Şimdi Ara

Maymuna kafa nakli yapıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
3
Favori
2.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Maymuna kafa nakli yapıldı


     

    Tıp tarihindeki ilk insan kafa naklini gerçekleştirmek üzere olduğunu iddia eden bilim adamı, prosedürleri maymun üzerinde başarıyla gerçekleştirdiğini söylüyor.



    Aykırı beyin cerrahı Sergio Canavero, New Scientist'e yaptığı açıklamada maymun ve insan kadavraları üzerinde yapılan deneylerle işlemleri test ettiğini ifade etti. Dr. Canavero bu başarının insanlar üzerinde kafa nakli planının hayata geçirilebileceğini kanıtladığını söylüyor. Deneyimli cerrah, 2017 yılında hayata geçirilmesi hedeflenen kafa nakli operasyonunun tamamiyle felçli hastaların tedavisinde kullanılabileceğini düşünüyor.



    İmkansız olarak görmeyin!




    Canavero, bu alanda ilerlemek için ellerinde yeterli miktarda veri olduğunu ifade ederken, insanların "kafa nakli"nin imkansız olduğunu düşünmesini bırakmaları gerektiğini belirterek ekliyor "Bu kesinlikle mümkün ve bunun için çalışıyoruz".



    Çalışmanın arkasındaki ekip kafa nakli yapılan maymunun görüntülerinin yanı sıra omuriliği kopmuş ve tekrardan kaynamış bir farenin bacaklarını hareket ettirebildiği ve yürüdüğünü gösteren videolar yayınlayarak bu alanda kaydedilen ilerlemeyi ortaya koydu.



    Maymuna kafa nakli yapıldı


     

    İnsan kafası nakli için kilit nokta omuriliğin başarılı bir şekilde kaynaştırılabilmesi. Bilim adamları omuriliğin titiz bir şekilde kesildikten sonra, hücre zarlarını korumak için kullanılan ve bağlantıları kurtarmaya yardımcı olabilecek polietilen glikol (PEG) kullanarak bunu yapmanın mümkün olduğunu iddia ediyorlar.



    Maymun kafa nakli Çin'de Harbin Tıp Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Canavero, işlemlerin herhangi bir nörolojik hasar meydana gelmeden başarılı bir şekilde uygulandığını ve maymunun etik nedenlerden dolayı 20 saat sonra öldürüldüğünü söyledi.



    Zuckerberg'den para isteyecek!




    Dr. Canavero çalışmaların ilerleyebilmesi için büyük miktarda para gerektiğini, cerrahlar ve bilim adamlarından oluşan ekibi finanse etmeye yardımcı olması için başta Mark Zuckerberg olmak üzere milyarderlere başvuracağını belirtti.




    Öte yandan bilim adamları kafa nakli operasyonunun detaylarını incelemelerine izin vermeyen sıradışı cerrahı eleştirmeye devam ediyor. Buna karşın Dr. Canavero, çalışmanın ayrıntılarını önümüzdeki aylarda dergilerde yayınlayacağını belirtiyor.

     








  • Dediğim gibi komple beden değiştireceğine yenisini üretmek daha kolay.

    Şu anda mesela insanın rejenerasyon geçirmesini sağlayacak bir teknoloji üzerinde çalışıyorlar. Bir bilim insanı şunu merak edip araştırmış ; Anne karnında iken kolumuz ve bacağımız yoktan üretilebiliyor. Doğunca ne değişiyor.

    Bu şu sonuca götürmüş. Aslen vücudumuz yeni bir kol üretecek kabiliyete, hücrelerimiz ise gerekli kodlamaya sahip. Ancak doğumdan sonra hücre çeperlerimiz yeterince güçlü iyileş sinyali gönderemiyor. Öncelikli olarak açık yara kapatılıyor ancak artık kanama durduğu için hücre çeperleri iyileş sinyali göndermiyor. Gönderen hücreler ise yeterli gelmiyor.

    Sonuç olarak çok hızlı iyileşme özelliğine sahip domuz miğde çeperinin ( insan miğde çeperi de wolverine gibi iyileşme yeteneğine sahiptir. Hatta karaciğerimiz Deathpool gibi bir iyileşme yeteneğine sahip ama kolu iyileştireceğiz diye ciğerimizi sökmemizin anlamı yok. ) yardımı ile bir toz geliştiriyor. Bu toz kısaca hücreleri gaza getiriyor hadi yeni bir kol yapıyoruz diye.

