Şimdi Ara

AMD gelir kaybı yaşamaya devam ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD gelir kaybı yaşamaya devam ediyor





    Bu yıl Polaris ve Zen mimarileri ile iki koldan rekabete girişmeye hazırlanan AMD, bununla birlikte halen gelir tablosunda durumunu düzeltebilmiş değil. Firmanın geçen yıl son çeyrek ve geçen yıl geneli mali raporları, gelir kaybının devam ettiğini gösteriyor. 




    Raporlara göre firmanın geçen yıl son çeyrek gelirleri 958 milyon dolar olarak gerçekleşti ve yıl bazında yüzde 10 düşüş yaşandı. Faaliyet zararı 49 milyon dolar ile yüzde 23 geriledi. Net zarar ise 102 milyon dolar oldu. Geçen yıl genelinde ise 4 milyar dolar gelir, 480 milyon dolar faaliyet zararı, 660 milyon dolar net zarar elde edildi.








    Firma geçen yıl APU indirimleri nedeniyle 65 milyon dolar zarar etti. Toplam nakit birikimi 785 milyon dolar olurken, toplam borç da 2.26 milyar dolar oldu. Geçen yıl özellikle kar marjında yaşanan artış ve faaliyet masraflarının düşük tutulması, kaybın artmasını önledi. Analizler, bu iki faktörün devam ettirilmesi halinde, önümüzdeki dönem için umut olduğunu belirtiyor. Mali tabloların açıklanması ile birlikte AMD, borsada yüzde 6 değer kaybetti. 




    AMD bu yıldan oldukça umutlu ancak Nvidia'nın karşısına pek çok dezavantaj ile çıkıyor. Mali tablolarını bir türlü düze çıkaramayan firma, pazarlama konusunda elini sıkı tutmak zorunda. Bu da, hareket alanını kısıtlıyor. Ayrıca Nvidia'nın yüzde 80 civarında pazar payına sahip olması, AMD'nin çok gayret sarf etmesini gerektiriyor. 

     



  • Kısa süre içinde aramızdan ayrılacak gibi gözüküyor, zen büyük ihtimalle ertelendi bu yıl içinde gelirlerde düşüş bekliyorlar zaten son 4 yıldır hiç kar edemediler.

  • şu firmayı biran önce Samsung almalı. Samsung elinde bulundurduğu teknolojiyle çok daha iyi işler yapacaktır.

  • quote:

    Kısa süre içinde aramızdan ayrılacak gibi gözüküyor


    http://www.donanimhaber.com/ekran-karti/haberleri/AMD--PC-pazarindan-cikabiliriz.htm
  • Amd nin büyük bir firma tarafından alınıp sadece bir yöne kanalize edilmesi gerekiyor.İşlemci tarafında intele büyük yenilgi aldı.

    Ekran kartında nispeten var olsalarda nvidia hamleleri ile pazarın büyük bölümü kaybettiler.

  • amd polaris serisiyle nvidiayı bu sefer tokatlar

  • kuculme sartlarinda rekabet cephelerini genisletmek nereye kadar ?

  • Amd son zamanlarda hep hayal kırıklıkları yarattı. Eğer şu yeni gelecek işlemciler vb. şeylerde de gene fos çıkarsa geçmiş olsun Amd.

  • aynen amd bu isi yapaiyo artik samsung a yada apple ye satilmali bence

  • Amd nin sadece Radeon bölümü para eder, işlemci bölümü 5 kuruş etmez.
  • Kim büyü yaptı AMD için? Birşeyler yapmaya çalışıyorlar ama sonuç hep hüsran,ben kullanmayan biri olarak üzülmeye başladım, işin kötüsü rakipleride para basıyor küfür eder gibi :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alemburda34

    şu firmayı biran önce Samsung almalı. Samsung elinde bulundurduğu teknolojiyle çok daha iyi işler yapacaktır.

    Ha ha ha amd yi samsung alsin ondan sonra yazilimin y sinden anlamayan samsung guzelim ekran kartlarina rezalet driver lar cikarip nvdianyi tahta oturtsun ne guzel dimi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD'nin karşısında yahudi sermayesini arkasına alan intel gibi bir firma var. dünyanın en iyi ürünlerini çıkarsa da, şimdiye kadar hiç hatasız işlemci yapmış olsada gerçek bu. AMD kendisine biçilen rolu oynamaya devam ediyor. Ama bir kaç sene daha devam ederse İntele gerçek manada rakip olabilir. Zira İntel özellikle Skylake işlemcisinde yaptığı hatalarla gündeme gelmeye başladı. Dediğim gibi Skylake'teki matematik hatası ile işlemci yuvasının kopması gibi benzer olay AMD'nin başına gelse şimdi iflas etmişlerdi. İntel güvenlik için bir protokol çalıştırıyor bu protok veri akışı yapıyor peki bu veri akışı nedir, nereye yapıyor? Hiç bu konuda bilgi var mı? Ben bulamadım!. İntel kullanıyorum ama hiç güvenmiyorum. İsrailde kocaman fabrikaları var sahibi Macar Yahudisi. Yahudilerden bizim millete zerre hayır gelmedi.

  • samsung alsa ya şu amd'yi.bi rekabet ortamı olsa.

  • Amd yazılım berbat 4-5 yıldır apular haricinde işlemci mimarisinde zerre adım atmadı ekran kartı desen laf var icraat yok şimdide kalkıyo işlemcileri 2016 sonuna piyasaya sürmeyi düşünüyor amd batmasında kim batsın gerçi onların zarar dediği olay farklı kardan zarar yani örneğim şirketler yıllık 100 milyon dolar hedefliyor ama 80 milyon kazanıyor işde o 20 milyona zarar diyorlar ama aslında kardan zarar bu birde borsa hisselerinde değer kaybı yaratıyor olan bu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: elektro_gadget

    Amd nin sadece Radeon bölümü para eder, işlemci bölümü 5 kuruş etmez.

    her yıl dünya genelinde milyonlarca satılan ve sadece 2 üreticisi olan bir ürün gamının üreticilerinden biri olarak her zaman 5 kuruştan daha fazla eder



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canguler917 -- 21 Ocak 2016; 13:11:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd giderse intel ve nvidia tavuk gibi yolar bizi. Hatta nvidia ile intel de grafik yarışına girer, intel galip çıkar tabii ki. Sonra bir intel tekeline gireriz alır başını yürür vallahi kimse kurtaramaz durumu.

  • Amd bu kafayla giderse daha çok zarar eder ama umarım düzelir nvidia ile rekabet edebilir bizde uygun fiyata nvidia kartları alıırz yoksa nvidia sömürür bizi.

  • AMD mahvolmuş falan değil, bakıyorumda yorum yapanların coğu AMD kullanmayanlar,Biz AMD kullanıcıları yüksek performansı ucuza aldığımız için mutluyuz. Umarım biran önce toparlarlar da gene performanslı ürünleri ucuza alırız.(AMD olmasa çoğumuzun evine bilgisayar girmezdi.)

  • amd batarsa o zaman intelin i3 işlemcileri 1000$a fırlar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.