Şimdi Ara

<<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>> (214. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.580
Cevap
62
Favori
397.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 212213214215216
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • baris43544354 B kullanıcısına yanıt
    bence araçtan vazgeçin... çok masrafı var.. masraf sorun değil de tamir de olsa bu kadar masraftan sonra insan pek güvenerek binemez..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan_sozumcetin -- 30 Ocak 2015; 10:58:16 >
  • arkadaşlar suzuki club türkiye açılıyormuş şu anda yapım aşamasında yazıyor.

    link :www.suzukiclubtr.com
  • gokhan_sozumcetin G kullanıcısına yanıt
    Yanıt için teşekkürler.

    Araçta mekanik bakım eksikliği var, bütçem olduğu için yaptıracağım.

    Kaporayı verdim, yarın inşallah devir işlemlerini hallediyoruz.

    Aracın yol bilgisayarını anlamadım, sadece anlık yakıt tüketimini mi gösteriyor?
  • baris43544354 B kullanıcısına yanıt
    Düğmeye her basışta ortalama yakıtı , anlık tüketimi ya da 1 lt ile ne kadar km gideceğini gösterir hayırlı olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan_sozumcetin -- 1 Şubat 2015; 19:27:40 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klima sıcak üflüyor. Aralık ayında sıfır aldığım aracımın nasıl olur da kliması sıcak üfler benim aklım almıyor arkadaşlar. Sıcaklı ayarını maviye alıyorum , fan hızını ayarlıyorum 1 veya 2 neyse. A/c düğmesine basıyorum ve düğme üzerindeki lamba yanıyor. Kadranda herhangi bir lamba yanmıyor ve sıcak üflüyor yani soğuk üflemiyor. Nerede yanlış yapıyorum sizce

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap için teşekkürler

    Peki 2005 ve sonrası swıft aracına Bluetooth lu usb li bir teyp taktıran arkadaş oldumu? Tavsiye?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar , aranıza katılmış bulunmaktayım

    2006 model 95.000 km de swift 1.3 4x4 siyah aracımı bugün aldık , ama arabaya henüz elim değmedi, çünkü eşimin üstüne aldık aracı, eşim ve babam gidip hallettiler işlemleri, sonra da beim mekanik ustam aracı teslim Aldı ve doğru servise gitti araç

    Cumartesi günüteslim alacağım inşallah, yaklaşık 2000 tl masrafı varmış, önce 1500 diye hesaplamıştır ama 1-2 şey daha çıktı..

    Ama araç bitince gerçekten sıfırlanmış gibi olcak, heyecanla bekliyorum..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baris43544354

    Arkadaşlar , aranıza katılmış bulunmaktayım

    2006 model 95.000 km de swift 1.3 4x4 siyah aracımı bugün aldık , ama arabaya henüz elim değmedi, çünkü eşimin üstüne aldık aracı, eşim ve babam gidip hallettiler işlemleri, sonra da beim mekanik ustam aracı teslim Aldı ve doğru servise gitti araç

    Cumartesi günüteslim alacağım inşallah, yaklaşık 2000 tl masrafı varmış, önce 1500 diye hesaplamıştır ama 1-2 şey daha çıktı..

    Ama araç bitince gerçekten sıfırlanmış gibi olcak, heyecanla bekliyorum..

    hayırlı olsun. kazasız sürüşler dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2008 1.3 4x4 aracım 20 bin km. de trigeri hiç değişmedi bir kaç ay önce aldım. Km olarak triger değişmesi gerekmez belki ama yıl olarak 6 yılı geçmiş bulunuyor sizce değiştirmeli miyim ? Birde servis buji için 100 binlik buji var vs dedi ama içime sinmedi haliyle bujide değişmemiş bu konuda bilgi verebilir misiniz ? Teşekkürler.
  • gokhan_sozumcetin G kullanıcısına yanıt
    hersey dogru gazı bitmiş olamasın.
  • erkanbil kullanıcısına yanıt
    500 mili litre azalmış. Şimdi çalışıyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhan_sozumcetin

    quote:

    Orijinalden alıntı: desx

    LPG takılabilir ancak eğer ki bütçeniz el veriyorsa ve kullandığınız mevkilerde çok yoğun bir trafik yoksa ve de yılda 5 ila 10000 Km gibi değerlerde yol yapıyorsanız çok lüzum görmüyorum zira gerçekten dizel motorlara yakıt konusunda taş çıkartıyor K12B motor.

    1,4 motor dan düşük motorlara LPG takılmaz bence de ...

    Alıntıları Göster
    merhaba , SWİFT 1,5 arac ıcın yada genel olarak SUZUKI ıcın hangı lpg markası daha uyumludur , lpg taktıranlardan yorum ve onerı alabılırmıyım ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihf35 -- 18 Şubat 2015; 22:15:53 >




  • Arkadaşlar merhaba,

    Siyah renkli 2006 model swift 1.3 4x4 95.100 km deki aracım bugün servisten çıktı. Araçta yapılanlar şöyle:
    Motor Yağı ,yağ filtresi , hava filtresi , polen filtresi, bujiler, rot balans ayarı, direksiyon deri kaplandı, komple ön takım yapıldı, direksiyon kutusu komple elden geçti ve onarıldı, 3 silecek degişti, v kayışları değişti, egzoz ve arka diferansiyel keçeleri/tapaları değişti, sürücü koltuğu söküktü tamir oldu, antifriz kondu, klima gazi kondu, ön sağ hoparlör değişti, camlar siyah film kaplandı ve son olarak Carbon clean yapıldı. toplam 2150 tl harcadım işçilik herşey dahil.