    Abisinin parmak ucu koptuğunda kaybedecek ne var diyip denemiş ve yeni bir parmak ucu büyümüş.

    Amerikan ordusunda mayınlar ile bacak kaslarını kaybeden askerlerde deneme yapılmış ve kaslar yeniden büyüme göstermiş. Mucize gibi.


    İnsanlar pek çok şey yapacaktır.

    Dindan biriyim çok şükür ama bazıları cidden hayal gücünden yoksun ve bazı kalıp kelimeleri kullanıyorlar.

    Diyorum ki tıbbi gelişmeler ile insan ömrü daha da uzayacak. Diyor ki Allah bilir.

    Yahu tamam da ne alaka. Onu biz de biliyoruz. Ölecek olduktan sonra kafana saksı da düşebilir. Benim akrabam sabah evden çıktı ve akşam yolun yukarısına park ettiği arabası tarafından ezilerek can verdi. Sen arabanın freni boşal ve tam adam evden dışarıya adımını attığında araba ile aynı noktada buluş. Neresinden bakarsan bak imkansız. Ama kader işte oldu.

    Ama biz bundan bahsetmiyoruz ki? Sana seçim hakkı vermiş. Tedavi olmazsan ölürsün bu kadar basit. Sana demişki hayatı koru. Yani yaşamak için kurallar dahilinde elinden gelen her şeyi yap demiş. Kalbin hastalıklı ve yeni bir kalp lazım. Kaderde ne varsa o diyip yeni bir kalbi reddetmek intahardır. Gene cehennemi boylarsın.

    Bir laf vardır; "Şeytanın en büyük becerisi varolmadığına inandırmaktır" şeklinde. O misal. Kendini güya islam yolunda sanıyor ama ilmi çinde dahi olsa git al sözüne hiç bakmayıp cahillik ediyor yoldan sapıyor. Hep bu hacı hoca ayağına milleti soyanlardan çektik biz zaten.
    Bu arada olay hikaye bana kalırsa.

    Adam direkt milyarderlere başvuracağını söylemiş. Çoook para lazımmış. Yahu sen milyarderleri bırak. İki üç tane parası bol bilim adamına al götür o maymunu göster. İncelesinler.

    Senin projende yer alıp sana çıraklık edebilmek için donlarına kadar satar gene o parayı bulurlar.


    Adamın amacı belli. Materyalist milyardelere gidip bu proje ile sonsuza kadar yaşamanızı sağlarım. Artık hastalıktan korkmanıza gerek yok. Bu proje gerçekleşir ile vücudunuz eskidiğinde yenisini satın alabilirsiniz bla bla bla diyecek herhalde.

    Cennetten yer satanların materyalist versiyonu işte. :D


    Bunun dışında elimizde yeterli veri var demişler o da yalan. Daha hala doku uyuşmazlığı gibi sorunlar ile uğraşılıyor hala. Hala kol nakli gibi ameliyatlardan sonra hastaların ölebildiği oluyor. Bir böbrek naklinden sonra hastada problemler ortaya çıkabiliyor. Bakınız Apple Ceo su nu organlar kaç defa reddetti. Parası kurtaramadı işte.

    Bunun dışında bazı noktalar var. Öncelikle buna kafa nakli denilmez muhtemelen Vücut nakli denir zira nakil işlemi insanın hasarlı parçasının değişmesi için yapılır. Yoksa diyelim ki Alzheimer hastalığın var ya da zihinle ilgili başka bir sorun. Yeni kafa takınca sorunun gitmeyecek ki. Senin yerine başka bir adam geçmiş olacak.

    Yani doğrusu Tam Vücut Nakli olacak.

    Diğer nokta ki en büyük sorun bu. Böyle bir nakil için iki bedenin de hayatta olması gerekiyor. Yani kazada hayatını kaybetmiş birinin bedeni kullanılamaz. Ancak omuriliğinde sorun olmadan beyin ölümü gerçekleşmiş ya da derin komada olup ve makineye bağlı yaşayan insanlar kullanılabilir.

    Yani bu işlem için birini öldürmeniz gerekiyor. Valla böyle bir şey gerçekleşir ise ben organ bağışından vazgeçerim. Yarın öbür gün bir kaza geçiririz iki kırık ile atlatacakken vücudum yaşlı bir zengin godamana uygun çıkar bir şırınga komaya sokarlar direkt bedenimi kullanabilmek için.

