Şimdi Ara

Intel'in en güçlü 4 çekirdekli işlemcisi geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Intel'in en güçlü 4 çekirdekli işlemcisi geliyor





    Uzun yıllar önce, işlemci pazarında hız artırma mücadelesini bir kenara bırakan Intel, üretim teknolojileri ve enerji verimliliği konusuna odaklanmıştı. Yıllardır bu minvalde işlemci piyasaya süren firma, şimdi herşeyi bir kenara bıraktığı yeni bir Xeon işlemcisi üzerinde çalışıyor. 




    Sektörden gelen bilgilere göre, firmanın üst seviye Broadwell-EP serisi içerisinde yer vereceği Xeon E5-2602 V4, 4 adet çekirdek ile birlikte 5.1GHz saat frekansında çalışacak. Isıl tasarım gücü 165W seviyesinde tutulan işlemcinin, bu bakımdan daha düşük bir frekansa sabitlendiği ifade ediliyor. Yani aslında işlemcinin frekansı biraz daha yukarıda tutulabilirdi. 








    Intel Xeon E5-2602 V4 işlemcisinin aynı zamanda en hızlı işlemci olduğu da belirtiliyor zira bu alanda, 8 çekirdekli ve 5 GHz aşırtılmış hıza sahip AMD FX-9590 işlemcisini de geride bırakıyor. İşlemcide, 10MB Seviye 3 önbellek ve 2.5MB paylaşımlı ön bellek yer alacak. Toplamda ise 8 izlek birimi mevcut. 




    İşlemcinin dikkat çeken tarafı, 14nm üretim sürecine sahip olmasına rağmen, 165W seviyelerine ulaşabilmesi. Yukarıda da değindiğimiz gibi, Intel enerji verimliliği prensibini bir kenara bırakmış durumda. Elbette bunu yapmasının nedeni, işlemcinin özel sipariş ile üretilecek olması. Intel Xeon E5-2602 V4 sadece belirli OEM ortaklarına tedarik edilecek. Bazı kaynaklar, meşhur NSA istihbarat kurumunun en büyük müşteri olduğunu iddia ediyor. En fazla 22 çekirdekli Xeon E5 işlemciler barındıracak olan Broadwell-EP serisi, bahar aylarına kadar piyasada olacak.  

     







  • 14 nm 165 w tdp görünce direk çöp 4 çekirdek ama tdp yine dandik intelin eski serileri daha başarılı ve daha ucuzdur üstelik ör:i7 4790k
    birçok kullanıcı bilgisayarını yenilemiyor niye yenilik yok sanki eski serilerin üstüne çok katma değer özellikler sundular mı????
    amd ise ayrı mall firma artık üreticiler şikayet ediyor yeni ürünler üret diye
    intel ise ısıt ver ile devam elinde sonunda adam gibi yenilik yapıcak o zaman yenileriz bizde

  • dx12 ile işlemcilerin cazibesi gitgide düşüyor geriye render gibi iş odaklı uygulamalar kalıyor ev kullanıcıları genelde oyun için işlemci yeniliyor 4k desen gpu üzerinden oynatılıyor işlemci ve anakart satışları düşecek gibi
  • İş yerinde çok iyi bir Xeon işlemcili kurumsal bir bilgisayar kullanıyorum. Bu işlemcilerin (bazı işlerde) verdikleri performans anlatılmaz yaşanır. Bu yeni çıkacak işlemciyi düşünemiyorum bile.

  • o paraya şahin alınır şahin.

  • 14nm 165 W tdp görünce bazı arkadaşlar şaşırmış. Zannediyorlarki litografi geliştikçe TDP değerleri düşecek. Böyle bir dünya yok. TDP değeri aynı transistör sayısı korunursa elbette düşer. Ama gelişen litografiyle aynı zar alanına daha fazla transistör sığdırdıkları için güç tüketimi elbette düşmeyecektir. Sadece aynı güç tüketiminde çok daha fazla transistör ile çok daha güçlü işlemciler göreceğiz. Bu işin mantığı budur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TaymekHoldem

    o paraya şahin alınır şahin.

    Ben parayla ilgili bisi goremedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erken gelen adam

    dx12 ile işlemcilerin cazibesi gitgide düşüyor geriye render gibi iş odaklı uygulamalar kalıyor ev kullanıcıları genelde oyun için işlemci yeniliyor 4k desen gpu üzerinden oynatılıyor işlemci ve anakart satışları düşecek gibi


    render işlemleri neden gpu ile yapılamıyor ?

