Şimdi Ara

Acer Predator XB271HU 27-inch (2560 x 1440) G-Sync & Ulmb - IPS Monitör (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
660
Cevap
14
Favori
32.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beklemekten sıkılıp hepsi burada dan pg278Q sipariş ettim dün ürün elime ulaştı hemen kurulumunu yapıp başına oturdum ne duysam iyi monitörden, coil whine parlaklığı açınca değişik geliyor , kısıyorum değişik geliyor kulak çınlaması gibi birşey acayip rahatsızlık veriyordu tekrar gönderdim iade ile

    Kısa süreli kullanımda şunu fark ettim , renkleri çok garipsedim renk paleti sanki farklı geldi

    Uzun zamandır full hd nin ilk modellerinden bir tv ile kullanıyorum benim için çok sorun olmaz diyerek aldım ama farklı geldi renkler sebebini bilmiyorum , iyimi kötümü bilecek kadarda kullanamadım zaten şunu itiraf etmeliyim 2k ve 144hz harika bir şey örneğin BTF3e girer girmez helideki adamı vurdum kick yedm

    kısaca böyle bi macera yaşadım monitörde şimdi ne olur bilmiyorum iade işlemi bitince karar vereceğim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deluxx -- 14 Nisan 2016; 14:37:21 >




  • Asus, Acer, Dell hepsininde ürettiği modellerde sıkıntı çıkabiliyor malesef, geçmiş olsun. Amazon'dan aldığınız herhangi bir modelde de sorun çıkabilirdi. Öyle hemen pes etmeyin yeni seri üretimde sorunsuzu mutlaka vardır. Ben özellikle riski azaltmak için en yeni üretim olanlardan almaya çalıştım ve PG278Q için eline yeni ürün gelmiş olan firmalara bakındım. Bana gelen ürünün üstünde yazan PG278Q BK/1MS/EU/DP olan modeliydi ve sorduğumda mağaza yeni üretim demişti ve zaten ilk olarak penta.com' da farketmiştim iki farklı ürün stok kodu verilmiş PG278Q vardı merak ettiğimse size gelen ürünün kolisinde de yazan aynı mıydı? Gerçi şu ara Vatan'dan veya İstanbul Bilişim'den deneyerek de alabilme şansınız olabilirdi.
    PG278Q'nun çeşitli renk gamları var yani PG278Q (D6500)için özel olanı da var sRGB olanı da size uygun gelen birini seçip değiştirerek deneyebilirsiniz. Ayrıca ben kendime uygun kalibrasyon da yaptım çok güzel oldu. Aldığınız üründe Coil Whine'dan başka, monitörün ekranına baktığınız da başka bir sıkıntısı var mıydı?


    Bu mesaja eklenen görseller:

     Acer Predator XB271HU 27-inch (2560 x 1440) G-Sync & Ulmb - IPS Monitör

     Acer Predator XB271HU 27-inch (2560 x 1440) G-Sync & Ulmb - IPS Monitör



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 14 Nisan 2016; 15:54:01 >




  • Malesef araştıracak kadar vaktim yok hocam , üründe coil whıne hariç bir sıkıntı olmadı sadece aşırı rahatsız eden ses vardı , renkler konusunda bu kadar bilgim yoktu malesef , kutu üzerinde yazanada bakmadım hocam aklıma gelmedi nasip diyorum açıkcası 2500 üstü para vermek istemiyorum bu monitöre beklemedeyim bu arada ürün iade alınmış
  • deluxx kullanıcısına yanıt
    Can sıkan problemler tabii sormamın nedeni belki de eski üretime yani problem çıkma riski çok olan ürüne denk geldiniz. En azından işleminiz hızlı olmuş amazon.com üzerinden olası bir iade işlemi de haliyle biraz daha uzun sürerdi. Bu tarz panellerde kalite kontrol genel itibari ile zayıf piyasaya taleplere hızlı yetiştirmeye çalışıyorlar desem heryerde bol bol olması gerekir ama yok yani zaten sınırlı üretim yaptıkları ortada fakat özen sıfıra yakın, bu fiyatlarda ki bir üründe 0 hata olmalı. PG278Q çıkalı çok oldu fiyatları hala yüksek sayılır 2500tl bile çok aslında. 1ms gtg ve ortalama 2,9ms gecikme süresi ile de hala en hızlı monitörlerden olması açısından hala iyi bir konuma sahip diyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 14 Nisan 2016; 16:40:15 >
  • deluxx kullanıcısına yanıt
    benim niyetimi siz gerçekleştirmişsiniz bende alsammı acaba diyordum ben alsam banada hangi sorun denk gelicekti kimbilir vatana gidip teşirdekinimi alsam diyorum 2800 fiyatı çok geliyor açıkcası değmez bıraktım ben dell acer bekliyorum tahminimce 3 ay içinde düşer hepsiburada stoklara tabi varsayım böyle hergün sitelere girip çıkmaktan gına geldi açıkcası bu kadar sıkıntı çekiceğimi bilsem sistem toplamazdım 5 aydır yatıyor kasa evde hevesimiz kursagımızda kaldı be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wikingtoro -- 14 Nisan 2016; 20:33:19 >
  • Wikingtoro kullanıcısına yanıt
    Herkeste sorun çıkacak diye bir şey yok, benim de net çekincelerim vardı bunca bekleyişten ve araştırmadan sıkıldım. Güzel Ülkemize ne zaman geleceği belli olmayan modeller için amazon.com bir diğer seçenek olarak zaten her zaman cepte duruyor.
    dell s2716dg,
    Asus Pg279q,
    Asus pg278q,
    Acer Xb270hu,
    Acer Xb271hu,
    ..............................gibi modellerin hepsinde sorun çıkabiliyor. Asus 3 yıl garanti veriyor. Asus Pg278q, 1ms gtg ve ortalama 2,9ms geçikme ile gerçekten çok hızlı bir monitör. Bir miktar renk kalibrasyonu yaptığınızda da göreceksiniz çok canlı renklere sahip. Alıp sorun yaşarsanız 14 gün içinde hemen iade edersiniz. Henüz almadıysanız en yeni seri üretimlerden almaya çalışın derim. Ben nette n11.com üzerinden mağazalar ile yazışarak sorup öyle aldım ve memnunum.
  • Dediğiniz gibi sistem topladım gönlüm razı gelmedi beklemeye aldım, bence sizde bir deneyin derim ayrıca monitör çok kullanışlı acayip hoşuma gitti tek parmakla kaldır indir sağ sol yap harika yani, elektronik işi şans işi sizde tahmin edersiniz ki, işlemci alırsın potansiyel merak edersin , e.kartı alırsın coil Whine çıkar ( gerçi bende monitör de çıktı ) Vs Vs örnekler artar gider. Bu ay sonuna kadar bekleyip tekrar karar vereceğim bakalım hayırlısı diyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deluxx kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Sıkıntılar yaşanabiliyor maalesef premium ürünlerde o kalite grubuna yakışmayacak düzeyde kalite kontrol hataları ve eksiklikleri söz konusu. Asus bu konuda aşırı özensiz bir tavır takınmakta. İade edilen monitörlerin hatalarının giderilmeden tekrar paketlenip satılmaya kalkılmasıyla zaten dibe vurdular prestij anlamında. Bunu ortaya çıkaran da serial no paylaşımı yapılan konular oldu. Bu noktada şüphlenen kullanıcılar kaygılarının doğruluğunu görmüş oldu ne yazık ki.

    Daha önce paylaşmıştım ama tekrar edelim.

    Computer Lounge tarafından yapılan değerlendirmeyi dikkate alacak olursak durum vahim. 278Q için durum biraz daha iyi elbette çünkü release sürecinin üzerinden 1 yılı aşkın bir süre geçti lakin 279Q için durum ne yazık ki hala felaket.

    20 tane Asus Rog Swift PG279Q açılarak yapılan test ve kıyaslamaya dair video ile fotoğraf albümü yayınlandı. Merak edenler buradan bakabilir.



    Albüm =>http://imgur.com/a/jWO59

    İçlerinden diğerlerine nazaran daha iyi olan sadece bir monitör var ama o da olması gerektiği gibi değil. Ki bu sadece BLB testi. Ips glow ve Uniformity için de test ve değerlendirme yapsalar ilginç rakamlarla karşılaşırdık.

    Çok basit bir ifadeyle 20 tane monitör satın alsanız içlerinden belki bir tanesi eh işte kıvamında. Tatmin edici mi ? Değil.

    Uniformity'den tutun, brightness seviyesini ya da hz değerini artırınca ortaya çıkan coilwhine'a, uzun süreli kullanımda aşırı ısınmaya kadar bir çok değişik sorun söz konusu olabiliyor. Bunların temelindeki sebep iç dizaynın özensizliği ve kalite kontrol eksikliğine dayanıyor. Aldığım üründe QC passed damgasını görünce içim rahat etmeli hele de bu kadar para harcarken ama manzara kötü bu yüzden Asus' ile yaşadığım kötü deneyimler sonrası ümidimi kestim. Acer bir önceki serisinde benzeri sorunlar yaşadıktan sonra Predator serisini çıkartırken bu konuya özen gösterdi, hataları giderdi ve kalite kontrolü iyileştirdi. Kusursuz mu her monitör ? Elbette değil lakin sorunlu monitöre denk gelme olasılığınız çok daha düşük bir ihtimal.