    Araba genel olarak gayet iyi olmuş. Nerdeyse tamamen toparlanmış yeni gibi olmuş. Motor ilk hızlanması ataklığı gayet iyi. Ama yokuş çıkarken 1.3 olduğunu hissettiriyor doğal olarak, ama sorun yok gayet yeterli :) bir de fazla yakıyo sanki, LPG Şart gözüküyo

    Ancak, sizlere danışmak istediğim 3 konu var:

    1- sanırım motor kulağının da değişmesi lazım. 1. viteste gaza abanınca tuhaf sesler geliyo, araba gidiyor öne atılıyor ama aşırı bağırıp kasılıyor

    2- 4 çeker sistemini bir türlü devreye sokamadım. Araba hep ön tekellerden patinaja kaldı. Kaygan zeminde de denedim ama hiç olmadı hep ön tekerler patinaja düştü :(

    3- yol bilgisayarı sadece anlık tüketimi gösteriyor . Ne yaptıysam değişmedi. Yandaki düğmesine basıyorum değişmiyor, uzun basıyorum bu sefer de lt/mpg değişiyo.

    Bu 3 konuda yardım ve yorumlarımızı rica ediyorum..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar merhaba. Bende 2009 model 4x2 swift aldım. Eski aracım Rover 414 tü. piyasası olmayıp kalite araba tercihimdir zaten. Aracımda spor yay var ve çok sert. mükemmel bir yol tutuş var ama konfor iyi değil. Bulunduğum yerde de yollar pek iyi değil. Yumuşatılabilirmi acaba. Bir de ankarada bundan sora götüreceğim usta lazım. Var mı önerisi olan arkadaşalar
  • HERKEZE İYİ GÜNLER. Ben 3 gün önce swift 2008 4x4 aldım. debriyaj sisteminde sıkıntı var. bayan kullandığı için baskı balata değişmesi gerekiyo. Ankara da yetkili servis hertel 1200 tl fiyat çekti. sanayide götürdüğüm bir usta 950 , başka bir yer de 750 fiyat çekti. hiçbirine aldığım fiyatları da söylemedim. hepsi orjinal baskı balata takacağız dedi. sizce ne yapmalıyım. bir de bu kadar fark olurmu acaba kafamı karıştırdılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seyyah0616

    HERKEZE İYİ GÜNLER. Ben 3 gün önce swift 2008 4x4 aldım. debriyaj sisteminde sıkıntı var. bayan kullandığı için baskı balata değişmesi gerekiyo. Ankara da yetkili servis hertel 1200 tl fiyat çekti. sanayide götürdüğüm bir usta 950 , başka bir yer de 750 fiyat çekti. hiçbirine aldığım fiyatları da söylemedim. hepsi orjinal baskı balata takacağız dedi. sizce ne yapmalıyım. bir de bu kadar fark olurmu acaba kafamı karıştırdılar.

    Öncelikle aracınız hayırlı olsun,
    Ankara Eskişehir yolundaki, Tecimeroğlu Servisine gidin. Suzuki forumundan Alparslan Hoca beni size yönlendirdi deyin. özellikle Seyhan Beyi ya da Murat Beyi sorun.
    Onlar yardımcı olacaklardır. Bir de oradan fiyat alırsınız.
  • merhaba , SWİFT 1,5 arac ıcın yada genel olarak SUZUKI ıcın hangı lpg markası daha uyumludur , lpg taktıranlardan yorum ve onerı alabılırmıyım ?
  • Merhaba, 2008 swift 1.3 mt 4×2 almak üzereyim. Arac hakkındaki olumlu ve olumsuz durumlar nelerdir? Bilip ona gore kendimi hazirlamak istiyorum. Mesela kronik bi ariza cikartiyor mu? Veya dikkat etmemi önerdiğiniz bi yer var mi? Şimdiden tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar.

    Nasıl oldu bilmiyorum son kar yağışlarından sonra ön cam sağ sileceğim demirden yamulmuş ben elimle düzeltemedim. O kadar sert bir madde nasıl yamuldu anlamıyorum. Silecek çalışıyor ama atlama ve ses yapıyor. Silecekten bulamıyorum yetkili servislerde de yok. Bizim araçlara uygun hangi model silecek vardır acaba , bilgisi olan varmı?
  • Merhabalar , yaklaşık 1 ay önce eşime 2007 model 1.3 mt 4x4 bir suzuki swift aldık . Aracı aldıktan sonra genel bir bakım , amortisör , bobin buji vb. gibi parçaları değiştirdik. Sıkıntımız 2 hafta önce debriyaj baskı balatasının bir koku vermesiyle başladı :)

    Bulunduğum ilde servisi olmadığı için kendi ustama götürdüm ve debriyaj baskı balatasını markasını hatırlamadığım 195tl değerinde 4x2 suzuki swift 1.3 balatasıyla değiştirdi. Aradan 1 hafta geçti 45 km kullandık arabayı , 1 hafta boyunca debriyaj kokusu gelmeye devam etti ve bugün tekrar baskı balatası tekrar bozuldu . (5. viteste aaabayı kaldırabildik , vitesler sanki yarım debriyaj gibi çalışıyor.) arabayı 3-4 saat dinlendirdikten sonra tekrar denedim hiç bir sorun yoktu .

    Baskı balata olarak 4x2 ve 4x4 balatası çeşitli sitelerde ayrı ayrı ürün olarak geçiyor. Bunlar arasında bir fark varmı ? ve arabayı eşim kullanacağı için en doğru marka balata ne almalıyım ?
    ayrıca araştırdığım kadarıyla en iyisi exedy / daikin diye bir markaymış. bunun fiyatı bir sitede 740 tl başka bir sitede 300 tl , bu balatanın fiyatını bilen varsa yazarsa sevinirim.




  • 
Sayfa: önceki 212213214215216
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.