Şimdi Ara

Google Play Store, AppStore’u ikiye katladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Google Play Store, AppStore’u ikiye katladı


     

    2013 yılında indirilme sayıları ile AppStore’u geride bırakmayı başaran Google Play Store’da aynı rakamlar geride kalan iki yıllık süreçte neredeyse iki katlık bir büyüme yaşadı. AppStore’da rakamların 100 Milyon bandında seyrini sürdürmesi neticesinde de Google Play Store’daki uygulama indirme sayıları AppStore’un iki katına ulaşmış oldu.



    Bu rakam Android geliştiricileri için güzel bir gelişme olsa da ücretli uygulamalar ve uygulama içi satışlar ile elde edilen toplam gelirde Google Play Store aynı etkiyi yakalayabilmiş değil. 2013’te Google Play Store’da geliştiricilerin uygulamalarından elde ettiği gelir, AppStore’un yarısı olarak gerçekleşmişti. 2015 sonu itibariyle ise Google Play Store, AppStore’un iki yıl önceki rakamlarına ulaşmayı başardı ancak AppStore’daki büyüme iki kata yaklaşınca fark daha da açılmış oldu.



    Aslında bu durum AppStore adına bir hayli ilginç. Uygulama indirilme sayılarında değişiklik olmamasına karşın gelirlerin 2 katlık bir büyüme göstermesi, AppStore’daki kitlenin durumunu özetliyor bir anlamda.



    Google Play Store Türkiye’de Sıçrama Yaptı



    2015 yılında Google Play Store’un en ciddi büyümeyi elde ettiği ülkeler arasında Brezilya, Endonezya, Hindistan ve Meksika ile birlikte Türkiye de yer alıyor. Buradan da anlaşılacağı üzere gelişmekte olan ülkelerde özellikle uygun fiyatlı Android cihazlarının da etkisiyle Google Play Store’un gücü artıyor. Bu güç, Google’ın en güçlü olduğu alanlardan biri olan mobil reklam gösterimleri ile Admob üzerinden dolaylı da olsa Google’a ciddi bir fayda sağlıyor. Apple içinse uygun fiyatlı bir iPhone’un önemi bir kez daha gün yüzüne çıkıyor diyebiliriz. Bu arada Google Play Store, gelişmekte olan ülkelerde güçlenirken AppStore, Çin, Amerika, Japonya gibi ülke pazarlarında hızlı yükselişini sürdürüyor.

     

    Google Play Store, AppStore’u ikiye katladı 



    2015 Müzik ve Çöpçatanlık Uygulamalarının Yılı Oldu



    Spotfify, Deezer gibi online müzik platformlarının popülaritesi Apple’ı da bu alana çekti. 2015, çevirim içi müzik uygulamalarının gelirlerini katladığı bir yıl oldu adeta. 2014’e kıyasla 2.2 katlık bir büyümeden bahseden App Annie verileri, özellikle Amerika kıtasındaki etkinliği ile Spotify’ı en popüler isim olarak gösteriyor. Çin’deki etkinliği sayesinde ise QQ Music ikinci sırada. Fransız Deezer da üçüncü sırada yer alıyor.



    Çöpçatanlık uygulamaları ise yılın kazanan bir diğer ismi. Tinder’ın başı çektiği uygulamalar, 2014 yılından bu yana ciddi bir büyüme gösterdi. Tinder Plus gibi ücretli hizmetlerden elde edilen gelir 3 kata yakın artarak, mobil uygulama kazançları pastasında dikkat çekici bir paya ulaştı.



    Zuckerberg’in Mobil Uygulama Mağazalarındaki Gücü



    Hem iOS hem de Android tarafındaki en popüler 5 uygulamadan 4’ünün Facebook’a ait olması ise işin bir başka ilginç boyutu. Sırasıyla WhatsApp, Facebook Messenger, Facebook ve Instagram en tepeyi işgal eden isimler. Dördüncü sırada ise Clean Master geliyor.



    Listedeki en popüler 5 oyun ise sırasıyla Subway Surfers, Candy Crush Saga, Clash of Clans, Candy Crush Soda Saga, Despicable Me şeklinde. Uygulama gelirleri bazında ise geliştiricisine en çok para kazandıran uygulamalar sırasıyla Spotify, LINE, Pandora Radio, HBO Now, Tinder şeklinde. 







  • clean master gibi zırvalıkları kimler indiriyor merak ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz iyi bir geliştirici olsaydınız bu tablolara bakıp hangi markete uygulama sunmak isterdiniz ? İki kat daha fazla indirme var ama yarısı kadar gelir elde ediliyor.

    Android'de uygulama sayısı gün geçtikçe artıyor her geçen gün daha fazla reklamlı daha fazla freemium uygulama pörtleyecektir . Android maalesef bu tabloyu hak ediyor . Keşke kullanıcılar bedava indirmek yerine parasını verip geliştiriciye destek olsalar bu şekilde çok daha kaliteli uygulamalar görebiliriz .

  • Yıllardır android kullanıcısıyim. Kisa bir suredir 6 plus kullanıyorum ve AppStore un kalitesinin yanında Google play store un adı bile geçemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CooL_ROMEO

    Siz iyi bir geliştirici olsaydınız bu tablolara bakıp hangi markete uygulama sunmak isterdiniz ? İki kat daha fazla indirme var ama yarısı kadar gelir elde ediliyor.

