Şimdi Ara

LCD TV için HOME THEATRE PC (HTPC) Seçimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
276
Cevap
2
Favori
49.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aslında bu mesajım, PC den DVI-HDMI ile tv bağlantsı DENEYİMLERİ (özellikle 2.sayfa) konusunun bir devamı; yine de konu ağırlıklı olarak HTPC için konfigürasyon belirlemeye kaçtığı için yeni bir konu açmayı uygun gördüm. Diğer konuda da link veriyorum.

Öncelikle Home Theatre PC'nin ne amaçla kullanılacağını belirteyim :
    - Doğrudan 37" Lcd Tv'ye bağlanmak üzere, hiç oyun oynama amacı olmayan, dvd-divx-HD film izlemek için, dijital uydu kartı ile normal tv kanalları ve denk gelirse HD kanalları izlemek için kullanılacak bir sistem. Kasa burada çok önemli bir faktör; çünkü şık görünümlü HTPC kasaları da fiyatı ciddi şekilde etkiliyor.

Gelelim konfigürasyon hakkında bilgi verilmesine :

// Genel önerilen sistem
    İşlemci : E6300 genel kanıyla hem O/C hem O/C'suz performansı ile beğeniliyor, fiyatı yaklaşık 200 Usd+kdv,
    Anakart : Bu işlemciye uygun anakart içinse yaklaşık 120 Usd+kdv bütçe ayrılması gerekiyor (965 chipsetli),
    Ekran kartı : HD filmlere donanımsal destek veren (X1600-720p veya X1950-1080p CPU'nun yükünü azaltıyor) X1600 dersem, yaklaşık 150 Usd+kdv,
    Ram : 1 gb olarak 125 Usd+kdv,
    Hdd : 250Gb kapasite ile 85usd+kdv,
    Diğer : Dvd yazıcı, dijital uydu kartı, kasa vb. için en az 200 usd+kdv (kasayı normal desktop olarak dikkate aldım)
    Yorumlarım : Toplamda 880 Usd+Kdv gibi bir sistem ortaya çıkıyor; kdv dahil yaklaşık 1.050 Usd
    Çıkış noktama baktığım zaman, normal zamanlarda HD film de izlemeyeceğim dikkate alınırsa; sadece dvd film - dijitl tv kartı için ihtiyacım olanın çok ötesinde bir sistem. Ekran kartını daha iyi alsam, biraz da E6300'ü O/C ile tanıştırsam, orta halli oyun bilgisayarı olacak neredeyse.

// İşimi görebilecek sistem
    (Sn.Onbes'in kullandığı ve sorunsuz 1080p izleyebildiği sistem)
    Eğer herşeyiyle ihtiyacım olandan fazlasını almaya gerek yok düşüncesiyle yola çıkarsam,
    İşlemci : AMD 3000+ - 100 usd+kdv
    Anakart : Asus M2PVN Anakart - 75 usd+kdv
    Ram : 1 gb ram - 120 usd
    Diğer : Dvd yazıcı, dijitl tv kartı, kasa vb. için en az 200 usd+kdv
    Yorumlarım : Toplam 495 Usd+kdv gibi bir rakam çıkıyor ve yukarıdaki sistemin hemen hemen yarısı. Tabi ki AMD 3000+ ile E6300'ü kıyaslayacak halim yok ama, fiyatlarının da kıyaslanır bir tarafı yok.

SONUÇ :
    Burada şu kararı vermem gerekiyor; işimi görecek en uygun bütçeli sistemi mi kuracağım, yoksa biraz da işin kefine kaçıp pek bütçeye bakmadan performans bilgisayarı mı kuracağım.
    Bu bence zor bir karar ve hangisi alınırsa alınsın, acaba diğerini mi alsaydım dedirtecek bir olay.
    Ben bir yandan da ikinci el sistemlere bakıyorum; herhangi bir çok cazip seçenek ile karşıma çıkarsa ciddi olarak değerlendiririm.

