Şimdi Ara

İphone 6 soğuk hava da kapanıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
20.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün gece karın da verdiği gazla arkadaşlar toplanıp mangala gitmişler. Malum İstanbul da eksileri gördü hava. Ancak işin tuhafı 6 kişiden 4 ünde iphone olup, 5 ve 5s i olan arkadaşların cihazı çalışıyorken, 2 iphone 6 ında şarjının aniden bitip kapanması. İkiside özellikle evden çıkmadan önce yüzde yüze kadar doldurup öyle çıktıklarını söylüyor. Yani toplam 2 saat içinde ceplerinde duran telefonlar kapanmış. Nette biraz baktım bi kaç tane haber gördüm İphone 6 soğukta çalışmıyor vs. gibi ama bana saçma ve yalan haberler gibi geldi. Sıfırın altında ki havalarda çalışmayan telefon yaptıysa Apple, heralde dünyada bir ilki daha başarmış olurlar.
    Sebebi ne olabilir?

• Şarjın fullden sıfıra 2 saatte bitmesi için 3 boyutlu oyun filan oynaması lazım. O bence şarj bitmeden kapanmıştır. İphone'lar yapıyor bazen öyle cepten çıkarıyosun kapanmış oluyor. Sarsıntıdan da olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soğuktan kapanma olayı,her modelde yok
    Benim 4s telefon -15 lerde bile hiç kapandığını görmedim
    Yeni modellerin donanımından kaynaklanıyor olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @koray.tekler -- 19 Ocak 2016; 11:24:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet iPhone 6 soğukta kafayı yiyor. Hemde çoğunuzun hiç yaşamadığı ölçüde bir kafayı yeme.
    10 gün önce başıma geldi. İki gün boyunca tecrübe edindim.
    %100deyken bir saat sonra cebinizden çıkarıp 10-15 saniyelik bir işlem yapıyorsunuz %82 oluyor, hiç ellememenize rağmen yarım saat sonra bir daha çıkarıyorsunuz cebinizden, %46 yazıyor, 30 saniye ile 1 dakika arasında basit kurcalamalar sonrasında önce %20, sonra %10 uyarısı geliyor, sonra kapanıyor.

Ardından şarja veya taşınabilir şarja takıyorsunuz, %90'dan falan açılıyor, çıkarınca direk kapanıyor.
    Taşınabilir şarj aleti bağlı tuttum sürekli, o alet bağlıyken bile kapanabiliyor şarj aleti full dolu olsa bile.
    Böyle afedersiniz dandik ve can sıkıcı bir durum. Mutlaka 6s'de aşmışlardır diye düşünüyorum bu problemi.
  • Onur__ kullanıcısına yanıt
    İyide bi yerde acil telefon etmek gerekse, ya da soğuk bi yerde yolda izde mahsur kalınsa yani en lazım olduğu zaman çalışmasa parçalar adam o telefonu. Artis sadece ev ortamında facebook açmaya mı yarıyomuş!
  • Çevresel Gereksinimler

Çalışma ortam sıcaklığı:
    0° ila 35° C (32° ila 95° F)

Saklama sıcaklığı:
    -20° ila 45° C (-4° ila 113° F)

Bağıl nem:
    %5 ila %95 yoğuşmasız

Yazıyor Apple'ın sitesinde. Nemli ve soğuk olduğundandır belki. Her zaman sıcak ortamda olup birden soğuk ortama geçince de olabilir.
  • EMREEYMN E kullanıcısına yanıt
    Bana dağda nasıl lazım olduğunu ve nasıl parçalamak istediğimi anlamışsınızdır.
    Aşırı yanlış, olmaması gereken bir durum. Dediğim gibi kesin 6s'de düzeltmişlerdir bu problemi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burning Desire

Çevresel Gereksinimler

Çalışma ortam sıcaklığı:

Saklama sıcaklığı:

Bağıl nem:
    %5 ila %95 yoğuşmasız

Yazıyor Apple'ın sitesinde. Nemli ve soğuk olduğundandır belki. Her zaman sıcak ortamda olup birden soğuk ortama geçince de olabilir.