  • KalemKolik kullanıcısına yanıt
    Yapilabiliyor bakiniz cuda bakiniz octane

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son kullanıcı için işlemcilerin eski cazibesini kaybettiği doğrudur çünkü artık multimedia uygulamaları yoğunlukta. Yine de sunucular için işlemciler ölümsüz. Ne kadar hızlı işlemci o kadar hızlı sunucu.
  • o saat hızlarında üstelik dahada arttırılabilirdi demişler
    OC. ile alınacak performans değerlerini merak ettim doğrusu :)

  • Son kullanıcı için, bence, 8 çekirdek zaten fazlası ile yeterli. Aslında 6 bile iş görür, ancak yazılım sektörü bu işe bir türlü ayak uyduramıyor veya uydurmak istemiyor her nedense. Mesela Office uygulamaları bile, dokumanı biraz doldurdunuz mu topu atıveriyor. Ne çekirdek dinliyor ne de bellek, ben anlamıyorum artık bu işleri, 4 çekirdek 16 GB bellek var. Word, powerpoint topu atıveriyor.

  • boşuna ağzınız sulanmasın zaten fiyatları xeonların 6bin dolar civarlarında bize gelişi 18bin tl artı kdv desen 20bin tl yi bulur hele bu bide yeni çıkan, zaten belirtildiği gibi şirketlere satılacak, kaldı ki xeon lar zaten serverlarda kullanılıyo, bir an için sevinmiştim acaba yeni skylake i7 mi geldi diye.
    AMD FX-9590 ten daha hızlı denmiş, AMD FX-9590 güçlü bir işlemci değilki, tamam 8 çekirdek falan ama i7 skylake ten bile daha düşük performans sergilerken xeon işlemci ile karşılaştırılması imkansız, xeonla karşılaştıracaksanız amd opteronu koymalıydınız yazıya.

  • Herkes 8-10Ghz işlemcileri senelerdir bekliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senersongur -- 17 Ocak 2016; 13:47:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Osakawa

    boşuna ağzınız sulanmasın zaten fiyatları xeonların 6bin dolar civarlarında bize gelişi 18bin tl artı kdv desen 20bin tl yi bulur hele bu bide yeni çıkan, zaten belirtildiği gibi şirketlere satılacak, kaldı ki xeon lar zaten serverlarda kullanılıyo, bir an için sevinmiştim acaba yeni skylake i7 mi geldi diye.AMD FX-9590 ten daha hızlı denmiş, AMD FX-9590 güçlü bir işlemci değilki, tamam 8 çekirdek falan ama i7 skylake ten bile daha düşük performans sergilerken xeon işlemci ile karşılaştırılması imkansız, xeonla karşılaştıracaksanız amd opteronu koymalıydınız yazıya.


    Hocam yorumu okuyunca içim karardı vallahi. Bu fiyatlarla gelirse tüketiciye nekadar ulaşır bilemedim. Nasıl bir kitleye hitab edecek düşüncesiyle üretildi acaba. Sadece kurumsal ya da iş amaçlı mı yoksa evlerede girebilecek bir ürün mü dediler merak ediyorum. Öyle ki 20.000 TL çok ürkütücü bir rakam.





  • ounomaus kullanıcısına yanıt
    AMD Nereye Dandik Sen Zen islemcileri Hic Arastirmamissin Galiba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 17 Ocak 2016; 15:15:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E5-2600 V4 Xeon family, a quad core processor which is going to be specially designed for certain workloads

    Son kullanici icin degil belirli islerde ozellesmis bir cip olacak

    9590 kismida ghz bakimindan ustune cikiyor anlaminda kullanilmis saf guc kiyaslamasi degil yazida intelin urettigi en yuksek hizli islemci derken bu kastediliyor
    Intel normal olarak ghz ye degil verimlilige dayanan mimariler pesinde islemcilerin sadece yuksek ghz olmasinin pek fayda etmedigini de zaten goruyoruz

    Kaynakhttp://wccftech.com/intel-rumored-launch-51-ghz-xeon-e52602-v4-processor-broadwellep-lineup-features-165w-tdp/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 17 Ocak 2016; 16:07:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tdp şimdilik böyle, bir dahaki nesilde onu da düşürecekler nasılsa, şimdiden vermezler o işlemciyi
  • 20000 tl diyen arkadas bunu birak intelin en guclusu 2699 v3 vereyim 8000 liraya sifir acilmamis dusunursen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biz alabiliyor muyuz? ona ufaktan bir oc 6 ghz
    abooo

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.