Hatta güvendiğim bir arkadaşım ikinci el bir sistem teklif etti bile;
    190 Euro+kdv'lik şık HTPC kasası dahil, Pentium D930 2x3.0Ghz Dual Core (soğutucu+fan), Asus P5WD2-E Premium anakart, 2x512 kingston ram, 250GB Hdd, Asus Dvd yazıcı, 7300gs ekran kartı, Tv kartı vb. dahil 750 Usd'ye...

Artık hayırlısı olsun diyorum ve en kısa zamanda karar vermek istiyorum :rolleyes:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 4 Ocak 2007; 15:46:17 >

• signore@
    öncelikle günaydın,rüyanızda htpc görmeye başladınız sanırım
    şimdi,dünden beri bu işe ben de biraz kafa yoruyorum ve bazı noktalarda kafamda soru işaretleri oluştu.
    öncelikle sizin zaten hd destekli bir oyun konsolunuz var ve dolayısıyla oyun kaygınız yok.
    ifade ettiğiniz gibi geriye 2 opsiyon kalıyor sizin için.
    hal böyleyken sizce bu işe girmenin bir yararı olacak mı?
    hd uydu receiver ların tıpkı tvlar fiyatlarının düşüş içine gireceğini değerlendiriyorum.(örneğin crea'nın çıkaracağı hd receiver,next v.s)
    bu şartlar altında bir hd uydu receiver ı ile çözebileceğiniz bir durumu htpc ile çözmeye çalışmak bana lüks geldi açıkçası.
    neyse yine de tercih sizin tabii
    kaygılarımı korumakla birlikte bu şartlar altında bence madem bu işe başladınız,bir performans bilgisayarı yapmadınızda fayda var.şimdi harcayacağınız bir miktar para belki de yarın size daha az "keşke" dedirtecektir.

bunun yanında yaptığım araştırmalara göre bazı kaygılarımda MCE ile ilgili.
    windows sp2 ile birlikte gelen yenilikleri ve mediaplayer gibi indirilerek sistemize dahil edebileceğim eklentileri de hesaba katınca MCE nin tek farkı Media center uygulaması oluyor.dahası (zannedersem sizin gibi) Media center ı sık kullanmayacaklar için eklentiler sistemde ciddi bir performans sorunu yaratacaktır.
    şayet biraz eskimiş bir dvd gösterme programı kullanıyorsak muhtemelen MCE ile uyumlu olmayacak,bize yeni bir uğraş alanı yaratacak.

son olarak amd athlon 3200+ tabanlı bir bilgisayarda test yapan bir kullanıcının görüşleri:
    "Kullandığı programın derinliklerine inmek isteyen kullanıcılar için de MC biraz basit kalacaktır. Ancak yapması planlanan işleri düzgün bir şekilde yerine getirdiğini de söylemek gerekiyor. Fakat bunu yerine getirmek için görece hızlı bir bilgisayar sistemine ihtiyaç duyuyor. Testler AMD Athlon 3200+ tabanlı bir sistemde gerçekleştirildi ve özellikle TV'den kayıt ve time-shifting denemelerinde sistemin yeterli olduğunu gördüm. Ancak daha yavaş bir sistemde sorun yaşanabilir. PC'ye kayıt işlemi sırasında da fazlaca yere ihtiyaç duyacağınızı belirtmeliyim. 25GB boşluk olan sistemim MPEG2 kaydı sırasında ancak 55 dak kayıt için yeterli gözüküyordu. Ve çoklu kanal gösterimi sırasında da gereğinden fazla bir yavaşlık olduğunu gördüm. Kanal tazelenmesi TV kartının kendi programından oldukça yavaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChordSolo -- 4 Ocak 2007; 10:21:18 >

• quote:

Orjinalden alıntı: dandini2000
    hal böyleyken sizce bu işe girmenin bir yararı olacak mı?
    hd uydu receiver ların tıpkı tvlar fiyatlarının düşüş içine gireceğini değerlendiriyorum.(örneğin crea'nın çıkaracağı hd receiver,next v.s)
    bu şartlar altında bir hd uydu receiver ı ile çözebileceğiniz bir durumu htpc ile çözmeye çalışmak bana lüks geldi açıkçası.

