Şimdi Ara

Mozilla'nın kurucusundan reklamsız, para kazandıran web tarayıcısı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Mozilla'nın kurucusundan reklamsız, para kazandıran web tarayıcısı!

    Mozilla'nın kurucularından ve JavaScript programlama dilinin yaratıcısı Brendan Eich son projesini duyurdu: Reklamları varsayılan olarak engelledikten sonra onları kendi reklamlarıyla değiştiren bir web tarayıcısı "Brave". Şirket, kendi adını taşıyan tarayıcıdaki reklam gelirlerinin yüzde 15'lik kısmını alacak.



    Brave açık kaynak koduna sahip bir web tarayıcısı. GitHub üzerinde yazılımın Mac/Windows/Linux, iOS ve Android sürümleri yer alıyor. Tarayıcının iOS versiyonu ironik bir şekilde Firefox tabanlıyken, PC sürümü Chromium'a (Chrome'a paralel şekilde geliştirilen açık kaynak projesi) dayanıyor. Yeni tarayıcının Android sürümü ise ilk bakışta Bubble tabanlı gibi görünüyor.



    Tarayıcıyı denemek için indirmeniz ve bir GitHub repo oluşturmanız gerekiyor. Daha önce oluşturduysanız beta tester olmak için kayıt olabilirsiniz. Şu anda bir bekleme listesi bulunuyor.



    Dahili reklam engelleme



    Brave'in varoluş nedeni otomatik olarak programatik online reklamlar ve varsayılan olarak takip çerezlerini engellemek. Programatik reklam otomatik yazılımlar aracılığıyla web sitelerine yerleştirilen reklam anlamına geliyor. Çoğu web sitesi geleneksel human-to-human yani insan odaklı ve programatik reklam karışımıyla çalışıyor. Teoride eğer Ghostery veya Adblock Plus yüklüyse daha güvenli ve hızlı bir web deneyimi yaşanabiliyor.




    Pratikte ise Brave sadece kazanç sağlamaya odaklanmış gibi görünüyor. Yazılım sadece övgüye değer bir reklam engelleyici değil, bir web sayfasındaki reklamları engelledikten sonra onun yerine kendi programatik reklamlarını yerleştiren bir tarayıcı profili çiziyor. Bu alanlar Brave ile çalışacak reklam ağları tarafından doldurulacak ve tarayıcı bunun karşılığında gelirin yüzde 15'lik kısmını alacak. Tarayıcı hedef reklamlar için takip çerezleri kullanmak yerine kullanıcıların yerel tarama geçmişinden faydalanıyor.

     




    Brave'in aslında daha hızlı bir tarayıcı olup olmayacağı ya da kendi reklamlarını entegre ettikten sonra mobil veri kullanımı konusunda tasarruf sağlayıp sağlamayacağı henüz net değil. Tarayıcının varolan reklamların yerine hızlı bir şekilde kendi reklamlarının yüklenmesini sağlayacak özel bir hattı yok. Oldukça güvenli olarak kabul edilen Brave'in reklamları kaldırmak ve daha sonra yenilerini eklemek için oldukça fazla işlemci süresi kullanacağı düşünülüyor.



    Kalan reklam gelirinin yüzde 55'i yayıncılara ve yüzde 15'i reklam sağlayıcılara gidecek. İlginçtir ki son yüzde 15'lik dilim daha sonra favori web sitelerine mikro ödeme yapmak için kullanılabilecek şekilde Brave Browser kullanıcılarına iade edilecek. Bu gelir bölme işleminin pratikte nasıl işleyeceği ile ilgili herhangi bir teknik ayrıntı henüz açıklanmış değil.



    İlginç bir proje ancak etik mi?



    Tarayıcı hoş bir arayüz, çapraz platform senkronizasyon desteği, gizli mod ve bir parola yöneticisi gibi son derece kullanışlı özelliklere sahip. Brave şu ana kadar toplamda 2.5 milyon dolarlık bir yatırım toplamış durumda ve arayışlarına devam ediyor. Eich, sistemin işleyişini kanıtlayabilmeleri için yaklaşık 7 milyon kullanıcıya ihtiyaçları olduğunu söyledi. Planların istikrarlı bir şekilde ilerlemesi durumunda tarayıcının kamuya açık sürümünün bu yıl sonlarında yayınlanması bekleniyor.



    Brave Browser kuşkusuz ki son derece ilginç bir fikir ancak başkasının yerine kendi reklamlarının gösterilmesini sağlamak genel anlamda hoş karşılanmayabilir. Yeni tarayıcı modelinin özellikle büyük reklam ağlarının hedefinde olacağı ve daha uzun bir süre tartışılmaya aday olduğunu söylemek hiç de zor değil.










  • google'a iyi olur firefox'dan twitter veya youtube gibi google servislerine girince aşırı kasıyor nvidia'nın amd'ye yaptığını google firefox'a yapıyor google'un reklamlarını engelleyip kendi reklamlarını koysa iyi yapar ama dh'nin reklamını kaldırıp kendisininkini koyarsa işler değişir :)

  • Nasıl şimdi kullanlar para mı alabilecek bu tarayıcıdan?!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reklam engelleme özelliğine sahip olan ve engellenen reklamlar yerine kendi reklamlarını koyan, buradan gelecek paranın da %15'ini kullanıcıya istediği sitelere bağış yapmak için veren bi sistem.

    Doğru anlamış mıyım?
  • Düşünce güzel fakat kendisine %15 alması fazla. Projenin devamlılığı için %1-3 yeterli olması gerekirdi

  • Bu işten hem site sahipleri kazanacak hem reklam verenler kazanacak hemde internette sörf yapan kullanıcı kazanacak.Tutarmı göreceği , bedavaya internette geziniyoruz bari hiç değilse girdiğimiz sitelerde 3-5 kuruş bilgisayarın elektirik parası çıksın

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reklamsız her işe varız BÖ geldi artık

  • quote:

    Orijinalden alıntı: lumiafanx920

    Bu işten hem site sahipleri kazanacak hem reklam verenler kazanacak hemde internette sörf yapan kullanıcı kazanacak.Tutarmı göreceği , bedavaya internette geziniyoruz bari hiç değilse girdiğimiz sitelerde 3-5 kuruş bilgisayarın elektirik parası çıksın

    Bizimkiler hemen kodla sürekli restart çektirirler sayfalara.




  • uzun ve karışık meseles.
  • iyi güzelde diğer tarayıcılardan yavaş olmasın

  • Şimdi Dh düşünsün

  • bu bence tutar....

  • osx için dmg'sini yarattım isteyene pmden yollayabilirim. şimdili betada 0.7.7

    ekran görüntüsü:https://i.imgur.com/As0y35s.png

    şimdilik bildiğin çöp ama daha çok erken 1.0 bile değil gideceği çok yol var. İşin ilginç yanı node.js ve chromium tabanlı. developerlar geliştirirken atom shell kullanmış. atom shell olayı tutabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazeran -- 23 Ocak 2016; 6:18:29 >
  • Virüsler artık bu tarayıcıları hedef alıp kazancı kendilerine yönlendirirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Brave beta sürümden çıkıp 1.0 sürümü yayınlandı. Bunun hakkında bir makale yapar mısınız?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.