    Neme lazım. :D

    Bence kafa nakli yapmaktansa insan zihnini kopyalama ve aktarma, yapay organlar ya da organ yetiştirme gibi teknolojiler daha verimli. Yaşayabilmek için birinin ölmesini beklemektense ( Ki gelişen tıp ile sürekli uzuyor ortalama ömür. )kendi DNA m ile kendi etim kanımdan bana %100 uyumlu organ üretilmesini tercih ederim.


    Bunun dışında kafa tek başına HDD gibi değil. Bazı bilim insanları insanların vücudunda da hafıza olabileceğini söylüyor. Zira hala hafıza insan beyininde nerede çözemedik. Bazı bilim adamları beyindeki nöronların arasındaki boşlukta olduğunu düşünüyor bazıları ise bunun vücuttaki sinir hücrelerinde de olabileceğine inanıyor. Zaten kas hafızası diye bir terimimiz var. Yine omuriliğin belirli bir refleks sistemi var.

    Yani beynin motor işlevleri ile yeni omuriliğin refleks işlemleri nasıl çalışacak. Eski bir katilin vücudunu aldın diyelim biri sana vurunca ellerin otomatik olarak adamın gırtlağına çatalı saplayacak mı saplamayacak mı?

    60 yaşındaki bir adamın kafasına 30 yaşındaki birinin vücudunda yer alan hormonlar ne yapacak. :D

    Ya vücudunu aldığımız kişi Gay ise.

    Ya da kafa sahibi bakire ama vücudunu aldığı kişi yollu çıktı. Bunun sonu nedir?

    Yeni vücudu ile yaramazlık ( :) :D ) yapsa günahı kime yazılır kafaya mı vücuda mı? ( Not : Espiridir. :D )
    Tamamen steril bir odada olsa bile vücudun içindeki mevcut bakteriler ne olacak? Kan dolaşımına formaldehit mi basacaksın?


    Hiçbir veri paylaşılmaması bana sonsuza kadar yaşamak isteyen zenginleri söğüşlemek için yapılmış bir tezgah gibi geliyor. Maymunda başarıya ulaşmış olsa bile 20 saat sonra öldürdük ne demek? Üzerinde aylarca deney yapılan fareler var. Ayrıca yine ömrü uzatmak için bazı fareler üzerinde deney yapılmış. Yöntem denenen fareler 2 kata kadar uzun süre yaşamış. Yani burada en az 4 yıldan bahsediyoruz. Bunun dışında kanser tedavisi için de pek çok hayvanda test yapılıyor.

    Ben 20 saatte öldürülen denek görmedim.

    Bunun haricinde insanların sinir yolları da birebir aynı olmuyor. Darvinistler insan DNA sı ile maymun dna sı arasında %1 flaan bla bla bla fark var diyip olayı baside indirgiyor ve arada fark yokmuş gibi gösteriyor ama o %1 lik dilimde milyonlarca kod dizisi var ve maymun ile insan arasında devasa bir fark ortaya koyuyor. Anlatmak istediğim maymun kafasına göre insan kafası nakledileceği zaman karşılaşacağın damar sayısından tut da sinir sayısına kadar her şey en az 4-5 katına çıkıp daha karışık bir hala alacak.

    Eğer cidden başardı ise benim merak ettiğim maymun gibi bir canlıda sinirsel iletim doğruluğunu nasıl sağladı. Yani hayvanı çimdiklediğimizde ağzına limon tadı gelirse nereden bileceğiz.
  • önemli olan kafanın nakli değil bunu 1970lerde maymunlar üzerinde başarmışlardı zaten önemli olan bütün sinirleri kılcal damarları dikip o kafayı vücuda tam adapte edebilmekte bağışıklık sistemini bastıracak ilaçlar kullanmadan bu işlemi sağlamakta yoksa bunlar yeni gelişmeler değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doom II -- 20 Ocak 2016; 18:34:06 >
  • Maymunu etik nedenlerden öldürmüşler orasını anladım ancak daha sonra yaşayıp yaşamayacağı bekleyip görselerdi ya. Doom arkadaşın dediği gibi daha sonrasında vücuda adapte olup olmadığını bağışıklık sisteminin çalışıp çalışmadığını öğrenirlerdi.
    O değilde bu kafa nakli olayı doğru ise yandık. organ nakli için adam kaçıranlar vardı şimdi vücut için adam kaçıracaklar.

  • Etik nedenlerden dolayı öldürmüşler...