Öncelikle böyle bir sistem ihtiyaçtan değil, keyiften kurulacak gibi; zaten şuanki cihazlarım ile HD kanal izlemek hariç herşeyi yapabiliyorum (zaten HD kanal da pek olduğunu söylenemez). Diğer yandan, bence HD Receiver aldıracak sayıda HD kanalın çıkması yılları bulur; ancak Digiturk LIG TV ile başlarsa olabilir, o da kendi receiver'ını üyelik karşılığı verecek zaten.

Benim HTPC kurmaktaki en önemli amacım, tek cihaz ile her türlü işimi görmek ve görüntü kalitesinde artış ümidi
    Müzik dinlemekten, dvd film izlemeye, tv izlemekten doğrudan HDD'ye kayıt yapmaya gibi birçok fonksiyona sahip olacak.
    Bu arada, hiç GoogleEarth programını Lcd Tv'e kullandınız mı ? Kısa süreli bilgisayar kullanımında da Lcd Tv çok keyifli büyük boyutuyla.

Ayrıca DVI bağlantı ve PC'nin görüntü işleme yeteneği ve filtreler ile mevcut Philips 720SA Dvd Player'dan daha kaliteli görüntü almayı ümit ediyorum.
    Hali hazırda scart bağlantı ile izlediğim normal tv kanallarında daha iyi görüntü alacağımdan neredeyse hiç şüphem yok.
    Hele bir de birkaç belgesel kanalı filan çözerse oh ne ala.

• ekleme yaptım.kusura bakmayın işler yoğun taksitle yazıyorum
  • Ben bu arada ilginç (aslında çok basit) bir sonuca ulaştım.

Şimdi böyle bir HTPC'de AMD alsam da, E6300 alsam da sabit olacak parçalar var :
    - Hard-disk
    - Ram
    - Ekran kartı
    - Tv kartı
    - Kasa
    - Klavye-Mouse

Yani aslında AMD olması ile E6300 olması arasında, sadece işlemci ve anakart farkı var; bu da 100-150 Usd arası yapıyor.
    Acaba bu kadar para ödedikten sonra sonra, 100-150 Usd daha verip e6300 almak daha mantıklı olur mu diye soruyorum kendime.

Şimdi bir de fiyat düşecek haberleri her yerde; gerçi E6300 için 20 usd düşüş öngörülüyor ama, Türkiye piyasasına nasıl yansır bilinmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 4 Ocak 2007; 15:24:53 >
  • Yeni başlığa taşınması çok yerinde olmuş. Dün akşam bende HTPC konusu ekran kartları vs derken, HTPC için makul fiyatlı bir sistem nasıl kurulur diye düşünmeye başlayıp, parça araştırıyordum. İşlemci olarak AMD ve ekran kartı olarak ATI hıc kullanmadım ama şahsi fikrim E6300 böyle bir sistem için fiyat/performans açısından en ideal işlemci konumunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DubLanC -- 4 Ocak 2007; 15:32:19 >
  • Bu HTPC,TV izlemek hariç diğer görevler için gayet güzel bir seçim olur.Bilgisayarda tv şimdilik hiç de performanslı olmuyor.Kanal geçişleri yavaş,codec problemleri hala çözülemedi.Ben normal tvdeki netliği hiç bir zaman yakalayamadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: erci541
    Bu HTPC,TV izlemek hariç diğer görevler için gayet güzel bir seçim olur.Bilgisayarda tv şimdilik hiç de performanslı olmuyor.Kanal geçişleri yavaş,codec problemleri hala çözülemedi.Ben normal tvdeki netliği hiç bir zaman yakalayamadım.

Öncelikle katılımınız için teşekkür ederim; ne kadar farklı görüş olursa, doğruya o kadar yakın oluruz.