    Android'de uygulama sayısı gün geçtikçe artıyor her geçen gün daha fazla reklamlı daha fazla freemium uygulama pörtleyecektir . Android maalesef bu tabloyu hak ediyor . Keşke kullanıcılar bedava indirmek yerine parasını verip geliştiriciye destek olsalar bu şekilde çok daha kaliteli uygulamalar görebiliriz .

    iOS da uygulama yayınlamak için şartlar çok sıkı olduğu için Play Store'a yöneliyor geliştiriciler. Buna Google el atmalı.

    App Store için
    OS X yazılımlı bir bilgisayar. ( Windows'tan sanal makine ile yapılabilir )
    200 dolar hesap ücreti
    Uygulama 2-3 hafta inceleniyor ve yayınlanıp yayınlanmayacağı belli oluyor. ( Yayınlanmama ihtimali var. )

    Play Store için

    25 dolar hesap ücreti.
    Uygulamayı yükledikten 5-6 saat sonra markette yerin hazır.

    Bu şartlar oldukça daha çok çöp oyun göreceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KillerNoob -- 21 Ocak 2016; 20:44:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Adamlar Cin gibi buyuk bir pastadan pay almadan bu halde. Birde cin olsa ne olur kimbilir.

  • Tinder fena ya

    yurt dışında özellikle uzak doğu ülkelerinde artık nasıl bir açlık var bilmiyorum
  • Hala Apple store un çöp uygulama konusunda farklı olduğun sanan var.

    Arkadaş ikisinin ortak uygulama oranı %90 falandır.

  • line kullanan varmış

  • Lirikal Militan kullanıcısına yanıt
    Yav he he.. Yüzde 90 ı aynı zaten uygulamalar. Telefona Çok para verince market daha mı iyi görünüyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilk günden beri Android smartphone kullanıyorum, henüz bir wallet tanımlayıp para ile uygulama satın almadım. Eksikliğini duymadım. Ucretsiz uygulamalar istediğimden fazlasını sunuyor zaten.

  • mu5tafa kullanıcısına yanıt
    Herseye bilmeden etmeden yorum atmaya bayılıyorsunuz. Yazdım oraya yıllarca android kullandım yıllarca. Hepi topu bir haftadır elimde 6 plus var ve topu topu bi kaç hafta duracak androidle yoluma bi sure daha devam edicem. Bilmeden etmeden yorum atma o yüzden.

    Zaten sorun bu %90 i aynı uygulamalar ama arada dağlar kadar kalite farkı var. En basit uygulamalar bile daha kaliteli. Ki marketin kalitesine girmiyorum Google play store a giriyorum aptalca uygulamalar listeye dizilmiş gereksiz hep aynı seyler. Bir de bi AppStore a girdim kategori düzeninden uygulama tanıtımlarına herşeyi on numara. Özetle Google play store yıllardır beş para etmez hala böyle gider. Ama mecburen yolum yine oradan geçecek. Bu eleştiremeyeceğim anlamına gelmez. Umarım anlamışsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uygulama isimleri aynı olsada verimleri & kaliteleri aynı olamıyor.
    Facebook ios da iyiken. Whatsapp android de daha iyi.
    Genel olarak bakıldığında Uygulama kalitesi düşük kaliyor play store mağzasında.
    buda kodlayan insanların ios için daha fazla vakit ve bilgi harçadıklarını düşünüyorum.

    Arkadaşım legend onlinede elmas alıp play store bildirimnden parsını saniyesinde geri alıyor ve elmaslar eksilmiyor 1 aydır çok kez tekrarlyor .
    ios da ise Heartstone den 65 tl lik kart aldım vede üyeliğime kartlar aktarılmadı. para iadesi talep ettim . ing yetersizliğinden dolayı anlaşamadık.
  • Google beni banlayarak güvenimi sarstı bu yuzden ios

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaklaşık 4 yıldır android kullanıcısıyım hiç parayla uygulama kurmadım...

  • Vay be bir zamanlar play store bile kapalıydı türkiyede.

  • sırf bir browser i seçmek için googleplay den 50 tane browser indirirsin 49 unu geri siler sin kalan 1,digerlerini çöpe atarsınız.ama appstore den 1 tane indir kullan tam not verip kullanırsınız. demek istedigim 49 a katlaması lazımdı bu söz edilen rakam cok az seviyedeymiş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Televizyonda satilan her telefonda android var haliyle daha fazla kullanilmasi normal. Yani neredeyse tum markalarda android var.

    1 yildir android kullaniyorum. Once iphone kullaniyordum 4 5 yil falan. Android daha guzel bence ama market isine girerse kalite olarak iphone tokatlar. Ben iphone da sacma sapan uygulamalar oldugunu hic gormedim. Yok tofasla drift ucak park etme tır parke etme vs vs. Varsa da tek tuk var ve kaliteli ama android de ipini koparan uygulama yapmis.

    Ayrica kullanici bazinda olsa da android uygulama yorumlarina bakiyorsunuz alayı kufur. İphone yorumlarina bakinca yukleyip yuklememe karari verebiliyordum burada o imkansiz. Onune gelen android kullandigi icin boyle oluyor. Adam televizyondan telefon almis en kaliteli oyunu indiriyor telefon kaldirmiyor adam yorumda uygulamaya kufur ediyor

    Android seviyorum ancak iphone kalitedir her yonuyle kullanmayan bilemez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Lirikal Militan kullanıcısına yanıt
    Dogru tespit hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • böyle haberleri forum birbirine girsin diye mi yayınlıyorsunuz? merak ediyorum :D

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.