    Ben üst üste yaşadığım 3 facia sonrası Asus tarafından ümidi kestim ve beklemek istemediğim için seçimimi Acer'dan yana kullandım, iki monitörüm de gayet sorunsuz ve kusursuz. Yurt dışından ürün almaktan bu kadar korkmayın. Onların sunduğu garantinin TR firmalarının çok ötesinde olduğunu zaten biliyorsunuzdur, ödeme konusunda da sıkıntınız ya da taksit gereksiniminiz yoksa Amazon üzerinden alın gitsin




  • S2716DG 1 ay önce sipariş geçmiştim webdenal üzerinden ürün geldi ölü pixel ışık sızması sıfır 60 hz kullandım birde 144 hz fark nasıl oluyor deyip denediğimde ekran yarıdan itibaren mor çizgilerle kaplanıyordu sonra forum üzerinden biraz araştırmak istedim ama buna rastgelmiş kimse göremedim tesadüfen pg279q konusunda bir arkadaşımız benden 2 hafta önce ürünü sipariş geçmiş benim paylaştığım sorunun görselini koymuştu bu arkadaş dah sonra 14 gün değişimden faydalanarak monitörü iade etmiş webdenal stoğunda 1 ay kadar kaldı bu ürün ara ara stok yenilendi atıyorum 10 tane satıldıysa 1 tane sorunlu monitör ilk el geri gitti kimse bu sorunu farketmeden sorunsuz ürün diye tekrar paketlenip müşteriye gönderildi yani bana ben dell servisine durumu izah ettim beni uraştırmadılar deişim raporu verdiler ben sadece ilgili görsel ve video paylaştım mail yoluyla ürünün yenisi stokta olmadığından dolayı para iadesi aldım ogün bugündür tedarikçi arena ürünü nezaman stoğa alacağı hakkında net bilgi veremedi yeni seri gelicekmi gelmeyecekmi bellli değil monitörü nasıl bulduğuma gelince tasarım olarak çok beğendim kenarlar ince sade cafcaftan uzak tam aradıgım tarzda bir monitördü paneli tn olmasına rağmen görüş açısı asusa göre araştırdığım kadarı ile daha iyi deniyordu gerçi bu firmada auo optronics ile aynı paneli kullansada dell kalite kontrol açısından forumlarda geçerli not almış durumda.
    monitörümün sorunuhttps://www.youtube.com/watch?v=uHOzSQ39EwE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wikingtoro -- 15 Nisan 2016; 2:43:44 >




  • Nessarien kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam

    şahsen ortada ben kontrol olduğunu sanmıyorum hocam

    Örnek verecek olursak bana denk gelen monitörü prize taksa ses den anlar arızalı olduğunu çünkü duyulmayacak bir ses değil mümkünü yok bu yüzdendir ki kontrol yapılmıyor ben buna inanıyorum
  • Acer Predator XB271HU bu sabah elime ulaştı. Toplamda 5 gün sürdü gelmesi ve fiyat olarak 2.750 TL tuttu.

    Çok şükür ki ölü veya sıkışmış pixel yok. Işık sızması yada parlaması SIFIR. Acer efsane bir monitör yapmış ve QC gerçekten ama gerçekten üst düzey.. Şu zamana kadar kullandığım en iyi monitör.

     Acer Predator XB271HU 27-inch (2560 x 1440) G-Sync & Ulmb - IPS Monitör  Acer Predator XB271HU 27-inch (2560 x 1440) G-Sync & Ulmb - IPS Monitör  Acer Predator XB271HU 27-inch (2560 x 1440) G-Sync & Ulmb - IPS Monitör



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 15 Nisan 2016; 12:58:42 >




  • Erdo4 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam sizin adınıza sevindim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deluxx

    Hayırlı olsun hocam sizin adınıza sevindim

    Teşekkürler hocam. Darısı yeni sipariş edecek arkadaşların başına..
  • Hayırlı olsun. Sevinmekte haklısınız, artık ürün sorunsuz çıkınca şaşırır olmuşuz.)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Interstellar

    Hayırlı olsun. Sevinmekte haklısınız, artık ürün sorunsuz çıkınca şaşırır olmuşuz.)

    Teşekkür ederim.
  • Erdo4 kullanıcısına yanıt
    2750 tl tutması iyi olmuş. Çünkü ben aldığımda bana maliyeti 3200 tutmuştu. Bir yanlışlık olmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TorukMactoo

    2750 tl tutması iyi olmuş. Çünkü ben aldığımda bana maliyeti 3200 tutmuştu. Bir yanlışlık olmasın.

    769 Monitor +33 Kargo +150 Gümrük.

    957 Dolar dan 2,749 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 15 Nisan 2016; 15:48:25 >
  • Erdo4 kullanıcısına yanıt
    33 $ kargo çok iyiymiş. Ben 99$ ödemiştim sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TorukMactoo

    33 $ kargo çok iyiymiş. Ben 99$ ödemiştim sanırım.

    Çok ödemişsiniz.
  • Erdo4 kullanıcısına yanıt
    Amerika mı ingiltere mi aldığınız yer. ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.