Şimdi Ara

Faturalı PttCell ile Google Playden Alışveriş Yapmak Sizce Tehlikeli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Google playden ilk defa alışveriş yapacağım. Poweramp 59 kuruş olmuş almak istiyorum ama herhangi bir sıkıntı çıkarmı hsttım faturalı başına böyle sıkıntı gelen oldumu? Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • https://support.google.com/googleplay/answer/2651410?hl=tr

    Linkteki bilgiye göre faturaya ek olarak alışveriş yapılabilir görünüyor ama ben böyle alışveriş yapmanızı tavsiye etmem. Mümkün olduğunca cep telefonu faturalarına başka bir ödeme karıştırmayın. Özellikle avea altyapısında bu bir riskdir.(birşey yaşadığımdan değil, genel kanaatim ve izlenimim)

    Bunun yerine banka ve kredi kartları geçerliymiş. Bu şekilde alışveriş yapın bence daha iyi. Sanal kart oluşturun ve rahatça kullanın. Birde hattınızı mobil ödemeyede kapatın, ne olur ne olmaz işinizi sağlama alın. Bu operatörler yıllarca ne olduğu belirsiz wap sms sitelerine, insanların habersiz abone olup kazıklanmalarına göz yumdular. Sorduğunda bizle ilgili değil, abone olduğunuz firma sorumlu gibi saçmasapan sallama işler yaptılar. Hem o hizmete altyapıyı sağla tahsilatı onun adına yap, hemde benimle ilgili değilde!!! Forumda eskilerden aratın yığınla böyle konu çıkar. Herkes mağdur. Yeni yeni BTK uyanmaya başladı bu işleri zorlaştırcaklar yakında. En azından onay sms'i falan isteyeceklermiş.

    Siz siz olun operatörlerin böyle faturayla sanal alışveriş işlerine bulaşmayın.




  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Cevabın için çok saol hocam. Banka kary
    tları olıyor dediniz hesap kartlarıda olur sanırım bu hesap kartlarda da tehlikeli olmaz sanırım sonuçta hesaptaki limiti biliyoruz en azından.

    Yanlız şunu anlamadım sanal kart nasıl oluşturuyoruz. Sanal kart oluşturup O hesabada ayrı para yatrıptamı oluyor? Eğer öyle oluyorsa bu yöntem iyimiş araştırıcam tekrar teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bankaların online şubelerine girip oradan oluşturuyorsunuz. Genelde bütün bankalarda var. Sadece vakıfbankta biraz farklı bir şekilde uygulanıyor. Vakıfbank online işlemlere ayrı limit oluşturuyor. Sanal kart numarası vermiyor. Diğerlerinde ise sadece onlineda kullanabileceğinizi kredikartı üstünde yazan numaradan farklı özel limit belirlenebilen numara veriliyor.

    Banka kartlarındada geçerli bazı bankalarda. Fakat maaş hesabı gibi kartlarda kullanmanızı pek tavsiye etmem. Bunun yerine sadece onlineda kullanmak için ayrı kart çıkarın. Hesap işletim ücreti olmayan kartlar var artık. Enpara, cepteteb, pttkart, yapıkredi-nuvo, ininal kart gibi.
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam çok saolun cevaplarınız için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yav ben defalarca aldım hiç bir şey olmuyor korkma.İnan banka yada kredi kartını vermek daha riskli
  • Şehmistan kullanıcısına yanıt
    Aslında kontörlü hattım olsa oda oluyormuş ama yok işte.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.