gün önce Ankara-Eskişehir yolunda 06 plaka siyah bir A6 beni çok hızlı bir süratle geçti. Daha sonra bu aracı Eskişehir'de park halinde gördüm. İçine baktım sürücü koltuğunun emniyet kemeri takılı idi. Sürücüsü herhalde emniyet kemeri takılı değil ikazını dinlememek için kemeri sürekli takılı hale getirmiş koltuğa kemeri sırtına alarak oturuyor.
  • türkiyedeki en büyük sorunlardan biri de insanların emniyet kemeri takma alışkanlıklarının olmaması malesef
  • Yoğun kavşaklara kamera koyup emniyet kemersiz sürücülere ceza kesmek çok mu zor ?
  • Bu da diğer mvekili Mustafa Taşar'ın kazası hakkında:

    Korkuluklar yırtıkmış
    Taşar'ın kaza raporu açıklandı. Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanlığı Şube Müdürü Ufuk Göksel, Taşar'ın hava ve yol şartlarına göre çok hızlı gittiği için virajı alamadığını açıkladı. Göksel, şunları kaydetti: "Köprüde yolun yağmurlu ve kaygan olduğu belirtiliyor, hızını azaltması gerekirken Taşar heralde viraja sert girdi. Virajın kenarındaki korkuluklar, daha önce meydana gelmiş bir kaza nedeniyle yırtılmış. Taşar'ın otomobili tesadüfen bu yırtılan bölüme denk geliyor ve 15 metrelik köprüden aşağı düşüyor."
    Başhekim Prof. Dr. Gülnaz Arslan'ın verdiği bilgilere göre Gülderen Taşar'ın kaburgasında ve kolunda kırıklar ile yüzünde ciddi kesikler bulunuyor. Gonca Taşar ise beyin travması geçirdi. Kaburga, omurga ve kalçasında kırıklar bulunan ve akciğerinin zedelenmesi nedeniyle nefes almakta zorlanan Gonca Taşar'ın hayati tehlikeyi atlatamadığı kaydedildi.
    Bu arada CHP Antalya milletvekilleri Osman Kaptan ile Nail Kamacı dün trafik kazası geçirdi. Kaş ve Finike'de meydana gelen kazalarda, milletvekilleri yara almadan kurtuldu.Kamacı'nın emniyet kemerinin takılı olduğu kaydedildi.

    100 km hızda bile kurtulma şansı var

    Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol Daire Başkanı Doç. Dr. Süleyman Işıldar'ın makalesine göre, 2002'de Türkiye'de meydana gelen 80 bin 570 ölümlü-yaralanmalı trafik kazasında sürücülerin emniyet kemeri takılı olan kazalardaki ölüm oranı yüzde 3.3 iken, takılı olmayan kazalardaki ölüm oranı yüzde 12.2 olarak gerçekleşti. Emniyet kemeri takılmayan araçların karıştığı kazalarda, ölüm oranı 4 kat fazla oldu.
    Emniyet kemeri takılıyken saatte 100 km hıza kadar olan kazalarda kurtulma şansı var. Kemer takılmadığında ise 20 km hızdan itibaren ölüm riski doğuyor.
    Kaza halinde, emniyet kemeri takılınca yüzde 50 oranında ölüm ve yaralanma riski, yüzde 41 oranında beyin travması geçirme riski azalıyor.
    Sonuçları birbirine yakın veriler ortaya koyan araştırmalar, emniyet kemeri kullanımının yüzde 100'e çıkması durumunda, kazalardaki ölü ve yaralı sayısında yüzde 47 ile 60 oranında bir azalma meydana geleceğini gösteriyor.
    Araştırmalar, Türkiye'de trafik kazalarında yaşamını yitirenlerin yüzde 70'inin emniyet kemeri takmadığını, araç devrildiğinde emniyet kemeri takanların daha rahat kurtarıldığını ortaya koyuyor.
    Ölümlü kazalarda emniyet kemeri kullananların yüzde 24.8'i hiç zarar görmeden kazayı atlatırken, emniyet kemeri kullanmayanlarda bu oran yüzde 6.3'te kalıyor.

    Çalışkan: Ünlü isimler örnek olsun

    Türkiye Trafik Kazaları Yardım Vakfı Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Ege Türkiye'de yüzde 12-14'te kalan "emniyet kemeri takma oranı"nın, gelişmiş ülkelerde yüzde 85-95 aralığında bulunduğunu söyledi. Ege, "Emniyet kemeri takmamak cinayettir" dedi.
    Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan da, şu açıklamayı yaptı:
    "Toplumun önde gelen isimleri trafik kurallarında topluma örnek olmalı. Arkadaşlarımız kontrollerinde hem emniyet kemeri takılması, hem de aşırı hızla araç kullanımının önlenmesine yoğunlaşıyor. Bu bayramda da bu şekilde çalışma yapıldı, ancak Taşar ve Büyükcengiz'in de yaşamını yitirdiği kazalar oldu ve bu kazalarda hem aşırı hızla araç kullanıldığı, hem de emniyet kemeri takılmadığı ortaya çıktı.

    Kaynak: Milliyet, 5.1.07








  • volvonun sucu yok ki!

    aynı hasarı baska markalarda alsa ıdı ,

    o kemer eger takılmasaydı (biz bilemeyız ama) normal sartlarda olum olabılirdi..
  • ARAC O KADAR TAKLAYA RAGMEN YINEDE GOREVINI BASARIYLA YERINE GETIRMIS GORDUGUM KADARI ILE KABIN HALA SAGLAM KESKE EMLIYET KEMERI TAKILI OLSAYDIDA BU UZUCU DURUM YASANMASAYDI
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.