Hocam bide üzerine sıkıca örtüp, sessiz bir ortamda uyutun yazsalarmış böyle çok sade olmuş yani!
  • Onur__ kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun sen yinede biyere giderken tuşlu muşlu olsun yedek telefon kesin bulundur yanında, kart takmasanda olur en azından 155 112 falan işini görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMREEYMN

quote:

Orijinalden alıntı: Burning Desire

Çevresel Gereksinimler

Çalışma ortam sıcaklığı:

Saklama sıcaklığı:

Bağıl nem:
    %5 ila %95 yoğuşmasız

Hocam bide üzerine sıkıca örtüp, sessiz bir ortamda uyutun yazsalarmış böyle çok sade olmuş yani!

Bu sorunun benzerlerini iOS cihazlarında çok yaşadım, ama sorun li-ion pillerden kaynaklı bence. Ortam koşulları değiştiğinde şarjım çok çabuk bitiyor, olduğundan az gözüküyor ya da gerçekten azalıyor.

Hatta Apple'ın sitesinde pillerle ilgili şöyle bir açıklama mevcut:

"Aygıtınızı çok soğuk bir ortamda kullanırken pilin dayanma süresinde bir azalma fark edebilirsiniz, ancak bu durum geçicidir. Pilin sıcaklığı normal çalışma aralığına döndüğünde, performansı da normale dönecektir."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burning Desire -- 19 Ocak 2016; 13:48:38 >

• Ben pazar gunu uludağ çıktım herhangi bir sorun olmadı ıphone 6 kullanıyorum hava - derecedeydi

• Arkadaşlar aynı durum 6s'de de var. Geçen gece arkadaşımdayken balkona çıktık, Ankara'da havanın nasıl soğuk olduğu malum. Benim telefonum kenarda dururken kapanmış. Açmaya çalıştığımda şarjımın bittiğini söylüyordu ki en az %50 şarjım vardır. Arkadaşımın 5s i ise çatır çarır çalışıyordu. Telefonu şarja takana kadar açılmadı, takıp çıkarınca açıldı.

• Ysgramor kullanıcısına yanıt
    5s almak daha mantıklı o zaman :)
  • Burning Desire kullanıcısına yanıt
    Evet pillerin özelliği olabilir ama arkadaşlarında yazdığı ve teyit ettiği gibi bu olay kapanmaya kadar gitmez. Yani soğuk havada pil göstergesi yüzde 10-20 hadi bilemedin 30 sapma yapsın da yüzde 80 lerden 50 lerden telefon direk kapanıyorsa bu işte bir problem var demektir.
  • EMREEYMN E kullanıcısına yanıt
    Bana kalırsa soğuk havalarda ve zor şartlarda kullanılacaksa tuşlu telefonlar veya en azından Samsung'un active serisi gibi telefonlar tercih edilmeli. Yine de bu sorun biraz moralimi bozdu. Lityum ion pillerde her zaman aşırı sıcak ve soğuk için böyle sorunlar oluşur ama 6s in töleransı çok düşükmüş.

Şunu da ekliyim telefon cebimdeyken böyle bir sorun olmuyor, muhtemelen o kadar soğumuyor çünkü. O gün telefonu soğuk fayansa koymuştum elime aldığımda buz gibiydi. Artık hava çok soğuksa telefonu cebimden çok çıkarmıyorum.

• Ankarada sabah 7de çekiyorum şarjdan 12ye kadar götürürse şükrediyorum
  • ulasates kullanıcısına yanıt
    Başkan yanlış anlamada 3bin verip te eziyet çekmek yazık değil mi ya?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMREEYMN

Evet pillerin özelliği olabilir ama arkadaşlarında yazdığı ve teyit ettiği gibi bu olay kapanmaya kadar gitmez. Yani soğuk havada pil göstergesi yüzde 10-20 hadi bilemedin 30 sapma yapsın da yüzde 80 lerden 50 lerden telefon direk kapanıyorsa bu işte bir problem var demektir.

Evet, benzer sorunlar olduklarını ve direk kapanmanın daha ciddi olduğunu, altında daha büyük sebepler yatabileceğini düşünüyorum. Hele ki oda sıcaklığında bir ortam ise çok daha ciddi bir sorun.
  • Evet bu 5S'de de oluyor. Soğuk havada oynarken başıma gelmişti. Şarjım %70'de iken, birden kapandı ve açılmadı. Ama daha sonra eve geçince hiç bir şey olmamış gibi açıldı cihaz.
  • Malesef bu durum cokca yasaniyor bana gore sacma bisey acil telefon ihtiyaciniz olsa buyuk sikinti yasatir

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.