Şimdi Ara

Daimler CEO'su: 'Google ve Apple'ın çalışmaları bizi şaşırttı'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daimler CEO'su: 'Google ve Apple'ın çalışmaları bizi şaşırttı' 

    Google'ın uzunca bir süredir otonom araç için çalışmalar yaptığı biliniyor. Apple ise bu süreci daha çok kapalı kapılar ardında yürütme taraftarı. Nasıl olursa olsun bugünün teknoloji devleri ilerleyen yollarda otomotiv sektörüne girmek için büyük hazırlıklar yapıyor. Silikon Vadisinde teknoloji şirketleriyle görüşen Daimler AG (Mercedes-Benz markasının sahibi) şirketinin CEO'su Dieter Zetsche ise şirketlerin geldiği noktayı şaşkınlıkla karşıladı.

     

    Vadideki 70'den fazla firmayla görüşmeler yapan Zetsche bu şekilde yeni teknolojileri ve girişimleri takip ettiklerini belirtti. Özellikle Google ve Apple'a dikkat çeken CEO, iki şirketin de otomotiv konusunda çok önemli noktalara geldiğinin altını çiziyor.

     

    Mercedes-Benz'in de elektrikli ve otonom araçlar konusunda çalıştığı biliniyor. Şirketin CEO'su da gelecekteki potansiyel rakiplerin yükselişinden biraz çekinmiş gibi. Bunun yanı sıra ziyaretlerin yeni iş birliklerini ortaya çıkaracağı da söyleniyor. Bu bağlamda Mercedes-Benz'in gelecek modellerinde yeni teknolojilere yer vermesi sürpriz olmayacaktır.

     







  • zaten endişelendirmeseydi çok garip olurdu ki dünyanın en pahalı ve ellerinde en çok para, teknoloji bulunduran şirketler bu sektöre geçiş yapıyor ki bu kaçınılmaz.

  • Satistaki yeni s-class mercedes zaten otonom gidebiliyor.prototip falan degil yani.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha çok şaşırırsınız

  • gelecek elektrikli otomobilde, mercedeste bunu görmüştür umarım
  • Gelecekte bu sektörde de para edecek iki kalem olacak.
    1) Yazılım
    2) El işçiliği.

    İşin mekaniği ve kaportası çok önemli değil artık. 3D yazıcıların 10 sene sonrasında üretebileceklerini hayal edemiyorum.
  • apple ve google nin araba üretmesi nedir ki otonom etobur otobur gibi

    bulaşmasınlar
  • Tesla dalga dalga geliyor. Alman üreticiler elektrikli isine girmezse piyasayı kaptiracaktir. Özellikle 50-60 bin euroya 500 km menzilli araclar gelsin kimse içten yanmalinin sifatina bakmaz. Bide bunlar otonom ve mobil ile birleşirse tek kral olur. 2016 yilinda adamlar ücretsiz sarj istasyonu altyapısını kurmasiyla zaten sinyal verecekler. Az kaldı. Petrolün sonuna

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erbay güney

    Tesla dalga dalga geliyor. Alman üreticiler elektrikli isine girmezse piyasayı kaptiracaktir. Özellikle 50-60 bin euroya 500 km menzilli araclar gelsin kimse içten yanmalinin sifatina bakmaz. Bide bunlar otonom ve mobil ile birleşirse tek kral olur. 2016 yilinda adamlar ücretsiz sarj istasyonu altyapısını kurmasiyla zaten sinyal verecekler. Az kaldı. Petrolün sonuna

    petrolun sonu ancak petrol bitince gelir.
  • Mercedes in elektrik motoru ve bataryalar konusunda ne kadar ileride olduğunu bilmeyenler için martta başlayacak formula1 yarışlarını izlemelerini öneririm. Aerodinamik, şasi, aktarma organları, içten yanmalı motor, yol tutuşu vs saymadım bile.Tesla, google, apple ve mercedes... Güldürmeyin insanı. Burada ergenlerin kullandığı telefon yada tabletten bahsetmiyoruz beyler...

