Şimdi Ara

Samsung, VR içerikler üretecek stüdyosunu açıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung, VR içerikler üretecek stüdyosunu açıyor 

    Sanal gerçeklik pazarının önümüzdeki yıllarda çok büyük bir hacme ulaşması bekleniyor. Bu öngörüler ise firmaları daha da iştahlandırmış durumda. VR sektöründe Gear VR gözlüğü ile bulunan Samsung ise bu kez içerik geliştirme konusunda önemli bir adım attı.

     

    New York şehrinde VR içerik stüdyosu açmaya hazırlanan şirket bu sayede sanal gerçeklik gözlüğüne özel içerikler üretecek. Daha önce benzer bir atılımı Oculus Rift'ten de görmüştük. Şirket kendi stüdyosunda hazırladığı 5 dakikalık VR filmi "Lost" ile büyük beğeni toplamayı başarmıştı.

     

    İçerik hazırlama konusunda şirketlerin hızlanmaya başlaması sanal gerçekliğin de artık yaygın kullanıma geçeceğinin bir göstergesi. Şirketler yakın zamanda VR gözlükleri tüm kullanıcıların beğenisine sunacak, bu noktadan sonra ise içeriği daha fazla olan şirket bir adım öne geçmiş olacak. 

     

    İçerikler Samsung'a özel mi kalacak yoksa tüm VR gözlüklerde kullanılabilecek mi sorusu henüz cevapsız. Rekabeti göz önüne alacak olursak bu durumu bugünkü konsol içeriklerine de benzetebiliriz. Şirketler kendi ürettikleri yapımları kullanıcılarına özel tutabilir, ya da belirli bir süre özel olan içerikler daha sonra tüm kullanıcıların beğenisine sunulabilir.

     

    Önümüzdeki yıla kadar piyasada bir çok VR gözlük bulunacak ve içerikler de benzer bir şekilde çoğalacak. Teknoloji tutkunlarının tek yapması gereken ise rekabeti takip ederek beklemek.

     







  • Bununla ilgili bir uygulama gelistirmistik bundan bir kac ay once. Cok guzel bir teknoloji, fakat akilli telefonlar kadar yayginlasmasi yine epey zaman alacak, cunku o kadar kompleks grafikleri kullanisli bir gozlukte isleyebilecek kadar kuvvetli GPU larin uretimi gunumuz teknolojisi ile cok zor. Bu sebeple cok iyi sekilde optimizasyon gerekiyor grafiklerde. Buna paralel yari iletken teknolojisi de gelistiginde onumuzdeki yillarda cok guzel seyler gorecegiz, yapacagiz diye umut ediyorum : )

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • samsung ucuz yollu vr yapsada alsak bizde faydalansak vr dan

  • ucuz yollu bir vr lar çıksada alsak.....
  • ucuz yollu bir vr lar çıksada alsak.....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.