    Tamam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vucut nakli demek daha dogru olur sanki
  • levrex
    Yüzbaşı

    Kafama bi soru takıldı şuan beyin nakli yok fakat olursa ne olur.

    Yani sormak istediğim şu beynimiz nakledilirse nakledilen kişide mi yaşarız yoksa benliğimizi tamamen kaybeder miyiz? benliğimiz ne olur?

    Biraz daha açayım.

    A kişisi ile B kişisinin beyinleri birbirine nakledildi diyelim. A kişisi gözünü açıp anesteziden uyandığında A kişisi olarak mı uyanır B kişisi olarak mı? ( A ve B beyinlerini sağlıklı kabul ediyoruz.)

    http://forum.donanimhaber.com/m_73633320/tm.htm
    ve Ben
    Beyin nakli gelecek te mümkün olsa...
    Naklin gerçekleştiği kişi uyandığın da kim olarak karşımıza çıkar..
    Acıları sevinçleri nefretleri Anıları Yetenekleri Aşkları Çoçukluğu vsr.
    Onlar diger beden de mi kalır.
    Bir kalp kaç beden giyer orda ba a, da var mı yer..
    Bugün dere taşar mı taşar beni aşar mı.
    AY ay ay..
    http://forum.donanimhaber.com/m_112891269/tm.htm




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NKFPK


    levrex
    Yüzbaşı

    Kafama bi soru takıldı şuan beyin nakli yok fakat olursa ne olur.

    Yani sormak istediğim şu beynimiz nakledilirse nakledilen kişide mi yaşarız yoksa benliğimizi tamamen kaybeder miyiz? benliğimiz ne olur?

    Biraz daha açayım.

    A kişisi ile B kişisinin beyinleri birbirine nakledildi diyelim. A kişisi gözünü açıp anesteziden uyandığında A kişisi olarak mı uyanır B kişisi olarak mı? ( A ve B beyinlerini sağlıklı kabul ediyoruz.)

    http://forum.donanimhaber.com/m_73633320/tm.htm
    ve Ben
    Beyin nakli gelecek te mümkün olsa...
    Naklin gerçekleştiği kişi uyandığın da kim olarak karşımıza çıkar..
    Acıları sevinçleri nefretleri Anıları Yetenekleri Aşkları Çoçukluğu vsr.
    Onlar diger beden de mi kalır.
    Bir kalp kaç beden giyer orda ba a, da var mı yer..
    Bugün dere taşar mı taşar beni aşar mı.
    AY ay ay..
    http://forum.donanimhaber.com/m_112891269/tm.htm



    tavuk mu yumurtadan çıkar yoksa yumurta mı tavuktan ?




  • Felç olan zenginler sırf bu tedavi yüzünden kimlerin hayatlarını parayla satın alacak hep birlikte göreceğiz

  • kafa kimin vucuda yerleşirse o vucutta kendisini bulur. düşünen,üreten,yorumlayan ,hesaplayan sadece beyindir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Knisath

    quote:

    Orijinalden alıntı: NKFPK levrex Yüzbaşı Kafama bi soru takıldı şuan beyin nakli yok fakat olursa ne olur. Yani sormak istediğim şu beynimiz nakledilirse nakledilen kişide mi yaşarız yoksa benliğimizi tamamen kaybeder miyiz? benliğimiz ne olur? Biraz daha açayım. A kişisi ile B kişisinin beyinleri birbirine nakledildi diyelim. A kişisi gözünü açıp anesteziden uyandığında A kişisi olarak mı uyanır B kişisi olarak mı? ( A ve B beyinlerini sağlıklı kabul ediyoruz.) http://forum.donanimhaber.com/m_73633320/tm.htm ve Ben Beyin nakli gelecek te mümkün olsa... Naklin gerçekleştiği kişi uyandığın da kim olarak karşımıza çıkar.. Acıları sevinçleri nefretleri Anıları Yetenekleri Aşkları Çoçukluğu vsr. Onlar diger beden de mi kalır. Bir kalp kaç beden giyer orda ba a, da var mı yer.. Bugün dere taşar mı taşar beni aşar mı. AY ay ay.. http://forum.donanimhaber.com/m_112891269/tm.htm
    tavuk mu yumurtadan çıkar yoksa yumurta mı tavuktan ?


    hard diski alıp başka bir bilgisayara taktığında ve sistemi başlattığında ne görüyorsan o kardeşim





  • quote:

    Orijinalden alıntı: NKFPK

    levrex Yüzbaşı Kafama bi soru takıldı şuan beyin nakli yok fakat olursa ne olur. Yani sormak istediğim şu beynimiz nakledilirse nakledilen kişide mi yaşarız yoksa benliğimizi tamamen kaybeder miyiz? benliğimiz ne olur? Biraz daha açayım. A kişisi ile B kişisinin beyinleri birbirine nakledildi diyelim. A kişisi gözünü açıp anesteziden uyandığında A kişisi olarak mı uyanır B kişisi olarak mı? ( A ve B beyinlerini sağlıklı kabul ediyoruz.) http://forum.donanimhaber.com/m_73633320/tm.htm ve Ben Beyin nakli gelecek te mümkün olsa... Naklin gerçekleştiği kişi uyandığın da kim olarak karşımıza çıkar.. Acıları sevinçleri nefretleri Anıları Yetenekleri Aşkları Çoçukluğu vsr. Onlar diger beden de mi kalır. Bir kalp kaç beden giyer orda ba a, da var mı yer.. Bugün dere taşar mı taşar beni aşar mı. AY ay ay.. http://forum.donanimhaber.com/m_112891269/tm.htm


    hard diski alıp başka bir bilgisayara taktığında ve çalıştırdığında ekranda ne görüyorsan o kardeşim





  • quote:

    Orijinalden alıntı: NKFPK

    levrex Yüzbaşı Kafama bi soru takıldı şuan beyin nakli yok fakat olursa ne olur. Yani sormak istediğim şu beynimiz nakledilirse nakledilen kişide mi yaşarız yoksa benliğimizi tamamen kaybeder miyiz? benliğimiz ne olur? Biraz daha açayım. A kişisi ile B kişisinin beyinleri birbirine nakledildi diyelim. A kişisi gözünü açıp anesteziden uyandığında A kişisi olarak mı uyanır B kişisi olarak mı? ( A ve B beyinlerini sağlıklı kabul ediyoruz.) http://forum.donanimhaber.com/m_73633320/tm.htm ve Ben Beyin nakli gelecek te mümkün olsa... Naklin gerçekleştiği kişi uyandığın da kim olarak karşımıza çıkar.. Acıları sevinçleri nefretleri Anıları Yetenekleri Aşkları Çoçukluğu vsr. Onlar diger beden de mi kalır. Bir kalp kaç beden giyer orda ba a, da var mı yer.. Bugün dere taşar mı taşar beni aşar mı. AY ay ay.. http://forum.donanimhaber.com/m_112891269/tm.htm


    soma oyununu oynayin, benzer bir konuyu ele aliyor





  • vay canına

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanı SAF ETE indirgediniz BE baba....
    Materyalist bir yaklaşım bu bence.
    Ben TOPRAKTan bir canım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHCEK93 -- 20 Ocak 2016; 20:05:18 >
  • yav he he CSB+BLOK

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NKFPK

    İnsanı SAF ETE indirgediniz BE baba.... Materyalist bir yaklaşım bu bence. Ben TOPRAKTan bir canım..


    Bence siz saf ete gereksiz anlam yüklediniz.

  • Kimse yazdı mı bilmiyorum ama başlığı görür görmez aklıma şu yorumu atmak geldi.

    " Bu neyin kafası. "

    :D :D :D

  • Çok önemli gelişme. Düşündükçe beden ve ruh kavramlarımız karışıyor.

  • 1)Hadi omuriliği yapıştırdın, sonuçta omurganın içinde iyi,kötü sabitledin.3 ay beklettin kaynadı.Diğer 12 kafa çiftini nasıl sabitliyip yapıştırcan?

    2)Hadi arter,ven,sinir,lenf drenajını bağladın.Niye adamakıllı veri paylaşmıyorsun?
    Etik sebeplerle maymunu öldürdük nedir allasen?(çeviri hatası olduğunu umuyorum, tam bir saçmalık)(fotoğraftaki maymunun ameliyat olup olmadığı bile meçhul)

    3)Günümüz bağışıklık baskılayıcı ilaçları yetersiz.En ufak infeksiyonda adamı yolcu edersin.(Ki bu diğer nakillerde de geçerli malesef)(nakil hastalarında yapılan araştırma bu hastaların normale göre 5 kat daha sıklıkla kansere yakalandığını göstermiş.Çünkü bağışıklık tabiri caizse yan gel yat yapıyor)

    Şimdi olmasa da bi 20-30 yıla görürüz bence

  • feyk haber bu. 3 ayönce de cıkmıstı

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.