  • volkswagen mercedes bmw konsorsiyumu google ile apple lı çiğ çiğ yer

  • quote:

    Orijinalden alıntı: patren

    volkswagen mercedes bmw konsorsiyumu google ile apple lı çiğ çiğ yer


    Bir tarafta para diğer tarafta tecrübe var cevap bence o kadar basit olamaz :)

  • Bazı şirketler bazı konularda kendilerini sınırlamalı. Telefon üreten bir firmanın otomobil üretmesi çok saçma geliyor. Bu kadar aç gözlülük sonunda patlar. Eskiden ekonomistler sınırsız büyümeyi hedefleyerek ekonomileri balonlarını şişirmişlerdi ve geçtiğimiz senelerde de gördüğümüz krizlerde bu balonların patladığını görüyoruz.

    Şimdi Apple'ın ürettiği bir otomobil bizde nasıl BMW otomobili yada herhangi bir otomobil firmasının otomobil hissiyadını verebilecek anlayamıyorum. Arabanın burnunda elma logosu görmek ciddi anlamda benim midemi bulandırıyor zira bu logoyu bilgisayarlarda, telefonlarda da görüyorum. Bu kadar monotonluk istemez bence kimse.

    Her ne kadar en iyi mühendisleri getirseler de Apple veya Google'ın Mercedes, Fiat, Hyundai, Toyota, Peugeot ve diğer gerçek otomobil firmalarına göre çok farklı anlayışları olacak ve bize kesinlikle otomobil hissiyadı yaşatabileceklerini sanmıyorum.

    Tesla markası bu firmalara örnek ama kaçırılan nokta Tesla'nın başından beri otomobil, taşıt ürettiği. Dediğim başlangıç mantelitesi çok farklı. Umarım iki aç gözlü Apple ve Google bu sektörde başarısız olurlar.




  • apple ve google alir bu savasi Zamana ayak uyduramayan yok olur gider merso,bmw,vw gibi frmalar petroll bittikten sonra yerin dibini boylayacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Champarator -- 26 Ocak 2016; 2:25:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Champarator

    apple ve google alir bu savasi Zamana ayak uyduramayan yok olur gider merso,bmw,vw gibi frmalar petroll bittikten sonra yerin dibini boylayacak

    formula e yi hiç izlediniz mi ? fikir beyan ederken bilgiyide unutmayalım.
  • Akıllı telefonlar nasıl hızlı yayılıp hayatımızın önemli bir parçası haline geldiyse, elektrikli ve akıllı araçlarda bir o kadar önemli olacak ve çevremizi çok uzun olmayan gelecekte kaplayacaklar bence.

    Düşünsenize E-5 gibi ana arterlerde otonom harici araçlara izin verilmediğini. Ana yola bağlanınca otonom giden araçlar internet üzerinden alacağı trafik bilgisiyle hızı ayarlar ve durmayan bir trafik olur. Yoğunluğa göre hızlanın yavaşlayan araçlar bizi istediğimiz noktaya daha hızlı götürür. Kazalar minimuma iner. Adrenalin tutkunlarınada pistlerin yolu gözükür. İsteyen pistlerde istediğini yapar, trafikte başkalarının canını tehlikeye atmaz böylece.
  • Google ve apple işin içine girerse otomobiller ruhunu kaybeder. Bunu bilgisayar mühendisliği okuyan biri olarak söylüyorum ki bu sektör, aşıklarını kaybeder. Araba farklı bir şeydir insanlar kızı gibi veya sevgilisi gibi görebilir arabasını biraz da uzak olması gerekir bilgisayarlardan. Bu firmaların arabaları öldürmesinden korkuyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heymannn

    Google ve apple işin içine girerse otomobiller ruhunu kaybeder. Bunu bilgisayar mühendisliği okuyan biri olarak söylüyorum ki bu sektör, aşıklarını kaybeder. Araba farklı bir şeydir insanlar kızı gibi veya sevgilisi gibi görebilir arabasını biraz da uzak olması gerekir bilgisayarlardan. Bu firmaların arabaları öldürmesinden korkuyorum

    Mal canın yongasıdır derler. Taşıtlara şimdilik duyulan sevgi zamanla değişebilir, farklı mecralara kayabilir. İnsanların alışkanlıkları da değişiyor. Kaldı ki şimdiki arabaları da mühendisler üretiyor. Geriye tasarım kalıyor.

    Google anladığım kadarıyla yazılım ve yapay zekaya odaklanmış. Gidip firmalara sistem satar. Apple işte, sağı solu belli olmaz. Gider yapar bunlar. Paraya kıyıp alır insanlar telefon ama pahalı araba kolay satılacak bir şey de değil. Muvaffak olacaklarını sanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.