Sizden aşağıdaki konularda görüş rica edeceğim :

1) Normal Tv'deki netliği yakalayamadım derken, Tüplü CRT Tv'lerden mi bahsediyorsunuz ?
    Eğer öyleyse kanımca bu normal.
    Ben Lcd Tv'de kullanacağım için, hali hazırda Next uydu alıcıdan Scart kablo ile görüntü aktarıyorum ve her halikarda HTPC ile daha iyi görüntü alacağımı tahmin ediyorum.

2) Genelde özel filtre ve codec'lerle dijital uydu kartından çok iyi sonuçlar alındığından bahsedilir.
    Acaba tatmin edici görüntü alamamanız kullandığınız programlardan, tv kartınızdan veya bilgisayarınızdan kaynaklanıyor olabilir mi;
    Mümkünse PC bileşenlerini, tv kartının markasını ve programları yazabilir misiniz ?

• quote:

Orjinalden alıntı: dandini2000

bunun yanında yaptığım araştırmalara göre bazı kaygılarımda MCE ile ilgili.
    windows sp2 ile birlikte gelen yenilikleri ve mediaplayer gibi indirilerek sistemize dahil edebileceğim eklentileri de hesaba katınca MCE nin tek farkı Media center uygulaması oluyor.dahası (zannedersem sizin gibi) Media center ı sık kullanmayacaklar için eklentiler sistemde ciddi bir performans sorunu yaratacaktır.
    şayet biraz eskimiş bir dvd gösterme programı kullanıyorsak muhtemelen MCE ile uyumlu olmayacak,bize yeni bir uğraş alanı yaratacak.

son olarak amd athlon 3200+ tabanlı bir bilgisayarda test yapan bir kullanıcının görüşleri:
    "Kullandığı programın derinliklerine inmek isteyen kullanıcılar için de MC biraz basit kalacaktır. Ancak yapması planlanan işleri düzgün bir şekilde yerine getirdiğini de söylemek gerekiyor. Fakat bunu yerine getirmek için görece hızlı bir bilgisayar sistemine ihtiyaç duyuyor. Testler AMD Athlon 3200+ tabanlı bir sistemde gerçekleştirildi ve özellikle TV'den kayıt ve time-shifting denemelerinde sistemin yeterli olduğunu gördüm. Ancak daha yavaş bir sistemde sorun yaşanabilir. PC'ye kayıt işlemi sırasında da fazlaca yere ihtiyaç duyacağınızı belirtmeliyim. 25GB boşluk olan sistemim MPEG2 kaydı sırasında ancak 55 dak kayıt için yeterli gözüküyordu. Ve çoklu kanal gösterimi sırasında da gereğinden fazla bir yavaşlık olduğunu gördüm. Kanal tazelenmesi TV kartının kendi programından oldukça yavaş.

mesajımın bu bölümündeki sorularım hakkında ne düşünüyorsunuz?

• @dandini2000

Açıkcası benim Windows XP Media Center kullanayım diye bir derdim yok.

Şöyle bir örnek verebilirim,
    normal bir pc kullanıcısı internette bulduğu büyük bir resmi küçültmek için hazır programlara ihtiyaç duyabilir, tek tıklama ile küçültme işlemi yapmak için.
    Ancak ben Photoshop'u açar, istediğim değişikliği yapar ve resmi yeniden boyutlandırırım.

Benzer şekilde, PC'de de her iş için en iyi programı bulur ve kullanırım.
    Dvd oynatmak için özel programlar & codecler & filtreler belli; dijital uydu kartı için de programlar & codecler belli

Sistemin performans yönünden pek sıkıntı olacağını sanmam; zaten AMD 3200+ sistemde sorunsuz kullanım olmuşsa, ben de en kötü ihtimalle o seviyeler birşeyler alırım.

Zaten daha evvel söylediğim gibi, sıradan bir AMD'de de alsam Intel E6300 de alsam, sadece işlemci ve ekran kartı değişken; diğer bileşenlere her halükarda aynı bedeli ödüyorum.
    Dolayısıyla çok canım sıkılırsa, işlemci ve anakart değiştiririm; ki alırken işimi hayli görecek bir sistem almaya özen göstereceğim.

