Şimdi Ara

Mac platformunda Windows'u yüklemeden yazılımlarını çalıştırın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mac platformunda Windows'u yüklemeden yazılımlarını çalıştırın


    Mac bilgisayarınızda zaman zaman Windows'a özel yazılımlara ihtiyaç duyuyor ancak ufak bir yazılım için Windows yüklemek istemiyorsanız size iki güzel tavsiyemiz var. 

     

    Bildiğiniz gibi Mac bilgisayarlara Windows işletim sistemi yüklenebiliyor ya da yardımcı yazılımlar ile çalıştırılabiliyor. Bu tarz zahmetli yükleme süreçleri istemeyenler içinse WineBottler ve CrossOver Mac isimli iki faydalı uygulama devreye giriyor.

     

    Bu uygulamalardan WineBottler ücretsiz olmasıyla öne çıkıyor. Her Windows yazılımını çalıştırmayan ancak 23 bin yazılıma destek vermesiyle birçok kişinin işini görebilecek bir seçenek ortaya koyan uygulama, içerisinde verimliliği arttırmaya yönelik çözümler yanında oyunlar da barındırıyor. OS X Yosemite ve El Capitan desteği bulunan WineBottler'a buradan ulaşabilirsiniz. Destekli yazılımlar ise burada yer alıyor.

     Mac platformunda Windows'u yüklemeden yazılımlarını çalıştırın

    Diğer faydalı çözüm CrossOver Mac ise 40$'dan başlayan abonelik ücretiyle elde edilebiliyor. Listesi burada yer alan yüzlerce Windows uyumlu oyuna ve yazılıma destek veren CrossOver Mac, WineBottler'dan farklı olarak kişilerin kendi (Firma tarafından test edilmemiş) Windows yazılımlarını yüklemesine de izin veriyor ve bu açıdan yazılım sayısı konusunda bir sınır taşımıyor. CrossoOver Mac'e buradan ulaşabilirsiniz. 

     







  • Firefox'un zaten Mac sürümü yok mu? Nedense o bana tuhaf geldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umut_baris

    Firefoxun zaten Mac sürümü yok mu? Nedense o bana tuhaf geldi.


    Safari'de zaten Mac tarayıcısı ama ayriyetten Windows sürümünü yüklemiş resim de göstermek için yapmış muhakkak

  • WoW senelerdir Mac için var en popülerlerine onu da koymuşlar olaya gel.

  • Keşke yasal olarak telefonlarda da istediğin işletim sistemini kullanma imkanı olsa. Örneğin Nokia Lumia cihazlara ücret karlığı Android yazılımını yükleyip kullanma imkanımız olsa, hem tasarım hemde donanımsal olarak çok güzel cihazları kullanıcı istediği şekilde değerlendirebilir. Telefonla gelen işletim sistemine mahkum kalınmaz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.