Şimdi Ara

Intel RealSense teknolojisi, ceplere geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel RealSense teknolojisi, ceplere geliyor





    Intel'in derinlik algılaması yapabilen RealSense kamerası, uzun süredir geliştiriliyor ve pek çok farklı üründe kendisine yer buldu. İlk aşama olduğu için yetenekleri biraz kısıtlı olan RealSense teknolojisi, şimdi yeni bir kamera ile hem kapasitesini artırıyor hem de Android telefonlara geliyor. 




    RealSense teknolojisi, özel bir kamera modülü ve geri planda çalışan algoritmalar gerektiriyor. Teknoloji, sahneleri derinlemesine algılayarak haritalamasını yapıyor. Böylece bir sahnede örneğin elinizde tuttuğunuz çerçevenin uzunluğu veya merdivendeki bir basamağın boyu ölçülebiliyor. Uygulama, ölçümleri son derece akıcı bir şekilde yapabiliyor. Ayrıca 3D modellemeler, yüz tanıma sistemleri, hareket tanıma sistemleri, sanal yeşil  ekranlar bu teknoloji ile mümkün hale geliyor. 




    Intel'in ilk nesil RealSense Camera F200 modülü, 1.2 metreye kadar algılama yapabiliyor ve sadece iç mekanlarda kullanılabiliyordu. Geçen yıl tanıtılan RealSense Camera R200 modülü ise 3.5 metreye kadar algılama yapabiliyor ve dış mekanlar için de uygun. Bu modülde iki adet  kızılötesi kamera, bir adet RGB kamera ve 1 adet de kızılötesi projeksiyon yer alıyor. Tamamen yeni bir algoritma ile donatılan modül, bu sayede belirtilen değerlere ulaşabiliyor. 




    Intel, uzun süredir mobil cihazlara bu teknolojiyi getirmek için uğraşıyor. Geçen yıl Dell Venue 7 ve Dell Venue 10 serilerine iki adet RealSense teknolojili tablet eklenmişti. Bu yıl da, Android akıllı telefonlarının RealSense ile donatılması planlanıyor. Bunun için telefon geliştirme aracı da hazır durumda. 








    Geliştirme aracı, önemli özelliklerle birlikte Intel RealSense Camera ZR300 modülü barındırıyor. İsim yeni olsa da aslında modül RealSense Camera R200'ü temel alıyor. Farklı olarak modülde; saniyede 10 milyon nokta hesaplayan bir derinlik kamerası, geniş açılı bir kamera, akselerometre, jiroskop, NFC, Bluetooth 4.0, WiFi ve 3G gibi özellikler yer alıyor. Zaten aracın arka kısmı tamamen kameralardan oluşmuş bir tasarıma sahip. 




    Donanım tarafında ise 6 inçlik 2560x1440 piksel çözünürlükte bir ekran ve Atom x7-Z8700 yonga seti yer alıyor. 2.4GHz saat hızına çıkabilen 4 çekirdekli bir işlemciye sahip yonga setinde, 600MHz hızında çalışan Intel HD entegre grafik birimi yer alıyor. Araçta ayrıca 2GB RAM, 64GB depolama kapasitesi, 2MP çözünürlüğünde ön kamera, Android işletim sistemi şeklinde özellikler yer alıyor. 




    RealSense geliştirme aracı aslında bu teknolojiyi barındıran ilk akıllı telefon sayılabilir. Zira kullanıma hazır durumda ve 399$ fiyat etiketi ile ön siparişe başladı. Üreticiler dilerse, teknolojiyi kendi modellerine de entegre edebilecekler. Bunun haricinde Intel'in resmen akıllı telefon pazarına adım attığını da söyleyebiliriz. Muhtemelen geliştirme aracı sadece bu şekilde satılacak ve farklı bir Intel telefonu olarak karşımıza çıkmayacak ancak yine de gelecek için önemli bir adım sayılabilir. 




    RealSense geliştirme aracı şimdilik sadece ABD sınırları içerisinde ön siparişe başladı. Google'ın benzer bir projesi olan Project Tango'yu destekleyecek olması, geliştirme aracının diğer bir önemli avantajı. Sevkiyata bahar döneminde başlaması beklenen cihazın, global çapta satışı olacak mı bilinmiyor.  

     



  • Bence telefonlarda pek kullanışlı olmaz. O bahsedilen tabletler ne kadar performanslı bilemiyorum ama böyle bir uygulama bence hem sistem kaynakları tüketimi hem de enerji tüketimi yönünden verimli olmayabilir.
  • Editörün araya kendi diğer haberlerini sokup reklamını yapmasına bayılıyorum :)

  • Telefon ureticilerinin farklilasmayi calistigi su zamanlarda bu tarz teknolojiler ilac gibi gelecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemburda34 -- 24 Ocak 2016; 14:55:14 >
  • kumanda gibi yapmışlar çok tipsiz duruyor
  • sağlıklı 3d tarama ve pcye aktarma yapabileceksek alınır. çıkıp sağda solda yapıları taramak çok faydalı olacaktır 3d ile uğraşanlar için.

  • Kimse de çıkıp demiyor ki telefon ortadan çatlamış...

  • etkileyici, gaayet dinamik gorunumu var !

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.