• İşlemcim celeron 2.2 ghz,768 ram,128 mb geforce 5200 ekran kartı ve avermedia dvb-s kullanıyorum.Gerek avermedia'nın kendi programıyla olsun gerek diğer 3. parti programlarla olsun farklı codec'lerle yaptığım denemelerim sonucunda bilgisayarda tv izlemenin kesinlikle ayrı bir receiver ile izlemenin yerini tutmadığına kanaat getirmiş bulunmaktayım.Hız,pratiklik,stabilite,netlik ve fan sesi olmayışı gibi etkenler benim tv konusunda receiver+tv şeklinde bir sistemden yöne oyumu kullanmamı sağlıyor.

Tv'deki netliği yakalayamdım derken.Mesela herhangi bir dvd'yi dvd player ile crt tv'den izlerken bile cam gibi görüntü oluyor ama aynı dvd'yi bilgisayardan izlerken o netliği yakalayamıyorum.Ben de crt flat 17 inç monitör kullanıyorum,ve monitörden aldığım görüntü beni pek tatmin etmiyor.Çok berbat bir görüntü değil hatta çoğu dikkatsiz göze göre tv'den daha güzel bir görüntüsü vardır(kontrast ve renk olarak).

Sistemim hdtv yayınlarını kaldıramıyor.Kanal d HDTV'nin yayında olduğu sıralar denedim ve takılmalarla karşılaştım.

Ben yukarıda sadece bende olan durumdan bahsediyorum.Ama yerinizde olsam htpc'ye vereceğim paraya güzel bir ev sinema sistemi toparlardım.Bilgisayarın kodek dertleriyle,cartıyla curtuyla uğraşmazdım.Kodek derdi derken görüntünün ekrana gelip gelmemesi değil benim derdim.Kaliteli gelmesi asıl problem.

• Görüntü kalitesindeki bozukluk ve HDTV de yasadıgınız sıkıntılar ekran kartınızdan kaynaklanıyor olabılır. Hem ATI hem NVIDIA olsun, yeni nesil ekran kartlarında HDTV ye donanım, yazılım ve driver desteği veriyorlar. Nvidia hakkında biraz bilgi vermek gerekirse, Geforce 7 ve 8 serisinde (Geforce 6600GT ler birde) ekran kartlarında HD video işleme teknolojisi purevideo özelliği mevcut. Bu özellik sayesinde görüntü kalitesinde çok büyük farklılıklar oluşuyor. Ayrıca Purevideo decoder kullandıgınız zaman hiçbir ayar yapmadan standart DVD yi süper bir görüntü kalitesinde izliyebiliyorsunuz. Cyberlink de karşılaştığım rezalet ötesi görüntüden sonra bu decoderin 1 aylık deneme sürümünü indirip kullandım. PC nin başından kalkamamıştım. HDTV encoder, HD medyalar için donanım hızlandırması, ölçeklendirme vs. birçok özelliğe sahipler. Aynı durum tabiki ATI ekran kartlarında da var özellikle x1xxx serisinde.

• @erci54
    Haklısınız, eğer sizin yerinizde olsaydım, ben de normal tüplü CRT Tv ile uydu alıcı kullanma rahatlığı varken, HTPC ile uğraşmazdım.

Ancak maalesef benim LCD Tv'ye scart ile bağladığım uydu alıcıdan aldığım kalite çok iyi değil; bu durumda hem PC'nin görüntü işleme kapasitesine, codec'lerine ve DVI gibi digital bağlantıya güveniyorum. Ayrıca, biraz yatırım yaptıktan sonra alındığı anlatılan olumlu sonuçlar beni cesaretlendiriyor.

Tabi ki böyle bir HTPC alınca her devresine kadar süper kalite & karşılık almayı beklemiyorum ama, onlarca özelliğin tek cihazda toplanması bu işi daha cazip kılıyor. Zaten şu aşamada alabileceğim başka bir cihaz yok; ses sistemi var, Lcd Tv var, next-gen oyun konsolu var... Geriye sadece HTPC kalıyor alabileceğim, biraz da keyif işi aslında.

@DubLanC
    Evet, Nvidia ve ATI'nin ekran kartlarının hem HD yayınlar için "h.264 hızlandırma" hem de normal yayınlar için görüntüde iyileştirme sunan ekran kartı modelleri ve özel yazılımları mevcut.

Açıkcası, sıradan bir Philips 720SA dvd player'ın son donanımlı bir PC'den daha iyi görüntü işleyebileceğini de zannetmiyorum. Bir de PC'den Lcd Tv'ye DVI ile bağlantı yapacağımı düşünürsem, kağıt üzerinde PC'nin normal dvd filmlerde bile bir dvd player'dan çok daha kaliteli görüntü vermesi gerekir. Benzer şekilde, biraz uğraşılırsa dijital uydu kartından da iyi sonuçlar alınabileceğini düşünüyorum.

• HTCP düzeneği oluşturulurken HDCP olayı da dikkate alınmalı. Bununla ilgili çok güzel bir yazıyı donanımhaberin arşivinde buldum. Okunmasında fayda var.

HDCP ve Muhtemel Kaos - Monitör ve Ekran kartınız HD video uyumlu mu ? Tıklayınız

Özellikle kuracagınız HTPC ye ilerde fiyatları uygun seviyeye geldiğind bluray, HD DVD yada ikisini birden okuyabilen bir sürücü takıp, orjinal HD medya oynatmak istediğiniz de can sıkıcı durumlarla karşılaşmamak için alıcağınız ekran kartında mutlaka HDCP uyumlu olmalısı gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DubLanC -- 8 Ocak 2007; 15:21:10 >
  • HDCP (High-Bandwidth Digital Content Protection) desteği belirttiğiniz gibi önemli.

Monitörler hakkında bilgim yok, ancak Lcd ve Plazma Tv'lerden bahsedersek,
    HD READY lisansı olanların hepsi (sadece etiket değil, resmi lisans !) HDMI veya DVI bağlantı ile HDCP desteklemek zorunda.
    (bilgi için tıklayın - sayfa 4 - madde 4)

Geriye kalan ekran kartının HDCP desteklemesi. Bu konuda da birçok link ve liste bulunabilir herhalde.
    Genel bir görüş edinilmesi bakımından buraya bakabilirsiniz (16 Kasım 2006 tarihli. Kart listesi var, ancak listede olmayan desteklemiyor demek değil, sadece inceleme için kendilerine gönderilen kartlarmış oradakiler)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 5 Ocak 2007; 13:32:56 >

• Linkini vermiş olduğunuz sitede ellerinde bulunan ve teste tabi tutulan HDCP uyumlu ekran kartı listesini resme çevirip buraya ekliyorum. Link, forumu inceleyen arkadaşların gözünden kaçabilir. Zaman içersinde bu listede belirtilen modeller dısındakı kartları da foruma ekleyebiliriz. Fiyatlar, Avrupa Türkiye arasında %10-%15 oynayabilir.

TV ler konusunda HDCP sıkıntısının yasanacagını pek sanmıyorum. Dediğiniz gibi resmi lisans durumu soz konusu. Ekran kartlarında da HDCP uyumunu saglayacak olan chipin olması gerekiyor. Genelde kullanılan Silicon image e ait olan chipler. Texas instrument ın chiplerini kullanan modellerde var. HTPC nin en onemli parcasını ekran kartı olarak dusunuyorum. Zati fiyatlara da bakıldıgında en pahalı olması muhtemel parcalardan biri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DubLanC -- 5 Ocak 2007; 17:09:46 >

• SAPPHIRE RADEON X1300 PRO 256MB DDR2 PCI-E VGA / TVO / DVI-I EKRAN KARTI
    160 ytl fiyatıyla cazip bir alternatif sanırım. İlgilenenlerin bilgisine...
  • quote:

Orjinalden alıntı: barracude_9911
    SAPPHIRE RADEON X1300 PRO 256MB DDR2 PCI-E VGA / TVO / DVI-I EKRAN KARTI
    160 ytl fiyatıyla cazip bir alternatif sanırım. İlgilenenlerin bilgisine...

Ati'nin Avivo özellikli X1000 serisi üyesi olduğu için düşünülebilir.
    Ancak bildiğim kadarıyla 480p destekliyor donanımsal olarak (X1600 > 720p ve X1950 > 1080p destekliyor).
    Bunun anlamı X1300'ün 720p veya 1080p çözemeyeceği değil, sadece işlemciye daha çok ihtiyacı olacağıdır.

Daha fazla bilgi için direkt linkler :

- ATI AVIVO Teknolojisi - Ana Sayfa

- NVIDIA Media Center Çözümleri (Purevideo üzerine yoğunlaşabilirsiniz)

• ASUS N6200 / TD

Arkadaslar Bu kart HDMI destekliyormu ?
    HTPC icin uygunmu değilmi?
    Görüsleriniz lutfen...

http://www.cizgi.com.tr/pageStructure.aspx?intPageStructureNo=24&sintLanguageId=0&bytContentType=7&intRefPartNo=5&intCatId=143&intProId=429#
  • "signore" un pm olarak atmıs oldugu son güncellemesi 2 Kasım 2006 da yapılmış olan NVIDIA ya ait Blu-ray ve HD DVD Oynatabilen PC Kurulumu ile ilgili bilgilerin mevcut oldugu link için tıklayınız.

Kısaca dosya da bahsi gecen bilgileri özetlersek,

Temel Gereksinimler

1. NVIDIA Geforce 7 serisi HDCP uyumlu, HDCP cryptoROM lu, 256 MB bellege sahip PCI express ekran kartı (7 Serisine ek olarak Geforce 8 serisi de mevcut)
    2. Hızlı bir işlemci
    3. Purevideo HD teknolojisini destekleyen NVIDIA Forceware Driverı (93.71 veya üstü)
    4. Purevideo HD teknolojisi ile uyumlu Blu-ray&HD DVD yazılımı
    5. Blu-ray ve/veya HD DVD oynatabilen optik sürücü

Tavsiye Edilen İşlemciler
    Minimum işlemci konfigurasyonu ile birçok MPEG-2 ve VC-1 medya oynatılacaktır fakat H.264 oynatımı daha zordur ve "önerilen" işlemci konfigurasyonuna gereksinim duyabilir.

Taysiye Edilen GPU(Grafik işleme birimi)

H.264 medyaların akıcı bir şekilde oynatımı için "önerilen" GPU konfigurasyonuna gereksinim vardır.

Ekran Kartları

Temel gereksinimlerde 1. şıkta yazan özellikleri ve tavsiye edilen GPU normlarını karşılayan NVIDIA chipsetli ekran kartları listesi :

Tavsiye Edilen Monitörler
    Piyasada bulunabilinen HDCP uyumlu PC monitör listesi:

HDTV ye baglantı yapmayı planladığımız için, şu aşamada monitörler önemli değil diye düşünüyorum.

Yazılım

Purevideo HD teknolojisini destekleyen Blu-ray ve HD DVD yazılımları :

-Cyberlink PowerDVD 6.5 (HD DVD)
    -Cyberlink PowerDVD 6.6 (Blu-ray)
    -InterVideo WinDVD 7.5 HD (HD DVD)
    -InterVideo WinDVD 7.5 BD (Blu-ray)
    -Nero Showtime 3 (Blu-ray&HD DVD)

Optik Disk Sürücüler

- Perakende satışta bulunabilen Blu-ray sürücüler :

- Duyurusu yapılmış Blu-ray sürücüler :

- Duyurusu yapılmış HD DVD sürücüler :

Yukarda listelerde verilen ürünlerin bazıları ülkemizde bulunmuyor olabilir ama en azından modeller için araştırma yapılabilinir ve takip edilir. Çeviri hataları ya da yanlış bilgi vermiş olduysam lütfen düzeltin.

-Ekran kartı listesindeki hata düzeltildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DubLanC -- 5 Ocak 2007; 19:07:05 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.